Dcera má po těle pupínky, neštovice už měla

973
7.1.14 09:53

Dcera ma po tele pupinky

Zdravim holky, prosim poradte. Dceri se predevcirem na brichu obevily 2 pupinky, rikala jsem si, ze to jsou jen potnicky ale dnes rano se vzbudila a ma osypane jak bricho, tak ruce i nohy. U dr jsme byli ale evidentne nevi co to je, rekla ze ma byt dcera 2 dny doma a uvidi se zda se to zhorsi a nebo ne :nevim: jo a nestovice uz mela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19609
7.1.14 09:59

Určitě to nejsou neštovice? My je měli taky podruhé kolem 8. nebo 9. roku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
7.1.14 09:59

A co reakce na nějaké ovoce nebo zeleninu? Jinak bych počkala ty dva dny, jak ti radila dr., hlídala ji, jestli nemá třeba teplotu a pak se zase poradila s dr. Já měla v pěti letech vyrážku po celém těle, nikdo nevěděl od čeho, byla jsem i v nemocnici na pozorování, zvýšenou teplotu, jinak nic…dodnes nevím po čem…nejspíš nějaká reakce na jídlo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
7.1.14 10:01
@Katchus píše:
Určitě to nejsou neštovice? My je měli taky podruhé kolem 8. nebo 9. roku ;)

Také bych se přikláněla k těm neštovicím, pokud jich měla před tím málo nebo v ranném věku tak je může dostat znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.zizi
7.1.14 10:05

Nase mala je mela taky a u doktorky jsme ani nebyly, protoze vsude radila chripka..dala jsem ji Fenistil kapky a bylo to fajn..preslo to…obvykle se osype po nejakem jidle…a zkusila bych i vyradit avivaz

• Citovat
  • Upravit
973
7.1.14 10:06

No z jidla nevim, nejedla nic neobvykleho nez normalne… nestovice muze chytnout i 2×? Ja myslela, ze jen jednou a pak uz ma imunitu :think: nestovice mela ve 4 letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.1.14 10:09

@1.zizi avivaz nepouzivam… no snad to nebudou ty nestovice, mam doma jeste 7 mesicniho syna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
7.1.14 10:12
@Zdeňka86 píše:
No z jidla nevim, nejedla nic neobvykleho nez normalne… nestovice muze chytnout i 2×? Ja myslela, ze jen jednou a pak uz ma imunitu :think: nestovice mela ve 4 letech.

a jaký byl průběh těch neštovic, měla hodně pupínků? Může mít víckrát když měla slabý průběh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.1.14 10:14

@Mišela1 no zas tak silene to nebylo, to je fakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
7.1.14 10:15
@Zdeňka86 píše:

Jak píšeš záleží jestli má protilátky. Zkusila bych mazat genciálkou, aby se vysoušeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
7.1.14 10:17
@Zdeňka86 píše:
@Mišela1 no zas tak silene to nebylo, to je fakt

hm a bohužel neštovice ted řádí, u syna ve školce to byla první informace co jsme dostali po vánocích, že některé děti jsou doma s neštovicema a že máme děti víc pozorovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.1.14 10:26

No, tak pokud to budou nestovice, tak to moc radost nemam… uvidime jak se to bude vyvijet… projistotu je zavrena v pokoji a muze jen na wc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
7.1.14 10:30

U nás potravinová reakce probíhá jako kopřivka nebo červené větší fleky, hladké. Tohle vypadá jako typické neštovice, ale předpokládám, že dr. by je snad poznala :nevim:
Syn je měl ve dvou letech, totálně obsypaný, bez teplot a no znovu, jak jsem psala. To už byl dost šílený průběh, obří puchýře v hlavě, uších, dlaně, týden 39°C a pak skoro měsíc byl jak mrtvola. Mladší je tehdy nechytil. Prý už to není tak neobvyklé, jelikož se jedná o vir, který může časem mutovat. Co je na tom pravdy nevím a doufám, že potřetí už nikoliv :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
7.1.14 10:55

@Katchus tak ja doufam, ze to u nas nebude ani po druhe ;) ale co se tyce nasi dr. no koment!! Divim se, ze vubec vystudovala pediatrii :x kdybych mohla, tak uz ji davno jednu natahnu :pocitac: ta vsechno zamitne, vse je ok, z rodicu dela idioty a diky ni mi dcera pred 1,5 rokem skoncila v nemocnici se zapalem plic, protoze podle ni byla jen nachlazena :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4024
7.1.14 15:02

@Zdeňka86 Také znám takouvou pí. doktorku, za ni, ale ordinovala sestra. Vše léčila jen atb. Naštěstí jsme jinde a spokojenost. :pankac:
Tak pak písni co malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+