Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda máte zkušenosti s klinikou Fetmed Olomouc na screening v 1 trimestru, dívala jdem se, ale jsou tu jen starý diskuze. Děkuji 🙂
Byla jsem minulý rok.
Mám srovnání s Fertimed, kde jsem byla s první dcerou.
Ve Fetmedu je špičková paní doktorka, co se specializuje právě na screeningy, ALE! Je cizinka a je tam trochu slovní bariéra. Neumí dost dobře vysvětlovat. Nicméně pokud řekne, že je vše ok, tak bych ji věřila.
Nevím, co přesně chceš vědět 🙂
Já jsem byla na jejich pobočce v Ostravě, 2024, první i druhý screening. Byla tam taky přímo paní doktorka Dhaifalah a já jsem s ní byla spoko, úplně jsem nějakou jazykovou bariéru necítila, ale je fakt, že jsem toho po ní moc nechtěla ![]()
Edit: rok, nedošlo mi, že už je 2026 a malé už je skoro rok ![]()
Příspěvek upraven 09.01.26 v 10:48
@Chiruna25 píše: Více
Je super!
No u nás se právě našel menší problém.
Nemohla dceři najít nějaké spojení v mozku u 2. screeningu a my jsme pochopili, že tam NENÍ. Nicméně ona nedokázala dost dobře vysvětlit, že ho opravdu jen nemůže najít kvůli poloze miminka a pozvala si nás znova.
No týden plný stresu kvůli té jazykové bariéře.
Ale jinak je vážně úžasná. Řekla nám i pohlaví miminka hned ve 13tt ![]()
@Markéta188 píše: Více
Mě právě vůbec nenapadlo, že by neuměla dobře česky, asi tím, že mi říkala jen takové ty běžné věci
Ale je dobře, že se to vyjasnilo a doufám, že nakonec všechno bylo v pohodě
Mně taky řekla pohlaví hned - samozřejmě s tím, že nic nezaručuje na stopro, ale trefila se ![]()
Já jsem u ní byla 2× v Ostravě a velká spokojenost, i když je cizinka, komunikovala naprosto plynule česky. Po druhé nám moc pomohla, ve Fakultce v Ostravě stál prvotrimestrální screening za starou bačkoru, dokonce i genetika vyšla špatně, byli jsme u ní na konzultaci a absolutně nás uklidnila, přepočítala hodnoty a tak jak řekla bylo, vše v pořádku, při tom z fakultky výsledky mluvily o opaku.
Chystám se k ní znovu a chtěla bych se zeptat zda u ní někdo podstoupil odebrání choriových klků?
@Markéta188 Já jsem právě četla recenze na Google a tam byla snad půlka negativních recenzí i na doktory, které rychle odbydou vyšetření a jsou arogantní.
Děkuji moc za odpovědi a za vaše zkušenosti určitě tam půjdu.
Chtěla bych se Vás, ještě zeptat na váš názor na fertimed tam mě posílal můj gynekolog.
@Kiki444 píše: Více
Pokud ve Fetmedu narazíte na tady zmíněnou paní doktorku, tak se nemusíte bát. I známé byly všechny právě u ní. Nevím jestli tam screeningy dělá ještě někdo jiný ![]()
Co se týče Fertimedu, tak tam byl přístup lékařů také bez problémů. ALE! Co mi fakt vadilo, tak bylo, že tam jsem na vyšetření čekala hodinu a čtvrt. Už si nepamatuju jestli to bylo kvůli nějakému záseku. Ale pamatuji si, že jsem tam přišla, hned mi brali krev a pak jsem musela čekat.
Další věc co mi vadila, tak že výsledky přijdou poštou asi za týden, takže porovnání krev vs utz nevíte hned.
Ve Fetmedu vám přijdou přesné výsledky ještě ten den do mailu.