Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky slysela jsem ze je revize mozne udelat bez hospitalizace? ze jen prijdu provedou a odchazim, bez jakehokoliv nutnosti lezet par hodin na oddeleni.
kde se to provadi v praze?
No to určitě ne. Jsi po narkoze, musíš tam těch pár hodin po revizi zůstat. O co jde probůh. ráno přijdeš a ve 13-14h odcházíš. To si jako myslíš, že tě vzbudí na sále a jdeš dom? To ti nikde neprovedou… To není reálné ![]()
Taky jsem se zajímala muzeš podepsat negativni revers ale nejdive po 4 hodinách od narkozy kdy te sledujou. u nas chtely hospitalizaci přes noc což jsem odmítla 6 ženských na pokoji a wc na druhé straně oddělení 5 minut chuze… ![]()
Pochybuju, že to někde udělají. Já šla na zákrok v půl 9 a kolem 13hod mě pustili.
@kamila191 Já když musela na revizi, tak jsem hledala opravdu dlouho a bedlivě na netu a žádné pracoviště v Praze to nenabízelo. Sice jsem jedno našla, ale jejich stránky, kde to bylo napsané, to byla vize budoucnosti. Takže jsem byla v Motole a jako první jsem hlásila, že výkon potřebuju ambulantně z důvodu nemoci dítěte (rok a 4 m). Takže na to přistoupili. Akorát jsem netušila, že se musím sama hlásit. Po zkušenostech na JIP jsem čekala na večerní vizitu a když jsem se šla kolem 8. večer ptát sestřičky, kdy dorazí, tak jsem se zvěděla, že na standardní oddělení spontánně vizita nechodí, že se lékařka volá jen při komplikacích. A protože měla na starosti 3 oddělení a příjmovou ambulanci plnou pacientek, tak se na mě do 22. hodiny nestihla přijít podívat, takže jsem se vyspala a ráno v 8 jsem šla.
Příspěvek upraven 13.09.15 v 20:54
@kamila191 vždycky po zákroku (po probuzení z narkozy) minimálně 2 hodiny ležet, ale pak jsem mohla jít domů, když bylo vše ok. Samozřejmě s doprovodem a doporučuje se mít někoho u sebe i doma. Ale vždy v ten samý den příchod i odchod domů, nikdy jsem tam nenocovala.
Mohu vedet kde vas tedy pousti ten den domu? jedna se mi o nemocnice praha
@danyk jojo doktora si musíš hlidat me taky rekli doktor uz tu není další prijde az za 2 hodiny ostatní byly u porodu…
Já na takové byla. Nevím jak v Praze. Ale dělají to určitě na lepších gyndách. Za narkozu jsem doplatila 1000kč. Asi hoďku po zákroku jsem mohla jít domů. Dává se nějaká „slabší“ nárkoza. Možná i záloží jak moc pokročilé stádium těhotenství zamlklo nebo jak dlouho jsi těhu. Já byla po zamlklém těhu asi 8tt!
Tak na severu čech jsem nastoupila do nem. v deset a ve dvě jsem šla domů, a u druhé nástup v jednu a pustili mě v půl páté, vždy min. dvě hodiny po zákroku. Nedoplácela jsem nic, sestry a lékař se ubezpečovaly že se mi nemotá hlava a jsem ok…
Nevím, jak v Praze ale třeba v HK v Sanusu… Nástup jsem měla v 7 hodin a v 9:45 už jsem seděla v autě směr domov (brali mě v pořadí jako první). Manžel jim tam musel podepsat papír, že si mě přebírá.
Ja byla na revizi 2×. Jednou v Karlových Varech v nemocnici.Bylo to neplánovaně ráno mi Dr zjistil ZT a dopo jsem šla. Udělali mi to nějak kolem 11 a už kolem druhé jsem šla domů, samozřejmě s doprovodem. A na druhou jsem šla v Plzni do fakultky, kde to po ZT bylo plánovaně. Musela jsem ráno v 7 nastoupit, na zákrok jsem šla po 8, trvalo to max.10min.pak jsem tam 2hod od nárkozy ležela a s doprovodem pak domů. Ale to jsem měla doma 10měsíční mimi, tak nevím jestli je to takhle standartně nebo ne.
Lze to udělat velmi rychle v rámci jednodenní chirurgie. Já jsem nastoupila v 10:00, do hodiny jsem byla na sále, za hodinu a půl jsem šla domů.
Já zůstávala po revizi vždy přes noc…ale asi to bylo tím, že jsem ještě nerodila. Dvě paní co byli také na revizi a měly už dítka, pouštěli cca kolem 14. hodiny domů (zákrok kolem 9). Alespoň chvíli bych ale ležet zůstala, protože po té narkóze nic moc. Ale to je zase člověk od člověka na každého to působí jinak ![]()
Ja jsem sla 10 minut po zakroku domu. Odvezl me manzel, motala se mi trochu hlava a zakrok delali primo v soukrome gynekologicke ordinaci s prizvanou anesteziolozkou. Za par hodin potom jsem sla do prace. Ale…neziju v Cechach.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.