Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj,
bohužel jsem podobné téma nenašla (možná špatně hledám a předem se omlouvám
),tak zakládám téma nové.
Je tu prosím někdo, kdo čekal „vícerčata“ a následovala revize z důvodu ZT? ![]()
Je mi 36 let,2 děti už mám. Teď, s novým přítelem, jsem čekala trojčátka. Otec mého přítele je z trojčat a můj drahý se „potatil“. ![]()
V 10.týdnu viděla moje gynekoložka pouze rostoucí váčky, uvnitř prázdno. V květnu 2017 revize a doporučení 3 měsíce klidu, pak zkusit znovu. ![]()
Konec srpna radost z nového těhu, která trvala do úterý tohoto týdne, kdy Dr. opět viděla jen prázdný rostoucí váček. Ve středu 27.9.revize č.2.
Než jsem šla na revizi,Dr.mi řekla, že mám údajně vysoké hcg, v 7.týdnu 40900. ![]()
Za 14 dní mě čeká kontrola u Dr. a prý mi hned dá žádanku na genet. vyšetření.
Odpovědi snad dostanu na genetice, kde je nebo není problém. ![]()
Je možné čekat vícerčata několikrát po sobě? Dr.mi říká, že hcg odpovídá vícečetnému těhotenství.
![]()
Děkuji za jakoukoliv reakci a příspěvek. ![]()
Kamarádka měla zaniklé těhoteství s dvojčaty. Před ním a i po něm se jí narodilo vždy jedno dítě. Čekat vícerčata vícekrát určitě možné je, moje prababička měla dvojčatové porody celkem tři (a mezi nimi ještě dalších pár monoporodů).
A i na emiminu se vyskytuje snad otec dvou (?) párů dvojčat, takže je to možné i dnes, kdy ženy nemívají běžně deset porodů za život…
Možné to je, viz @Fofrník se třemi pár dvojčat. Osobně znám paní, která je z dvojčat a má ještě dalších 5 sourozenců, z toho dvoje dvojčata (takže 3× dvojky a jedno samostatné). Některé žen prostě při ovulaci uvolnují více vajíček.
Ó bože a já myslela, že už jednou čekat vícerčata je…ani nevím co… můj děda je z dvojčat a jak jsem psala přítelův otec z trojčat. Jsem strašně zvědavá na genetiku. Nikdy jsem tam nebyla, nevím, co nás čeká, toužíme prostě po prckovi, nevím, kde je chyba, že je vždy gest. váček (váčky) po čase prázdný. ![]()
@Lucinda712
Je to možné. Máme doma (jak psala @pe-terka ) i troje dvojčata. ![]()
@Fofrník děkuji za odpověď. To je tedy opravdu dar mít tolik dětí.
Já už dvě děti mám a když nám řekli, že čekáme trojčata, místo radosti jsem měla v hlavě starosti, jak a co a jak to zvládneme.. teď si za to nadávám, co bych dala za další děti.
![]()
Možné to určitě je, ve „dvojčecí“ FB skupině je spousta maminek co má dvoje dvojčátka. Jinak s tou dědičností - dvojvaječná se dědí pouze po linii matky (jde o to, že se uvolnilo více vajíček) a jednovaječná jsou „chyba“ při dělení vajíčka. Takže to, že vícerčata v historii byla v rodině partnera, žádnou roli nehraje ![]()
@Lucinda712 píše:
@Fofrník děkuji za odpověď. To je tedy opravdu dar mít tolik dětí.Já už dvě děti mám a když nám řekli, že čekáme trojčata, místo radosti jsem měla v hlavě starosti, jak a co a jak to zvládneme.. teď si za to nadávám, co bych dala za další děti.
![]()
![]()
Dvojčata je „brnkačka“ ale z tročat bych měl trochu strach i já. Máme prostřední a nejmladší dva roky odsebe a byl to docela mazec.
![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.