Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
4letej syn, zánět stř. ucha včas chycenej, bez teplot a bez bolesti, bez změn chování - má ATB.
Může se ven? Samozřejmě žádný lítání ani vystavovnání se sluníčku, ale prostě s odrážedlem na procházku??? Mám ještě roční mimino a ven bych ráda šla s kočárem.
Doktorky jsem se neptala, no
… tak holt emimino ![]()
Dík za názory.
Ahoj, myslím, že při zánětu s ATB by měl být spíš klidovej režim doma…ty ATB sice příznaky eliminují, ale zánět tam samozřejmě pořád je. Když bude venku řádit na odrážedle, tak večer ty teploty klidně mít může. Za sebe bych to vůbec neriskovala
Nehledě na to, že zrovna záněty středního ucha mají hodně vysokou recidivu.
@martina.se píše:
Rozhodně bych mu nedala odrážedlokdyž už, tak max chůze
Aha, já právě myslela, že bez odrážedla hrozí to, že bude běhat a že s odrážedlem se pohybuje vpřed s menším vypětím sil ![]()
@Rampepurna taky jsme měli bez teplot, ale s ATB. Byli jsme doma, max. jsme zajeli autem za babičkou a tam byl taky doma. Dr. říkala, že zánět není žádná sranda. Syn mi ještě párkrát říkal, že ho to bolí…za týden byl klid a dalo se to vydržet. Za mě bych tedy s ATB byla doma
Dobrá dobrá… raději teda počkáme a budem doma. Na půlhodinový vysmradění kolem baráku půjdem tedy až později.
Určitě bych ho nenechala lítat na hřišti, běhat, na slunku, dlouho venku, nechat ho zpotit atp.
Na jak dlouho má atb a jak dlouho je užívá? tak 2 dny před dobráním bych na chvilinku na čerstvý vzduch šla.
@Rampepurna V tom případě záleží na tobě, ne? Ty jsi maminka, tvá zodpovědnost. Pokud si myslíš, že už je vše ok, tak jdi na půlhodinový vysmradění ![]()
@Rampepurna Ven bych ho vzala pouze kočárkem, ale tandem doma asi nemáš ![]()
Můj 4letý syn, měl zánět ucha hned ve Středu po Vánocích. dostal ATB a ven jsme šli až na Nový rok
Bez odrazedla na kratkou prochazku v kocarkovem tempu bych sla po treba trech dnech uzivani. Samozrejme tlusta cepise pres usi.
Hnit se ctyrletakem doma je peklo, muj ma taky zanet usi, ale bez ATB, jen otobacid - poslala jsem ho na pisek na pul hodky.
Když měla dcerka zánět středního ucha, tak Dr. říkala, že nemáme nikam chodit, ale ona měla ošklivý zánět s horečkami. Šly jsme až po první kontrole u Dr., když se to dobře hojilo a pouze v kočárku.