Řev v autě, zlepší se to?

Anonymní
16.10.25 11:13

Řev v autě

Hezky den, nase milovana dcera 5m nesnasi cestovani autem. Vydrzi max 20 min v bdelym stavu a pak zacne hystericky rvat. V aute neusne. Prvni 3 mesice tam spinkala, ale ted protestuje a neusne, jen rve a rve. Rodinu mame hodinu od nas a radi bychom zacali navstevovat. Od porodu jezdi jen rodice a my mame bobky s ni vyjet. Vyjeli jsme takhle 2× a meli jsme z toho psychickou ujmu, protoze se malem udusila revem a proste to nedava. Je to strasne omezujici a jsem z toho zoufala. Mate nekdo tale takovou zkusenost? Pokud ano, zlepsilo se to? Kdy? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3689
16.10.25 11:16

Sedet vedle ni a necim ji zabavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
16.10.25 11:21

Zažila jsem to s posledním dítětem. Jediná cesta kterou neprořval byla cesta z porodnice.
Zlepšilo se to s přechodem do větší autosedačky a po směru. Ne že by přestal řvát úplně, ale bylo to daleko méně.

Jo nefungovalo nic. Jezdit v době spaní, dělat animátora, jídlo, zima, teplo, atd… Nefungovalo nic. Řval nejdál na první křižovatce, přestal s vyndáním ze sedačky. Nejdál jsem vydržela něco přes hodinu - ječel celou cestu.
Já tedy jezdit občas musela, protože doktoři, protože mám i starší děti (ty pak už s ním odmítaly jezdit v autě a ani sluchátka nepomáhala) a ne nezvykl si.
Postupně ječel už při poutání do auta.
Děkuji, že jsme to přežili, protože to kolikrát bylo dost o hubu.

Příspěvek upraven 16.10.25 v 11:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
16.10.25 11:22

A nemůže ji vadit, že nic nevidí.
Kamarádce přestalo dítě vyvádět až když začalo jezdit po směru. Jinak pomáhalo jídlo a to ne vždycky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
16.10.25 11:30

Asi nejhorší situaci jsem zažila, kdy jsem jela očkovat děti protože období Covid a cestou musela vyzvednout další dítě z vyplaveného a evakuaného tábora. Čili léto a to mimino řvalo a řvalo a já věděla, že prostě musím.
A druhý syn mi v autě brečel, ať s tím miminem něco udělám, že to už nedává. A já stále někde na odstavným s miminem v ruce a věděla, že když ho položím do sedačky, tak jedeme to kolečko řevu znova a neuměla jsem ani jednomu pomoci.

A druhá když jsem vezla syna po Covidu na lyžák, kdy ho neměl kdo jiný odvést.
A celou tu cestu mi sněžilo na dálnici do čumáku. A mimino řvala a řvalo. A já pak v tom sněhu stála na parkovišti u dálnice s miminem v ruce v únoru a modlila se, protože jsem to měla domů 15 km od dálnice po okrsce ve tmě, za sněžení se řvoucím miminem a věděla jsem, že spustí jen ho dám zpátky do té sedačky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.25 11:35

Vzdycky prave sedim s malou vzadu, delam animacni program a je to prd platny. 20 min se bavi, ale pak zacne mega rev. Nejhorsi je, kdyz zacne byt unavena a ne a ne zavrit oci, proste rve. Jednou rvala tak dlouho az se unavila cca 45 min, 15 min pred dojezdem. Jako vzdy vylezeme z toho auta a s manzelem na sebe koukame a nemuzeme, energie 0%. Ted kdyz nesviti slunicko, tak uz vidi i z okna docela, mame nastavitelny sed vajicka a da dat i do lehu, ale je to stejne k prdu. Myslela jsem si, jak budeme cestovat a jezdit s mimcem na vylety. No ani omylem. A hodina v aute s ni je nekonecna…

• Citovat
  • Upravit
3204
16.10.25 11:39
@Anonymní píše: Více

Je to náročný, ale děkuj aspoň za těch 20 minut. :kytka:
Taky by to mohly být 2 minuty.
A ještě by jsi mohla ty být ten řidič.

U nás nesnášel i kočár a nosítko. Super kombinace. Nosili jsme v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1551
16.10.25 11:58

A co jizda vlakem? U nas to byla vzdy vetsi zabava, s malym jezdim od 3m.
Muz odveze veci autem a ty jen s kocarkem, nebo jeste lepe nositkem, vlakem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2712
16.10.25 12:22

U nas to bylo stejne, dcerka taky nesnasela jízdu autem, teda dodnes z ni neni odvazana, ale kdyz ma sedačku po smeru, nejak to zvlada. Ale do te doby, jak pises porad plakala, ja s ni opravdu jezdila sama max k doktorce, anebo do obchodu 3km vzdáleného od nas. Nekdy to bylo lepší, ale vetsinou katastrofa. Koupila jsem ji hracky, zrcátka, byla vedle me, ja na ni mluvila, zpívala…nic nepomohlo, podobne jako u tebe.

Hodně cest jsem absolvovala radeji autobusem nez autem. A rodina manzela je taky hodku vzdálená, proste jezdili oni. Za to trápení v aute mi to nestalo a nevidím na tom nic spatneho, ze dojedou za vnoucetem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.25 13:01
@Anonymní píše: Více

Vajíčko do lehu? A to i za jízdy?
Já znam jen ty, co se dávají do lehu mimo jízdu.

• Citovat
  • Upravit
30974
16.10.25 13:06

Nám děti přestaly řvát až v momentě, kdy jsme je daly po směru. Hrozné období.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
16.10.25 14:00

Pouštěla jsem videa z YouTube a byl klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2846
16.10.25 14:34

U nas pomahalo, ze jezdil vedle me vepredu a zpivala jsem. Dokonce jednou i trihodinovou cestu pres cr, pripadal jsem si jak blazen. Kolem roku a pul uz jsem mu pak davala tablet, nejsem za to stastna, ale ucel to splnilo. Zase jsem nechtela otacet po smeru, to mi prislo mnohem nebezpecnejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
16.10.25 14:51

@Janee19 U nás nepomáhalo ani jezdit ve předu, ani tablet ani zpívání.
Po směr byla jediná cesta jak mít aspoň někdy pak ticho - nebo výrazně více ticho. Ono řídit v roli rodiče se řvoucím miminem taky nebude úplně bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.25 14:53
@Janee19 píše: Více

A nebojíte se s tím tabletem? Že ho to zrání při nehodě?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix