Řešit tlak v těhotenství

67
22.5.23 07:22

Řešit tlak v těhotenství

Ahojky holky :mavam: jelikož jsem strašný plašan :zed: a mám vyléčené panická ataka, které se bohužel strachem z těhotenství neustále vracejí :think: prosím potřebuji radu jsem ve 35 TT a 3 týdny jsem ležela na udržování těhotenství kvůli zkrácenému čípku :roll: včera jsem byla propuštěna s tím, že ještě týden ležet doma. Ale k problému. V nemocnici mi neustále měřili tlak, ale vždy po ránu, kdy jsem měla 128/80 skoro pořád ;) vždy večer jsem měla pocit, že mi přeskakuje srdce a říkala jsem to i doktorce, která mi teda říkala, že spíše psychicky a nějak se to neřešilo. Včera jsem se pustila do sebe pozorování :mrgreen: a zjistila jsem, že pokaždé když ten pocit mám a točí se mi hlava mám tlak 140/80 občas 150/80 8o mám kontrolu za 4 dny. Myslíte, že to mám řešit nějak předčasně? Moč jsem měla vyšetřenou před dvěma dny a v pořádku :palec: mám z toho celkem psycho :oops: ten spodní tlak je úplně v pohodě jen ten horní nevím. Můžete mi někdo poradit? Otoky a nic nemám :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5933
22.5.23 07:30

To je panika, mě taky přeskakovalo srdce, prý je to těhotenství normální. Tlak ti vyskakuje že strachu.Tady ti můžu poradit aby ses uklidnila a odpočívala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
22.5.23 07:32
@mamule42 píše:
To je panika, mě taky přeskakovalo srdce, prý je to těhotenství normální. Tlak ti vyskakuje že strachu.Tady ti můžu poradit aby ses uklidnila a odpočívala.

Děkuji :kytka: uf :lol: právě je pravda, že od té doby co jsem to naměřila tak neustále stres a pozorování každý změny :roll: takže psychika masakr. Děkuji za uklidnění :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11853
22.5.23 07:42

Přesně jak píše @mamule42
Přeskočí srdce leknes se že se něco děje vyskočí ti tlak stresujes se že máš vyšší tlak a ten letí ještě výš…kdyby sis ho změřila když vybehnes 3 patra schodů budeš ho mít taky tak…fiziologicka reakce na stres nebo namahu takže se snaž na to nemyslet…špatný by bylo kdybys měla vysoký vklidu…ale ten si měla dobrý..takže fakt klid…dej si medunkoby čaj a teš se na miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
22.5.23 07:55
@Vladusxx píše:
Přesně jak píše @mamule42
Přeskočí srdce leknes se že se něco děje vyskočí ti tlak stresujes se že máš vyšší tlak a ten letí ještě výš…kdyby sis ho změřila když vybehnes 3 patra schodů budeš ho mít taky tak…fiziologicka reakce na stres nebo namahu takže se snaž na to nemyslet…špatný by bylo kdybys měla vysoký vklidu…ale ten si měla dobrý..takže fakt klid…dej si medunkoby čaj a teš se na miminko

Moc děkuji… Mě to srdce jako nějak nevyndavá, ale je pravda, že jsem měla spíš blbý pocit z toho jak mě tlačilo na hrudi. Naměřila jsem špatnou hodnotu a pak jsem se snažila ho měřit v klidu. Jenže podvědomě se nad tím furt stresuji jelikož si ho měřím prostě furt :zed: :zed: :zed: takže moc děkuju za uklidnění jdu zkusit vypnout :kytka: :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12617
22.5.23 09:15

Mně v poradně říkali, že směrodatný je to druhý číslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4072
22.5.23 09:27
@Zuzana suzie píše:
Moc děkuji… Mě to srdce jako nějak nevyndavá, ale je pravda, že jsem měla spíš blbý pocit z toho jak mě tlačilo na hrudi. Naměřila jsem špatnou hodnotu a pak jsem se snažila ho měřit v klidu. Jenže podvědomě se nad tím furt stresuji jelikož si ho měřím prostě furt :zed: :zed: :zed: takže moc děkuju za uklidnění jdu zkusit vypnout :kytka: :srdce: :*

Jojo, to je stres. Tlak ti může přes den různě kolísat a když se nervuješ, logicky půjde výš. Kdybys měla problém s tlakem, měřili by ti to i v té nemocnici. Byla bych v klidu a když máš problemy s psychikou, nechala bych měření jen na poradny a snažila se relaxovat.
Jo a máš vyšší šance na nějaké poporodní úzkosti/deprese atd., tak o tom pouč hlavně partnera a blízké okolí, ať ví, jak se projevují, a jsou schopni ti pomoci. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.5.23 09:32

Jestli máš v klidu tlak normální tak to bude stres a moc se hlidáš. Ten 140/x +.jsem měla řekněme pořád a to už se hlídat muselo.

• Citovat
  • Upravit
43035
22.5.23 11:37
@Zuzana suzie píše:
Moc děkuji… Mě to srdce jako nějak nevyndavá, ale je pravda, že jsem měla spíš blbý pocit z toho jak mě tlačilo na hrudi. Naměřila jsem špatnou hodnotu a pak jsem se snažila ho měřit v klidu. Jenže podvědomě se nad tím furt stresuji jelikož si ho měřím prostě furt :zed: :zed: :zed: takže moc děkuju za uklidnění jdu zkusit vypnout :kytka: :srdce: :*

to nejsou nějaké šílené tlaky, kdlině ti je může zvedat ten stres. tlak si měř nejmíň 3× hned po sobě, platí ten nejnižší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MamkaDouDou
22.5.23 11:57

Muzes si poprosit o Holtera. Meri se 24 hodin a zaroven si vedes denik, co delas. Kardiolog ti pak rekne, jestli je to stres.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky