Deformovaný hrudník po operaci srdce

45
6.1.14 15:16

Deformovaný hrudník po operaci srdce

Dobrý den,
ráda bych poprosila někoho, kdo má zkušenost s operací srdíčka. Můj synek je po takové operaci a bohužel mu zůstal zdeformovaný hrudník. Cvičíme Bobath koncept, ale moc to nezabírá, asi cvičím špatně… Pokud znáte nějakého doktora, byla bych vděčná, případně zkušenosti…
Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8935
6.1.14 16:26

A má zdeformovaná žebra? Nebo spíše je to nevzhledná jizva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
6.1.14 21:25

Jedno žebro je jakoby vepředu nad druhým, tedy zdeformovaná žebra. Jizva je pěkná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
6.1.14 23:41

Pokud se žebro hnulo a srostlo křivě, tak cvičením toho moc nespravíte. Pokud by to bylo hodně a vadilo by to v dýchání, tak to jistě odoperuji. Pokud je to jen estetické, tak bych to nechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
7.1.14 00:02

My sme také po operacich a dopadli jsme stejne. Je to proste deformace hrudniku. Podle me to špatně srostlo, protoze ten hrudnik je v pohybu a neprirostlo to ve stejném miste. Nejspis nam to tak zustane, nebo se to pri dalsi operaci pohne zase jinak. Tezko říct…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
7.1.14 00:06

My to mame teda uprostred hrudniku, tam kde se to otvira ten hrudnicek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
7.1.14 21:26

Syn má pravou stranu hrudi vystouplejší, nevím jak přesně to popsat. S paní docentkou z Bobatha tiskneme celou plochu dlaní kolem obvodu žeber, měly by potom růst souměrně a celá vada by se měla spravit. Jenže skutek utek, a zdá se mi, že je to ještě víc vidět :-( Prý existuje nějaký pan doktor z Motola, který se specializuje na ptačí hrudník a jinačí deformity, ale nemůžu se dopátrat, na jakém oddělení v Motole ho mám vlastně hledat.
Chci se do budoucna vyhnout jakémukoliv chirurgickému zákroku hrudníku, protože syn má teprve 16 měsíců a prý se růstem a cvičením hrudník upraví.

Pro Ivanaa:
Vy budete podstupovat ještě jednu operaci srdíčka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
9.1.14 13:04

@formik no my mame vadu celozivotni, kterou upravují a protoze ma misto plicnice umelou cast konduit, tak to neroste s telem a musi se to vzdy vymenit, pokud je potreba. Mame v unoru tri. A naposledy jsme byli v listopadu 2012.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
9.1.14 16:40

To mně moc mrzí, člověk by operaci a všechny ty strasti kolem nejraději vzal na sebe! Víte, myslím si, že děti, co mají nějaký zdravotní problém a procházejí zdravotnickými zařízeními, jsou psychicky velmi silní a mají velkou vůli žít a bojovat. Vidím to na mém synovi, ten když spadne na hlavu, zvedne se a jde dál, ostatní děti jsou takoví uplakánci :-(
Přeju vám, ať doktoři brzy vymyslí nějakou novou metodu a vaše dítko nemuselo neustále na operace!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
6.2.14 23:10

@formik nějak se mi neukázalo, že ste psala :( jinak s těmi bojovníky máte úplnou pravdu, mluvite mi ve všem z duše. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí