Styk expartnera s dcerou, když budeme bydlet daleko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32914
10.10.18 08:38

@belladonna jo, málokterý. Ale můj by to udělal,a měl by recht ( proto jsem se po rozchodu nestěhovala ani 35 km i když jsem mohla a měla bych to snazší). Někteří chlapi to neřeší na ospod,ani soudně,ale pak si matky stěžují,že nedodržují dohody,nejezdí jak mají, neplatí alimenty..se ani kolikrát nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
10.10.18 08:40
@andelka83 píše:
Viděla jsem nařízenou střídavou péči na vzdálenost několik desítek km. Škola uprostřed nebo jeden rodič musí vozit. To musí být fakt radost. Takhle si to maminka asi nepředstavovala.

Však jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
10.10.18 08:42
@andelka83 píše:
@belladonna jo, málokterý. Ale můj by to udělal,a měl by recht ( proto jsem se po rozchodu nestěhovala ani 35 km i když jsem mohla a měla bych to snazší). Někteří chlapi to neřeší na ospod,ani soudně,ale pak si matky stěžují,že nedodržují dohody,nejezdí jak mají, neplatí alimenty..se ani kolikrát nedivím.

tak, alimenty neplatit je humus. Však to dělají pro děti. To samé je vídat. Já se tedy divím. Ono je to těžké, kolikrát odchází žena s rozhádaného manželství s málem a je ráda, že sežene někde něco levného, myslím. Nebo k těm rodičům to vyřeší, na vzdálenost se nedívá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
10.10.18 08:42
@belladonna píše:
@Luboš P Přečetla jsem si první příspěvek, který jsi psal.

Ale tam ten § cituji. Jinak další ukazují jak tragické důsledky, by tvůj názor mohl mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
10.10.18 08:50
@belladonna píše:
tak, alimenty neplatit je humus. Však to dělají pro děti. To samé je vídat. Já se tedy divím. Ono je to těžké, kolikrát odchází žena s rozhádaného manželství s málem a je ráda, že sežene někde něco levného, myslím. Nebo k těm rodičům to vyřeší, na vzdálenost se nedívá.

A že matka otci tu péči ztíží a kolikrát znemožní,to jako nic? To je pro dítě ok?
Ano,někdy to je těžké,ale někdy jiná možnost je,ale proč o ní byť jen uvažovat,nebo se aspoň vžít do otce. Ne vždy utíká žena od chlapa s igelitkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.18 09:14

Stěhovala jsem se necelých 200 km. Ale neberu jako povinnost otce jezdit tam a zpět, je to povinnost obou, takže jsem dítě vozila kus cesty, abych otci zkrátila cestu. Předávali jsme si dítě v půlce.

• Citovat
  • Upravit
8288
10.10.18 10:28
@andelka83 píše:
A že matka otci tu péči ztíží a kolikrát znemožní,to jako nic? To je pro dítě ok?
Ano,někdy to je těžké,ale někdy jiná možnost je,ale proč o ní byť jen uvažovat,nebo se aspoň vžít do otce. Ne vždy utíká žena od chlapa s igelitkou.

tak jistě. Já se vyjadřovala jen k těm alimentům a k tomu vídání nevídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
10.10.18 10:30
@Luboš P píše:
Ale tam ten § cituji. Jinak další ukazují jak tragické důsledky, by tvůj názor mohl mít.

to nějak nechápu, že by soud rozhodl? Tragické důsledky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
10.10.18 10:37

@belladonna no,nevidat dítě,na to má právo. Když je dítě v péči matky, otec má právo styku,ale nemusí ho využívat,nebo jen částečně. Alimenty platit musí. Ale už nic navíc,ačkoli by to třeba bylo potřeba a matka to chtěla. On nemá právo alimenty neplatit,ale ona zas nemá právo odstěhovat dítě. Přesto to první se řešit dá,to druhé příliš ne. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5075
10.10.18 10:47
@belladonna píše:
to nějak nechápu, že by soud rozhodl? Tragické důsledky?

Soud nějak rozhodne, např. že se dítě musí vrátit do předcházejícího bydliště a případně si své rozhodnutí může vynutit (exekuce) a to můžou být pro někoho tragické důsledky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
10.10.18 10:52
@Luboš P píše:
Soud nějak rozhodne, např. že se dítě musí vrátit do předcházejícího bydliště a případně si své rozhodnutí může vynutit (exekuce) a to můžou být pro někoho tragické důsledky.

tak pro někoho jistě a pro někoho naopak. Ale tak kolikrát žena nemá moc na výběr, kam se odstěhovat, pokud je třeba na RD a nemá našetřeno. Ono je to případ od případu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.10.18 11:26

@Mrakotinka2018 cože?????

• Citovat
  • Upravit
81480
11.10.18 21:46
@Anonymní píše:
Ahoj holky,chtěla bych se zeptat, zda tady někdo řešil odchod od partnera a stěhování daleko? (2-3 hodiny cesty)
Jen by mě zajímalo, jak to funguje s prckem, máme dvouletou dceru, tatínkovi zakazovat styk s dcerou určitě nechci a nebudu! Vím, že on problémy dělat nebude, ale jeho matka určitě ano a on se podle mě necha tak zmanipulovat, že do toho půjde… nemám problém, aby malou videl kdykoliv si usmyslí (je to problém jen nás dvou, ne malé), ale věřím tomu, že tchyne bude schopna podat něco na soud, tak by mě zajímalo, jak se to pak když tak řeší, když se odstehuju s dcerou takhle někam dál, jestli to hraje nějakou roli v rozhodování. :think:

tak pokud mu jí kdykoli hodíš ty 2-3 hodiny cesty, když si vzpomene, tak asi problém nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
21.8.25 21:50

Stěhování dítěte na vzdálenost >200 km

Zdravím, jdu si sem tak trochu pro názor někoho, kdo takovou situaci třeba už řešil. Budoucí ex si našla známost 250km daleko, našli si tam spolu byt a před letními prázdninami na mě nastoupila, že naše dvě děti, 9 a 4 roky, jdou s ní. Že budu mít možnost je vídat o víkendu. I přes můj vyslovený nesouhlas přehlásila staršímu školu o čemž mě informovali z jeho původní školy. Neobtěžovala mě o tom informovat ústně natož písemně. Na to jsem neváhal a napsal do té školy nesouhlas s přehlášením. Týden před koncem prázdnin mi oznámila, že poslední týden se mnou děti nebudou, že je musí vybavit do školy. Na to jsem ji upozornil, že děti pokračují ve škole a školce v jejich obvyklém bydlišti. Její nový přítel se do toho vložil se slovy, jestli to nebude podle ní, bude zle a pod… Za jak dlouho je schopen soud vystavit předběžné opatření? Děkuji předem za názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí