Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobré nedělní odpoledne všem!
Pojedeme s půlročním miminkem autem do Švýcarska. Nemáte tipy, jak jej v autě zabavit, případně co mu do auta koupit?
Zatím jsem mu objednala “hrací pult do auta“.
Co se osvědčilo Vám?
Předem všem děkuji za odpovědi!
kupovala jsem opakovaně lepitelné nálepky. Je to taková fólie a malování vodou. Do tužky se naleje voda a omalovánky se zabarví. Rychlé to schne. Ale teda dcera byla starší. No, možná, že bude mít něco nového a tím pádem zajímavého. ![]()
Nikdy jsem nic takového neřešila. Od mala jsem chtěla, ať je dítě samostatné. Takže si musela sem tam vystačit i sama. ![]()
Nehledě na to, že tuhle delší cestu bych naplánovala na noc. Aby dítě spalo. A zastavit max jen krmení a přebalení.
Jet v době spánku, pak zastavit na procházku. Půlroční má toho spánku ještě docela hodně.
Vyměňte si hračky s nějakou kamarádkou/sousedkou at má něco neokoukaného. Naše se zabavila i s trháním papírových kapesníku, ale na to se musí dávat hodně pozor aby to nestrkala do pusy. Nějaký křupky na cucání.
@Atisia to 6mesicni mimco nezaujme
to je tak na mluvícího psa, pouštět písničky…a dál nevím, my s dětmi raději létáme a autem jely dlouhou cestu až po 1.roce…
@Suzume-chan píše: Více
My když jsme se kdysi vydali na nějakou tu delší cestu, tak se nám vždycky osvědčilo, pouštět synovi písničky z CD. Byly to nějaké oblíbené z Večerníčků a pohádek. Byl na ně zvyklý už z domova. ![]()
A pak taky nějaké zpívánky s beruškou. A tam to zase zpívaly děti s doprovodem na klavír.
Vždycky ho to nějak utěšilo a zklidnilo, protože měl hudbu rád asi už od narození. ![]()