Revize vícečetné těhotenství, genetika

14
1.10.17 22:07

Revize vícečetné těhotenství,genetika

Ahoj,
bohužel jsem podobné téma nenašla (možná špatně hledám a předem se omlouvám :nevim: ),tak zakládám téma nové.
Je tu prosím někdo, kdo čekal „vícerčata“ a následovala revize z důvodu ZT? :(
Je mi 36 let,2 děti už mám. Teď, s novým přítelem, jsem čekala trojčátka. Otec mého přítele je z trojčat a můj drahý se „potatil“. 8o
V 10.týdnu viděla moje gynekoložka pouze rostoucí váčky, uvnitř prázdno. V květnu 2017 revize a doporučení 3 měsíce klidu, pak zkusit znovu. :andel:
Konec srpna radost z nového těhu, která trvala do úterý tohoto týdne, kdy Dr. opět viděla jen prázdný rostoucí váček. Ve středu 27.9.revize č.2. :,( Než jsem šla na revizi,Dr.mi řekla, že mám údajně vysoké hcg, v 7.týdnu 40900. :think:
Za 14 dní mě čeká kontrola u Dr. a prý mi hned dá žádanku na genet. vyšetření.
Odpovědi snad dostanu na genetice, kde je nebo není problém. :?
Je možné čekat vícerčata několikrát po sobě? Dr.mi říká, že hcg odpovídá vícečetnému těhotenství. :think: :think: :think:
Děkuji za jakoukoliv reakci a příspěvek. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
537
1.10.17 22:19

Kamarádka měla zaniklé těhoteství s dvojčaty. Před ním a i po něm se jí narodilo vždy jedno dítě. Čekat vícerčata vícekrát určitě možné je, moje prababička měla dvojčatové porody celkem tři (a mezi nimi ještě dalších pár monoporodů).
A i na emiminu se vyskytuje snad otec dvou (?) párů dvojčat, takže je to možné i dnes, kdy ženy nemívají běžně deset porodů za život…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
1.10.17 22:34

Možné to je, viz @Fofrník se třemi pár dvojčat. Osobně znám paní, která je z dvojčat a má ještě dalších 5 sourozenců, z toho dvoje dvojčata (takže 3× dvojky a jedno samostatné). Některé žen prostě při ovulaci uvolnují více vajíček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
1.10.17 22:54

Ó bože a já myslela, že už jednou čekat vícerčata je…ani nevím co… můj děda je z dvojčat a jak jsem psala přítelův otec z trojčat. Jsem strašně zvědavá na genetiku. Nikdy jsem tam nebyla, nevím, co nás čeká, toužíme prostě po prckovi, nevím, kde je chyba, že je vždy gest. váček (váčky) po čase prázdný. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
2.10.17 18:03

@Lucinda712 :D Je to možné. Máme doma (jak psala @pe-terka ) i troje dvojčata. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14
3.10.17 11:10

@Fofrník děkuji za odpověď. To je tedy opravdu dar mít tolik dětí. :palec: Já už dvě děti mám a když nám řekli, že čekáme trojčata, místo radosti jsem měla v hlavě starosti, jak a co a jak to zvládneme.. teď si za to nadávám, co bych dala za další děti. :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
3.10.17 11:19

Možné to určitě je, ve „dvojčecí“ FB skupině je spousta maminek co má dvoje dvojčátka. Jinak s tou dědičností - dvojvaječná se dědí pouze po linii matky (jde o to, že se uvolnilo více vajíček) a jednovaječná jsou „chyba“ při dělení vajíčka. Takže to, že vícerčata v historii byla v rodině partnera, žádnou roli nehraje :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
3.10.17 18:23
@Lucinda712 píše:
@Fofrník děkuji za odpověď. To je tedy opravdu dar mít tolik dětí. :palec: Já už dvě děti mám a když nám řekli, že čekáme trojčata, místo radosti jsem měla v hlavě starosti, jak a co a jak to zvládneme.. teď si za to nadávám, co bych dala za další děti. :zed: :zed: :zed:

Dvojčata je „brnkačka“ ale z tročat bych měl trochu strach i já. Máme prostřední a nejmladší dva roky odsebe a byl to docela mazec. 8) :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty