Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Citronová šťáva tu rez sundá, nechat nějakou dobu působit, nijak to nedrhni.
Neměla by poškodit látku, ale pro jistotu bych udělala zkoušku s tím citronem nejdřív někde, kde to nebude vidět.
@Pipet Děkuji moc, na spodní straně šatů citronka jen uschla a nic tam nezůstalo tak jsem to tedy zkusila dát i na to místo, snad to vyjde. ![]()
@paprika20 píše:
@Pipet Děkuji moc, na spodní straně šatů citronka jen uschla a nic tam nezůstalo tak jsem to tedy zkusila dát i na to místo, snad to vyjde.
No, jsem zvědavá, jestli citronka zabere.
Mám totiž v jednom receptu, že se má dát stava z 1 citronu, neměla jsrm zrovna citron, tak jsrm dala citronku a nebylo to vůbec ono.
@Ahep Tak klidně zkusím koupit citron, za chvíli jdu do města ale nevím jestli není lepší koupit to žlučové mýdlo, to jsem taky kde si četla. ![]()
Tak tam jde o tu chemickou reakci mezi kyselinou citronovou a oxidem železa… A je celkem jedno, jestli je to z citronky nebo z citronu - možná by bylo silnější smíchat sypkou kys. citronovou na kašičku s vodou.
Jak to dopadlo?
@Pipet Kys. citronovou jsem četla že raději ne, tak nevím.
Zatím to mokřím citronovou šťávou, trošičku se to lepší ale zatím je to pořád dost vidět. Pokud to nepustí tím citronem, koupila jsem i to žlučové mýdlo, tak to zkusím ještě i tím. ![]()
@paprika20 píše:
Holky tak flek je pryč! Pomohl citronDěkuji moc
Tak to mě těší, že ti má rada pomohla ![]()
Dobrý den,
Chci se zeptat, máte některá zkušenost s rezí na bílém oblečení? Vyprala jsem si svatební šaty a všimla jsem si, že chytli flíček rezu od sušáku. Hlavně se bojím to nějak drhnout aby se šaty nepoškodily protože je to zrovna vepředu hned pod korzetem. Mockrát děkuji za odpovědi.