Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravim holky, prosim poradte. Dceri se predevcirem na brichu obevily 2 pupinky, rikala jsem si, ze to jsou jen potnicky ale dnes rano se vzbudila a ma osypane jak bricho, tak ruce i nohy. U dr jsme byli ale evidentne nevi co to je, rekla ze ma byt dcera 2 dny doma a uvidi se zda se to zhorsi a nebo ne
jo a nestovice uz mela…
Určitě to nejsou neštovice? My je měli taky podruhé kolem 8. nebo 9. roku ![]()
A co reakce na nějaké ovoce nebo zeleninu? Jinak bych počkala ty dva dny, jak ti radila dr., hlídala ji, jestli nemá třeba teplotu a pak se zase poradila s dr. Já měla v pěti letech vyrážku po celém těle, nikdo nevěděl od čeho, byla jsem i v nemocnici na pozorování, zvýšenou teplotu, jinak nic…dodnes nevím po čem…nejspíš nějaká reakce na jídlo ![]()
@Katchus píše:
Určitě to nejsou neštovice? My je měli taky podruhé kolem 8. nebo 9. roku
Také bych se přikláněla k těm neštovicím, pokud jich měla před tím málo nebo v ranném věku tak je může dostat znovu.
Nase mala je mela taky a u doktorky jsme ani nebyly, protoze vsude radila chripka..dala jsem ji Fenistil kapky a bylo to fajn..preslo to…obvykle se osype po nejakem jidle…a zkusila bych i vyradit avivaz
No z jidla nevim, nejedla nic neobvykleho nez normalne… nestovice muze chytnout i 2×? Ja myslela, ze jen jednou a pak uz ma imunitu
nestovice mela ve 4 letech.
@1.zizi avivaz nepouzivam… no snad to nebudou ty nestovice, mam doma jeste 7 mesicniho syna.
@Zdeňka86 píše:
No z jidla nevim, nejedla nic neobvykleho nez normalne… nestovice muze chytnout i 2×? Ja myslela, ze jen jednou a pak uz ma imunitunestovice mela ve 4 letech.
a jaký byl průběh těch neštovic, měla hodně pupínků? Může mít víckrát když měla slabý průběh.
@Zdeňka86 píše:
No z jidla nevim, nejedla nic neobvykleho nez normalne… nestovice muze chytnout i 2×? Ja myslela, ze jen jednou a pak uz ma imunitunestovice mela ve 4 letech.
Jak píšeš záleží jestli má protilátky. Zkusila bych mazat genciálkou, aby se vysoušeli.
@Zdeňka86 píše:
@Mišela1 no zas tak silene to nebylo, to je fakt
hm a bohužel neštovice ted řádí, u syna ve školce to byla první informace co jsme dostali po vánocích, že některé děti jsou doma s neštovicema a že máme děti víc pozorovat.
No, tak pokud to budou nestovice, tak to moc radost nemam… uvidime jak se to bude vyvijet… projistotu je zavrena v pokoji a muze jen na wc
U nás potravinová reakce probíhá jako kopřivka nebo červené větší fleky, hladké. Tohle vypadá jako typické neštovice, ale předpokládám, že dr. by je snad poznala ![]()
Syn je měl ve dvou letech, totálně obsypaný, bez teplot a no znovu, jak jsem psala. To už byl dost šílený průběh, obří puchýře v hlavě, uších, dlaně, týden 39°C a pak skoro měsíc byl jak mrtvola. Mladší je tehdy nechytil. Prý už to není tak neobvyklé, jelikož se jedná o vir, který může časem mutovat. Co je na tom pravdy nevím a doufám, že potřetí už nikoliv ![]()
@Katchus tak ja doufam, ze to u nas nebude ani po druhe
ale co se tyce nasi dr. no koment!! Divim se, ze vubec vystudovala pediatrii
kdybych mohla, tak uz ji davno jednu natahnu
ta vsechno zamitne, vse je ok, z rodicu dela idioty a diky ni mi dcera pred 1,5 rokem skoncila v nemocnici se zapalem plic, protoze podle ni byla jen nachlazena ![]()
@Zdeňka86 Také znám takouvou pí. doktorku, za ni, ale ordinovala sestra. Vše léčila jen atb. Naštěstí jsme jinde a spokojenost. ![]()
Tak pak písni co malá.