Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, prosím, mám za sebou 2 revize, vždy se nevyvinulo srdíčko. Nyní jsem v 11 tt, srdíčko máme, ale pořád mám strašný strach, aby to vydrželo. Stalo se Vám, že srdíčko bylo a pak nějak odešlo? Mám z toho strašný strach a k doktorovi jsem pozvaná až na 9. srpna - což se do té doby asi zblázním. Díky
Ono se to lehko řekne - ale pokus se myslet jenom pozitivně. Špatné myšlenky také špatné přivolávají a naopak. Prostě to tentokrát dopadne dobře - stále si to říkej a představuj si své dítě zdravé a čiperné. Určitě to dopadne dobře!
Ahoj, hlavně nepanikař a nemysli na to vůbec. Bud v klidu, lež, dokud tě nic nebolí, tak se není čeho bát. Já mám za sebou jen jednu revizi, ted jsem podruhý těhu a vše je v pořádku, taky jsem měla velký strach, ale nesmí se na to moc myslet a kdyby jsi chtěla, klidně chod ke gynekologovi na prohlídky častěji, nic ti říct nemůže, bude určitě chápat, že máš strach. Neboj se a věř, že všechno dobře dopadne. Moc na tebe myslím a držím pěsti
![]()
Díky za podporu. Ale, jsem se synem zavřená 3.týden v nemocnici - má neuroboreliozní meningoencefalitidu. Tak přestávám věřit, že vše bude ok, protože se nám nic nedaří. Když otěhotním, tak zase tohle se synem… naštěstí je syn z nejhoršího venku, teď jen čekáme, až dobere antibiotika kanylou. A jak jsem tu sama, napadají mě hrozné věci. Už bych chtěla mít kousek toho štěstí, ale… Myslíte, že bych třeba začala krvácet nebo bych to poznala i nějak jinak, kdyby bylo něco špatně?
Když nekrvácíš a je ti dobře, je to dobré. Být v nemocnici je nápor na psychiku, není divu, že tě napadá ledacos, ale bylo by dobré si to příliš nepřipouštět a zaměřit se myšlenkami na syna a jeho uzdravení. Lidská psychika je mocná a věř, že může hodně pomoci. Vezmi to obráceně - daří se ti otěhotnět, syn bude v pořádku, to je hodně dobré. Takže se ti daří to podstatné a to je prima, ne?
Já nevím, nemohl by tě prostě prohlédnout gynekolog v nemocnici? Aspoň na chvilku by tě to uklidnilo. ![]()
@Rimnaha moc dobře rozumím tvým pocitům, není to lehké, první 2 měsíce byli pro mě taky těžké. Člověk bude mít strach už pořád, zvlášť když po prvním potratu slýchá, to se stává, příště už to vyjde, a ono to příště opět nevyjde…musíš tomu věřit, že je všem ok, moc nedat na to, že když nekrvácíš a nic tě nebolí, že je vše ok, dej na svůj vnitřní pocit. Když budeš potřebovat slyšet, že je to ok, jdi k doktorovi, já tam taky chodila. Nebo si pořiď Angelsound, ten taky uklidní, lepší tam poslat pár ultrazvukových vln, než být furt ve stresu, ten jvmnohem horší
Madorabe má super nápad, zkus se domluvit v nemocnici, jestli by tě tam neprohlédli a budeš mít klid na duši, že je vše v pořádku ![]()
Byla jsem v nemocnici na gyndě min. týden a vše tedy bylo v pořádku. Ale… zase je týden pryč… Ale už je mi blbý je tam znovu otravovat. Tak jsem právě objednala Angelsounds, třeba mě to trošku uklidní. Hlavně abych s tím uměla.
@Rimnaha to není nic těžkého, jde o to najít jo poprvé a pak už to jde jedna báseň. Ani nepoužívám ten utz gel, jen olejček na břicho:)
@Rimnaha no můj pohled na věc může být pro někoho drsný, ale mě osobně to pomáhá - když zjistíš, že srdíčko nebouchá, tak co s tím naděláš? S tím nic nenadělá ani doktor, ani svěcená voda. MA se dá předcházet celkovou diagnostikou, ale tu máš nejspíš už za sebou, při tom vlastním těhotenství se tomu už v podstatě nijak zabránit nedá. Stane se co se má stát ikdyby jsi se na hlavu stavěla, tak to pověs na jeden veliký hák ![]()
@Rimnaha Tak to je dobře moc ti to přeji, Jsme na tom stejně. Taky jsem předtím přišla v 9tt o miminko a teď po 3letech snažení se povedlo ale obávám se každé kontroly že bude něco v nepořádku. V pondělí už budu 13tt tak musíme těm našem prckům věřit a těšit se z toho
Přeji hodně štěstí ![]()
Já jsem si i koupila ten Angelsound - domácí ultrazvuk a hodně mě to uklidňuje. Vždy, když na mě přijdou špatné myšlenky, lehnu, poslechnu a jsem v klidu. Dnes jsem byla na genetických testech. Musím čekat do středy na výsledky, tak se zase klepu. Pak už bude snad všechno v pořádku. Přeju taky hodně štěstí a hlavně PEVNÉ nervy. Někdy je to děs…
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.