Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
ráda bych poprosila někoho, kdo má zkušenost s operací srdíčka. Můj synek je po takové operaci a bohužel mu zůstal zdeformovaný hrudník. Cvičíme Bobath koncept, ale moc to nezabírá, asi cvičím špatně… Pokud znáte nějakého doktora, byla bych vděčná, případně zkušenosti…
Děkuji!
Jedno žebro je jakoby vepředu nad druhým, tedy zdeformovaná žebra. Jizva je pěkná…
Pokud se žebro hnulo a srostlo křivě, tak cvičením toho moc nespravíte. Pokud by to bylo hodně a vadilo by to v dýchání, tak to jistě odoperuji. Pokud je to jen estetické, tak bych to nechala.
My sme také po operacich a dopadli jsme stejne. Je to proste deformace hrudniku. Podle me to špatně srostlo, protoze ten hrudnik je v pohybu a neprirostlo to ve stejném miste. Nejspis nam to tak zustane, nebo se to pri dalsi operaci pohne zase jinak. Tezko říct…
My to mame teda uprostred hrudniku, tam kde se to otvira ten hrudnicek.
Syn má pravou stranu hrudi vystouplejší, nevím jak přesně to popsat. S paní docentkou z Bobatha tiskneme celou plochu dlaní kolem obvodu žeber, měly by potom růst souměrně a celá vada by se měla spravit. Jenže skutek utek, a zdá se mi, že je to ještě víc vidět
Prý existuje nějaký pan doktor z Motola, který se specializuje na ptačí hrudník a jinačí deformity, ale nemůžu se dopátrat, na jakém oddělení v Motole ho mám vlastně hledat.
Chci se do budoucna vyhnout jakémukoliv chirurgickému zákroku hrudníku, protože syn má teprve 16 měsíců a prý se růstem a cvičením hrudník upraví.
Pro Ivanaa:
Vy budete podstupovat ještě jednu operaci srdíčka?
@formik no my mame vadu celozivotni, kterou upravují a protoze ma misto plicnice umelou cast konduit, tak to neroste s telem a musi se to vzdy vymenit, pokud je potreba. Mame v unoru tri. A naposledy jsme byli v listopadu 2012.
To mně moc mrzí, člověk by operaci a všechny ty strasti kolem nejraději vzal na sebe! Víte, myslím si, že děti, co mají nějaký zdravotní problém a procházejí zdravotnickými zařízeními, jsou psychicky velmi silní a mají velkou vůli žít a bojovat. Vidím to na mém synovi, ten když spadne na hlavu, zvedne se a jde dál, ostatní děti jsou takoví uplakánci ![]()
Přeju vám, ať doktoři brzy vymyslí nějakou novou metodu a vaše dítko nemuselo neustále na operace!
@formik nějak se mi neukázalo, že ste psala
jinak s těmi bojovníky máte úplnou pravdu, mluvite mi ve všem z duše. ![]()