Kdy se projevilo astma? U všech dětí?

4099
8.1.14 18:57

astma - kdy se projevilo? a u vsech deti?

Kdy se u vasich deti poprve projevilo astma? a maji to vsechny vase deti? (v pripade dedicne dispozice od rodice nebo obou rodicu)

ja mam astma, projevilo se mi v 10 mesicich.

muj syn, 3 roky, ho ma taky, projevilo se ve 14 mesicich.

ted mam 1 mesicni mimi a sipa… tak zacinam trochu plasit, tak brzo? jak poznam astmaticky projev od laryngytidy nebo jine podobne „radosti“? (laringitidu jsem jeste nevidela)
zitra hned samozrejme kluseme k doktorce, at malou poslechne, ale proste si chci precist nejake zkusenosti… diky predem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19609
8.1.14 19:14

Celá ženská odnož mojí rodiny má astma. Sestra, máma, babička..k tomu jsou silné alergičky. Syn(11) začal někdy kolem tří let, potvrdilo se v pěti.
Já nealergička, vždy v pohodě, začala vloni, v 35 letech :zed: Mladší(4) vypadá v pohodě, zatím moc nemarodí, snad bude zdravý.
Laryngitidy ani sípání jsme nikdy moc neměli, spíš od podzimu do jara kašel, který přecházel do zvracení :( Sama to asi nepoznáš, musí těsně po „záchvatu“ poslechnout dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24797
8.1.14 19:29

U mě na to rodiče přišli kolem třetího roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3172
8.1.14 19:48

U mě na něj přišli ve školce, když jsem se jim tam z ničeho nic začala dusit a pak se to se mnou táhlo až do teď prakticky. Takže taky tak kolem těch třech let :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.14 20:38

Ahoj, mohl byste někdo popsat dopodrobna jak vypadá astma u dítěte nám je 22 měsíců, už měsíc bojujeme s hrozným kašlem který se vyskytuje převážně v noci a ráno, ale přes den občas také. Před měsícem jsme prodělali angýnu a od té doby to tak nějak máme, minulý týden jsme byly trochu teda přistydlí to byli i teploty ale nejdříve to šlo ale poslední 3 dny se to strašně zhoršilo, už jsme byly u mudr snad každý týden a na poslech je dobrá, a na alergologii čekáme na testy a do té doby se snad zbláznim strachy co s ní je jak ji pomoci. V noci když jí to zbudí tak pak strašně pláče a nedaří se mi ji uklidnit už nevíme co je porádný spánek, přijde mi že má strach jít spinkat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.4.14 20:55

A na alergu nám dala singulair že máme zkusit dala jsem jí ho 3 krát a noci byly ještě horší šílený řev od té doby a že nebude dělat hají ani u mámi ani v postýlce a spát při světlu tak nevim jestli to k tomu přikládat že to má na ni vliv ten singulair

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65277
21.4.14 20:57

@žížalína 12 To asi ne, singulair asi ani nezabírá hned, ne? Ten ej preventivní a to většinou trvá alespoň týden až dva, než to začne mít nějaký účinek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.14 11:45

Ahojte holky, mam 15ti mesicni holcicku a cca pred mesicem jsme byly v nemocnici s dusnosti a sipanim, davali ji dychnout ventolin tri dny a pak se dolecovala sirupem. Samozrejme kaslat neprestala dodnes, tak jsem si byla rict o dychatko a ventolin, to ji zabira hned. Ted vetsinou 2× denne kasle a neprestava tak ji dam dychnout a je klid…jen nevim jestli je to spravne reseni, aby si na to nezvykla..rekli nam ze astma a alergie se daji zjistit az ve trech letech…nevim jak mam postupovat..mate nekdo zkusenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
22.6.14 13:34

Na ventolin navyk neni, neboj. naopak, kdybys ji to nedala, prudusky budou porad stazenejsi a stazenejsi, az se muze vyvinout chronicky zanet a zhorsit astma… ventolin muzes dat dychnout az 8× denne. ale jestli to potrebuje kazdy den, tak asi casem bude treba nejaky dychatko, ktere se fouka pravidelne - udrzovaci lecba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 10:36

Děkuji, docela si mě uklidnila :-) ve čtvrtek to proberu s pediatrem… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
23.6.14 10:41

@Nicolleetka u dětí se to těžko posuzuje, protože se to u dětí neustále mění! :nevim: ani alergoložky, pediatři apod. nemohou z jistotou říct, že je to vždy astma, ve 3 letech můýže mít astma a za rok to bude úplně bez příznaků…taky se s tím potýkáme, ale zbytečně prášky do dcery necpu, jsme na homeopatikách - doporučuju!! Jinak ventolín při obtížích. držím palce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 15:30

@Ladybird146 a muzu se zeptat jake homeopatika? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1201
23.6.14 17:20

@Nicolleetka no hele to ja na doktorce, jestli dělá tvoje Mudr. i homeopatickou léčbu, tak bych do toho určitě šla…ona ti řekne a jestli ne, tak zkus nějakou vyhledat…kdybys byla z Prahy, doporučím tu naší…my střídáme…Thuja, Silicea, Dulcamaris, Cannabis, Homeogene atd…je to na různé věci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.6.14 21:54

Jsem z Aše, tady je to celkem bída s doktorama :-/ zkusím se tu poptat, díky za tipy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2332
23.6.14 22:07

Nicolletka - s dítětem s astmatem můžete jet do lázní - nejblíž máte lázně Kynžvart, ty berou děti už od 1,5 roku. Dále lázně Luhačovice berou děti od 1,5 roku a léčebna Cvikov od jednoho roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí