Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky.Už rok se snažím o těhot.V prosinci jsem dostala MS.Trvala 6dní.7-8den jsem jen špinila.9den jako když zase MS začne bolelo mě v podbříšku a znovu jsem krvácela.12.den mě probudila bolest v podbříš.udělala jsem si TT a druhá čárka byla velmi slabá.Bylo24.12.tak jsem šla na pohotovost.Tam mi řekli,že TT je pozitivní.Ale hodnoty jsou hodně slabé. Že jde o začátek těhotenství a že mám asi mini-potrat.Čekala jsem do27.12,jestli krvácení přestane.A protože nepřestalo a krvácela jsem i s předchozí MS už 17.dní.28.12 jsem šla na revizi.Posílali vzorek na Hystologii a moje DR.mi řekla ,že už tam nebylo těhu prokazatelné.A neví jestli tedy o těhu šlo.A byl mi odstarněn polip.Po zákroku jsem 17.dní krvácela a bolela mě prsa.Chci se zeptat,jestli s tím máte někdo nějakou zkušenost.Nechápu proč v nemocnici mi řekli, že jsem těhotná a pak z hystologie to nebylo prokazatelné.Teď čekám na KO po 6-nedělí.Jarka
Ahoj, já jsem druhé těhotenství potratila v asi 7tt, vyšel mi pozitivní test, pak jsem začala krvácet, v nemocnici potvrdili těhotenství, čekali jsme, ale pak ze mě vyšel větší kus a byl konec. V jiné nemocnici, kde mi dělali revizi, taky už známky těhotenství nenašli, prý se odloučilo všechno samo. Ale předtím na UTZ bylo vidět jasné těhotenství, takže se to stát může. Z dalšího těhotenství máme zdravé miminko, akorát při porodu se hůře odlučovala placenta, prý se to po revizi stává, že „přiroste“, ale jinak celé těhu v pohodě. Tak držím palce, ať se taky brzy radujete z miminka.
chnapik: Stalo se mi to stejné…dostala jsem MS se zpožděním 14dní. V době očekávání jsem si dělala TT - slabě pozitivní. Už jsem byla objednaná k MUDr., ale dostala jsem silnější krvácení a vyšel ze mě větší kousek sliznice(?). Dr. mě hnala do nemocnice, kde se potvrdilo v krvy hCG.Po 3 dnech pozorování v nem., jsem nakonec šla na revizi. Šlo o spontální potrat v 7tt, ale hodnoty hCG neustupovaly podle tabulek, tak jsem musela jít na revizi. O rok později se nám narodila dcera ![]()