Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky,
máte některá zkušenost se sirupem od Dr. Weisse stopkašel od jednoho roku? Malý začal pokašlávat 1 rok, tak bych mu to chtěla koupit, prý je i na posílení imunity..děkuji za reakce ![]()
Se sirupem Stopkašel mám velmi dobrou zkušenost. Teda ne s tím od jednoho roku, dávala jsem ho pětileté dceři, takže už jsme měli ten klasický. Doporučila mi ho známá v lékárně. Řekla bych, že výborně zabíral a to jsme toho vyzkoušeli už hodně.
Ahoj,
se Stopkašlem máme dobrou zkušenost, lituju, že jsem to neznala dřív….malému jsem ho dala až teď na podzim, když kašlal, ale on už má 6,5 roku….
Ještě je výborný od stejného výrobce sirup Stopbacil – dávám malému taky na posílení. ![]()
Co na kašel je taky dobré – Bronchipret sirup (tymián a břečťan) nebo Prospan (jen břečťan) – to jsem dávala dříve a taky dobrá zkušenost!!
Špatnou zkušenost mám s Mucosolvanem – oba kluci mi to zvraceli ![]()
Dobry den, mam dotaz, jestli mohu kombinovat stopkasel a mucosolvan. Dcera ma vlhčí kašel od nedělního večera, ale nic tragického. K tomu se od noci pridala teplota. Zitra raději zajdu k mudr na poslech a aby se na ni podivala. nicmene jsem nasadila od rána stopkasel a netuším, jestli to mohu mezi sebou kombinovat.
já bych to nekombinovala…ale zdravotník nejsem, že…tak ti úplně správně asi neporadím. Určitě zítra zajdi k dr. ![]()
Ahoj. Máte někdo zkušenosti s tímto sirupem na suchý, dráždivý kašel? Nevíte jaké je dávkování? Syn váží nějakých 21-22 kg.
Děkuji ❤️️
@ArumLily0 píše:
Ahoj. Máte někdo zkušenosti s tímto sirupem na suchý, dráždivý kašel? Nevíte jaké je dávkování? Syn váží nějakých 21-22 kg.
Děkuji ❤️️
Mám s ním dobrou zkušenost, kamarádka taky. Samozřejmě záleží v jaké fázi kašel je. Dávkování by mělo být uvedené na krabičce nebo na netu.
Dospělí užívají 3× denně 1 polévkovou lžíci (15 ml), děti od 3 let 3× denně 1 čajovou lžičku (5 ml). Účinek na sliznici je vhodné podpořit krátkým kloktáním doporučené dávky sirupu. Sirup takto lépe ulpí a účinkuje na postižené sliznici hltanu, měkkého patra a mandlí.
Holky, když jsme u těch léků.. Ditustat zcela zmizel z trhu. Už se nevyrábí nebo byl nahrazen něčím jiným, se stejným složením?