Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Hobitka
No to jste dobrá, já vůbec nevím jak bych to nastavila ![]()
Mám ani ne týdenní miminko a doma jsem spala zatím jen jednou, takže režim budu řešit také a uvidím, jak to půjde. Ale mohu poradit něco ohledně žárlení, co mi poradil pediatr a funguje to. Staršímu je 5 a prý ho máme hodně rozmazlovat a to i za úplatky. Něco mu koupit a říct, že to má jen díky tomu, že teď máme doma mimimko. A kdyby miminko nebylo, tak by to neměl. Prý nezačínat iPhone, ale třeba takovým kinder vejcem. Nám se to osvedčilo moc ![]()
Mám tři děti během necelých čtyř let a opravdu nejmladší se přizpůsobuje chodu domácnosti. Ne domácnost nejmladšímu. Potom nevzniká žárlivost. Pro starší děti by se nic radikálně měnit nemělo, aby se necítily odstrcene kvůli miminku. Mimi si rychle zvykne, uvidíš ![]()
@Katka372 píše:
Mám ani ne týdenní miminko a doma jsem spala zatím jen jednou, takže režim budu řešit také a uvidím, jak to půjde. Ale mohu poradit něco ohledně žárlení, co mi poradil pediatr a funguje to. Staršímu je 5 a prý ho máme hodně rozmazlovat a to i za úplatky. Něco mu koupit a říct, že to má jen díky tomu, že teď máme doma mimimko. A kdyby miminko nebylo, tak by to neměl. Prý nezačínat iPhone, ale třeba takovým kinder vejcem. Nám se to osvedčilo moc
Nevím proč, ale přijde mi to tak nějak na hlavu
verim, že to třeba funguje, ale nevím, jestli bych to aplikovala doma, to už bych musela být asi v koncích ![]()
@darekp stejnak mu kinder vejce a podobné věci kupujem. Jen k tomu řeknem tohle. Náš syn je skromný a vybírá si spíš takovéhle levnější věci.
@Katka372 to my dceři taky kupujeme, ale abych ji k tomu vykládala, že jsem ji to koupila jen proto, že máme doma miminko? To by mi asi nešlo přes pusu ![]()
Úplatky beru, ale ta věta opravdu není hezká 🙂 já bych zkusila najít jiný způsob jak mu to říct.
Me nejlip pomohlo neresit, zapojovat ho, chvalit za prinesenou plinu, nebo ze..nase mimino je normalni mimino, ktery porad rve, smrdi a prdi. Prosím, rikam to s nadsazkou, jen jsem to vzdy rekla a mala se tomu smala a jak, ze ona uz neni mimino! Mimino ktere jen lezi a chudak nemuze chodit, jako ona.. A jak na Tebe kouka, jak by strasne rad jen nelezel, proto furt buli a my behame, aby nebulel
. No a za chvili budes mit brachu a budete si hrat spolu a hlavně, uz nebudeš nikdy sama.. A takhle jsem jednoduše behem opecovani mimina mluvila s dcerou a videla, ze s ni mluvim. Pomuzem mu, aby se najed, oblik, mel plinu a šup-pak miminala soupla jsem do kocaru a od rana do vecera jsme byli venku. Nebo jako by miminak nebyl. Jela jsem program jako driv, co nejvic to slo. A do pulroka ok mlada mela klid, slo se za kamosema -jejima, nebo na pisek, nevim, nebo přímo na domluvenou jeji kamoska navstevu. Den byl spis podle ni. Mimino jen sledovalo vse deni z kovaru a prislo si na svy absolutně.
Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.