Rez na saténových svatebních šatech

paprika20
24.1.23 09:59

Rez na saténových svatebních šatech

Dobrý den,
Chci se zeptat, máte některá zkušenost s rezí na bílém oblečení? Vyprala jsem si svatební šaty a všimla jsem si, že chytli flíček rezu od sušáku. Hlavně se bojím to nějak drhnout aby se šaty nepoškodily protože je to zrovna vepředu hned pod korzetem. Mockrát děkuji za odpovědi.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24798
24.1.23 10:19

Citronová šťáva tu rez sundá, nechat nějakou dobu působit, nijak to nedrhni.
Neměla by poškodit látku, ale pro jistotu bych udělala zkoušku s tím citronem nejdřív někde, kde to nebude vidět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paprika20
24.1.23 10:53

@Pipet Děkuji moc, na spodní straně šatů citronka jen uschla a nic tam nezůstalo tak jsem to tedy zkusila dát i na to místo, snad to vyjde. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
5683
24.1.23 11:10
@paprika20 píše:
@Pipet Děkuji moc, na spodní straně šatů citronka jen uschla a nic tam nezůstalo tak jsem to tedy zkusila dát i na to místo, snad to vyjde. :srdce:

No, jsem zvědavá, jestli citronka zabere.
Mám totiž v jednom receptu, že se má dát stava z 1 citronu, neměla jsrm zrovna citron, tak jsrm dala citronku a nebylo to vůbec ono.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paprika20
24.1.23 11:14

@Ahep Tak klidně zkusím koupit citron, za chvíli jdu do města ale nevím jestli není lepší koupit to žlučové mýdlo, to jsem taky kde si četla. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
24798
24.1.23 18:56

Tak tam jde o tu chemickou reakci mezi kyselinou citronovou a oxidem železa… A je celkem jedno, jestli je to z citronky nebo z citronu - možná by bylo silnější smíchat sypkou kys. citronovou na kašičku s vodou.
Jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
paprika20
24.1.23 19:12

@Pipet Kys. citronovou jsem četla že raději ne, tak nevím. :nevim: Zatím to mokřím citronovou šťávou, trošičku se to lepší ale zatím je to pořád dost vidět. Pokud to nepustí tím citronem, koupila jsem i to žlučové mýdlo, tak to zkusím ještě i tím. :palec:

• Citovat
  • Upravit
paprika20
25.1.23 07:25

Holky tak flek je pryč! Pomohl citron :srdce: Děkuji moc :palec:

• Citovat
  • Upravit
24798
25.1.23 19:18

Jo, ono to chvíli trvá, než to „sežere“. Tak super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
25.1.23 19:25
@paprika20 píše:
Holky tak flek je pryč! Pomohl citron :srdce: Děkuji moc :palec:

Tak to mě těší, že ti má rada pomohla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný