Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych se tím netrápila.Když se vrátil k tobě,tak asi nebyla nic moc a ty jsi pro něho lepší,jinak by se přece nevracel,ne?
Jinak každej máme nějakou minulost,ale je to právě jen minulost,tak se netrap a žij přítomností ![]()
hele, když je s tebou, tak asi tak špatný to s tebou nebude
takový myšlenky fakt zkus hodit za hlavu, nemá to smysl a akorát se tím budeš užírat tak dlouho, dokud tě to nesežere úplně, být tebou, tak se snažím zpestřovat váš sexuální život a zeptat se i jeho, co by rád
a uvidíš, že se dočkáš pochvaly, která ti zvedne seběvědomí
Ahoj,
teké v sobě dost řeším přítelovu minulost a jsem na sebe kvůli tomu naštvaná.Můj přítel (jsme spolu rok) je šest let rozvedený a přede mnou měl po rozvodu docela dost ženských. On je velmi atraktivní chlap,VŠ,zábavný,celkem majetný,vtipný, společenský…a téměře všechny jeho předchozí partnerky byly také VŠ, pěkné a urichtované ženské-z žádnou z nich to dlouho nevydržel.
Já jsem tuctová holka, nejsem ani jeho typ,nemám VŠ, i když práci mám celekm na úrovni.
Vztah nám klape, ale já si ve skrytu duše moc něvěřím. Pořád je mi divné, že se zamiloval zrovna do mě, že to se mnou tak dlouho vydržel, srovnávám se s těmi minulými a i s jeho kamarádkami, kterých má mraky a leckterá by si s ním taky dala říct. Vůbec nevím, co na mě vidí.
Nesrovnávám se v oblasti sexu, tam si docela věřím a jsem dost odvázaná a myslím, že je spokojený, ale snad ve všem ostatním. On je na mě hodný, vztah je krásný, věřím tomu, že mě nikdy nepodvedl, cítím z něj, že mě má rád, ale já si to pořád kazím těmi svými vnitřními pochybnostmi. Pořád jakovby čekám na to, že mi ho přebere nějaká hezčí, chytřejší,šarmantnější…
Najevo mu to samozřejmě nedávám, radu nevím, sama bych potřebovala, asi nějak nalít do krve sebevědomí. Ale jak ??? Katka
Přijde mi, že jsi začala jeho sexuální vztah vnímat jako nevěru, i když jste v tu dobu spolu nebyli ![]()
Musíš si říct, že teď a tady je s tebou, to je to, na čem záleží.
Přehrávala jsem si v hlavě, co asi dělali spolu partner a milenka, to byl fakt žůžo pocit
Pak mi došlo, že tím akorát tak mučím sebe, začla jsem se soustředit na to, aby vzpomínky na ni a co s ní dělal přebyli zážitky se mnou ![]()
zakladatelko uplne te chapu,mam stejny problem!!!a s nejakyma holkama co spal predemnou se obcas musim potkat
neni mi to zrovna prijemne…
Anonymní píše:
Ahoj všem,(přdem se omlouvám za anonym!
ale mám trochu choulostivý problém. Už delší dobu, hrozně řeším přítelovu minulost. Žili jsme spolu rok a po té jsme se rozešli asi na půl roku a po pauze se k sobě vrátili. Já teď pořád myslím nad tím, jaká byla ta jeho s kterou spal v době našeho rozchodu. Je totiž známá tím že „dá“ každému a proto se bojím, že jsem proti ní úplná nula. Myslím i na jeho sexualní partnerky ještě před tím, než jsme se poznali. Furt mě hlodá, co dělali ty předmnou jinak nebo líp, co se mu u nich libilo víc než u mě. Už s ním ani nedokážu spát, protože nad tím myslím čím dál tim víc a bojim se, žě se nějak ztrapňuju, že mě srovnává s jinejma, nějak to nedokážu skousnout.Přemýšlíte takhlě některá také ? Nebo jsem už vážně zralá k psychiatrovi ?
Děkuji za názory
Nečetla jsem další příspěvky,tak nevím,zda-li náhodou nebudu opakovat něco,co už tady někdo napsal.Sex je (nebo by alespoň měl být) největším projevem lásky.Měl by vycházet né ani tak z hlavy jako ze srdce. Zapomeň na všechny jeho bývalé.Zapomeň na představy.Prostě se odreaguj a řekni si: mám tady chlapa,který mě miluje a já jeho.Líbí se mi.Přitahuje mě.Chci ho… a víc neřeš.Čím víc nad tímhle vším budeš uvažovat-tím to bude stát v posteli víc za prt.Já s partnerem měla podobný problém.Ale pak jsem si řekla-kašlu na to,co si myslí on.Kašlu na to jak co vypadá…Chci to dělat a teď tak na ničem jiném nezáleží.Milujeme se srdcem i tělem..A čím míň nad tím uvažujem a čím víc se chováme oba spontáně tím víc si to užijeme.Jsme spolu už osum let a nikdy ten sex nebyl hezčí než je teď.
![]()
Anonymní 1 - to že ta bývalá „dá“ každýmu ještě neznamená, že je dobrá. A ve vztahu jsou důležitý i jiný věci než jen sex. Takže buď ráda, že se k tobě vrátil pokud ho máš ráda a neřeš to. Předpokládám, že ty jsi taky měla i jiný kluky než jen jeho - no a co, srovnáváš, myslíš v posteli s ním na ty bývalí - co dělali líp nebo jinak? Jestli ne, tak věř tomu, že on to taky nedělá. Jestli to děláš i ty a podle toho soudíš jeho, tak si o tom promluvte.
Anonymní 2 - jsi jedinečná, proto tě má rád. VŠ neznamená, že je někdo skvělej. Třeba na tobě má rád věci, o kterých ty si myslíš, že jsou samozřejmé. Třeba tohle u jiných holek (VŠ a načančaných) nepoznal a hledal to co našel u tebe. Jestli ti dává najevo, že tě má rád, tak si to užívej a oplácej mu to - nic víc stejně dělat nemůžeš.
Chápu tě,takhle jsem to taky řešila.Manžela jsem se pořád na něco ptala atd.Měl toho už plné zuby a za chvíli by asi utekl.
Každý máme nějakou minulost a zkušenost za sebou,ale je to minulost.Tak bych to nevytahovala.
Je škoda,aby se vztah rozpadl takovou „blbinou“.Je stebou tak tě má určitě rád a je spokojený
Hlavu vzhůru a trochu sebevědomí ![]()
Ježiš začni s tím něco dělat, jinak je to cesta do pekel. Co bych měla pak říkat já když mě manžel cca dva roky podváděl s milenkou. Vím to zhruba 3/4 roku. Ale i tak je to příšerné. Ale jelikož se rozhodl i kvůli dceři vrátit a zkusit to dát vše do kupy tak musím i já toto z hlavy pustit.
Já se naučila něco - nepřemýšlej nad věčma, které nezměníš, neovlivníš a které se už staly.
K ničemu to totiž stejně nevede. ![]()
Tak já měla podobný problém na začátku vztahu s přítelem. Furt jsem něco řešila a srovnávala jsem se. Nakonec mi ale pomohlo si uvědomit, že všechny ty, které měl přítel přede mnou, ho jakoby zformovaly do té podoby, co je. Určitě i díky nim ví, co chce a co naopak nechce (to měl u nich). Takže když je se mnou a je mu se mnou 4 roky dobře, určitě to našel a ty minulé mi tím pádem nesahaly ani po kotníky, jinak by byl s nimi, ne? ![]()
Takže se na to dá taky koukat tak, že nebýt jich, třeba byste spolu ani nebyli ![]()
Ženy to prý mají tak, že žárlí na partnerovy minulé partnerky a muži na partnerčiny budoucí (případné..)! ![]()
Exhumaci partnerových nebožek radím zbytečně neprovádět, nic tím nezískáš ![]()
Trochu odlehčíme: zkus si spočítat, jak dlouho jsi o jeho minulosti už přemýšlela a kolik bys za tolik hodin práce brala v zaměstnání - není lepší ty prachy poslat jinam než partnerovým ex? ![]()
Já to zase měla naopak, že se mnou manžel rozebíral minulost, a já jsem nechtěla, jelikož mě to nezajímá. Několikrát jsem mu musela důrazně zopakovat, že mě to skutečně nezajímá, a že kdybych o bývalé chtěla něco vědět, pozvu ji na kafíčko (čísla na sebe máme
), a nakonec s tím přestal.
Tak mockrát děkuju za podporu, aspoň vidím, že nejsem úplně sama, která myslí na tyhle věci. Já nad tím ale přemýšlím v nadpřirozené míře, asi. Přesně tohle všechno si pořád říkám, „neřeš minulost, má tebe, stejně nic nezměníš“. Nachvíli se uklidním(cca 2 týdny) a potom mě to opět začne hlodat. Přítele s tím asi dost otravuju, i mě začal lhát že si to nepamatuje apod..přitom se v zápětí přeřekne a najednou si všechno pamatuje. Vadí mi, že mi pořád tvrdí, že si nic nepamatuje, když to není pravda. Připadám si jako blázen, ale nemůžu si pomoct, jsem zvědavá i žárlivá.
Ahoj všem,
(přdem se omlouvám za anonym!
Přemýšlíte takhlě některá také ? Nebo jsem už vážně zralá k psychiatrovi ?
ale mám trochu choulostivý problém. Už delší dobu, hrozně řeším přítelovu minulost. Žili jsme spolu rok a po té jsme se rozešli asi na půl roku a po pauze se k sobě vrátili. Já teď pořád myslím nad tím, jaká byla ta jeho s kterou spal v době našeho rozchodu. Je totiž známá tím že „dá“ každému a proto se bojím, že jsem proti ní úplná nula. Myslím i na jeho sexualní partnerky ještě před tím, než jsme se poznali. Furt mě hlodá, co dělali ty předmnou jinak nebo líp, co se mu u nich libilo víc než u mě. Už s ním ani nedokážu spát, protože nad tím myslím čím dál tim víc a bojim se, žě se nějak ztrapňuju, že mě srovnává s jinejma, nějak to nedokážu skousnout.
Děkuji za názory