Režim tříletého dítěte

147
29.10.12 08:21

Režim tříletého dítěte

Dobrý den, můžete mi říct, jaký mají odpolední a večerní režim Vaše tříleté děti? Moje tříletá dcera svačí před 17h., pak má po 19h. koupel a pak večeři (chleba s Lučinou apod.). Vzhledem k tomu, že máme od paní doktorky doporučeno zhubnout, tak si říkám, jestli není lepší jíst před koupáním a pak už nic, ale takhle to máme zajeto od miminka.. jak to máte Vy? Díky :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
869
29.10.12 08:25

My to máme takhle, kolem 16 h má svačinku, záleží kdy se odpoledne probudí, pak má o půl 7 večeři, v 7 se koupe a kolem 8 hodiny jde spat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
29.10.12 08:28

Na chlebu s Lučinou po sedmé večerní nevidím nic tak hrozného. Pokud máte zhubnout, ubrala bych pečivo (k večeři dala třeba jen cottage se zeleninou), vypustila sladké + sladké pití, upravila porce, aby se nepřejídala a zařadila pohyb. Ale pokud máte takto režim od malinka a k večeři jí nedáváš kachnu s knedlíkem, asi bych to nechala a neměnila jí to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
29.10.12 08:28

Sice syn ještě nemá 3 roky, ale máme to velice podobně, jenom večeří mléko. A kolik malá váží, že má zhubnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
29.10.12 08:30

S tříleťákem už to neřeším, jí svačinu když to vyjde. po spaní nebo po příchodu domů. Obvykle mezi 16-17. Večeří s námi, takže tak v půl sedmé, koupe se až v 8.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iji
249
29.10.12 08:35

Ahoj. Tak já jsem zas ta máma, co dodržuje režim. Od miminka dodržujeme přesné časy. Takže svačíme v půl 4 odpoledne a večeříme v půl 7. Koupeme před večeří v 6 večer. Spát jdeme v 7. Vstáváme totiž ráno brzo do školky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
29.10.12 08:35

Taky uz nejaky striktni rezim nedodrzujeme, veceri mezi 18-19 hodinou, jak nam to vyjde a jak ma sama hlad, potom sprcha a spat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
29.10.12 08:46

Úplně striktní režim nemáme. Ale většinou to vychází tak, že svačí mezi 14-15h podle toho jestli usne po obědě. Pak odpoledne ještě něco schroupe (ovoce, zelenina) a večeří kolem 19h plus mínus půl hodiny. Do postele jde lehce před 20h, pak ještě čtem, někdy usne hned a někdy je vzhůru ještě i 1,5h, ale musí ležet, to tam šprká se zvířatama.

Někdy loudí ještě jídlo, když přijdem ze školky a to je po obědě!!! Takže tam záleží co měli k obědu, někdy dostane. Hubnout nemá nakázáno, ale udržet váhu jo, je pořez a je na hranici. Já to řeším spíš maximálně pohybem a skladbou jídelníčku, režimem ani ne. Chleba s lučinou mi přijde v pohodě.

My jsme se musely domlouvat s učitelkama ve školce, kolikrát ji můžou nechat přidat, by jinak jako předškolák byla jak bečka, takže jednou přidat a víc nic. Jo a jednu dobu dostávala i k večeři zeleninovou polívku, aby se zaplácla a nevyžírala.

• Citovat
  • Upravit
2616
29.10.12 08:47

Myslím, že nejde až tak o režim. Pokud je u takhle malého dítěte nutné snížit váhu, je NAPROSTO NEZBYTNÉ řešit to s dietologem!!! U dětí se nenasazuje redukční dieta takovým způsobem, jakým to známe u dospělých. Pokud vás pediatrička o tomhle nepoučila a nedoporučila odborníka, je to teda střelkyně a pro dcerku to může být poměrně nebezpečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
29.10.12 08:48

Ps. dietologem nemyslím jentak nějakého rádobyodborníka na výživu, ale specializovaného lékaře. Můžu se zeptat, kolik dcera měří a váží, že je podle dr. nutné hubnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
29.10.12 09:01

@TýnkaK to mě též zajímá moje dcera váží 18 kilo a dr jí jen chválí tak kolik váží ta vaše 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
29.10.12 09:04
@Mišela1 píše:
Sice syn ještě nemá 3 roky, ale máme to velice podobně, jenom večeří mléko. A kolik malá váží, že má zhubnout?

Malá má 99 cm a 20 kg (před měsícem, teď má 19,4 kg), ale je fakt že do nedávna jsem jí dávala před spaním kašičku - jinak malá nemusí sladký, bonbon poznala prvně, když je dětem rozdávala paní „cvičitelka“ po cvičení. Spíš ráda jí všeobecně - to má po mně :oops:. Všechny ženský v rodině přítele jsou „kus baby“, takže to bude asi i rodový..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
29.10.12 09:08

@mijaja Myslím, že není nutné, aby dítě vyloženě zhublo, ale aby netlousto. Je dobře, že jsi vysadila kaše, přidej zeleninu a ono to půjde. Tvoje malá není buřtík, je pěkná, ale asi bude potřeba jí hlídat. Já to mám s dětma taky tak. Chodí 4× týdně na sport a jídlo jim hlídám, jinak by z nich byly koule. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
147
@TýnkaK píše:
Ps. dietologem nemyslím jentak nějakého rádobyodborníka na výživu, ale specializovaného lékaře. Můžu se zeptat, kolik dcera měří a váží, že je podle dr. nutné hubnutí?
… malá má 99 cm a 20 kg (před měsícem, teď má 19,4 kg), zatím to řeším tak, že jsem vyřadila kašičku před spaním (i když jí tak chutnala :oops: ), ředím jí Dobrou vodu obyčejnou vodou (čaj nechce, to radši nebude pít), přestali Brumíci a buchtičky u babičky. Jinak se snažím vařit zdravě, chutná jí bulgur, kuskus, v podstatě neví, co je párek, co jsou hranolky, kečup… jak jsem psala výš, asi to bude mít i rodový, v přítelově rodině jsou ženský fakt „kus“ 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
@mijaja píše:
Malá má 99 cm a 20 kg (před měsícem, teď má 19,4 kg), ale je fakt že do nedávna jsem jí dávala před spaním kašičku - jinak malá nemusí sladký, bonbon poznala prvně, když je dětem rozdávala paní „cvičitelka“ po cvičení. Spíš ráda jí všeobecně - to má po mně :oops:. Všechny ženský v rodině přítele jsou „kus baby“, takže to bude asi i rodový..

To mi nepřijde až tak strašný, i když málo to není. Jinak „rodové“ jsou maximálně stravovací návyky, ne obezita. O to více by byl potřeba odborník. Posoudí skladbu stravy nejen dcery, ale i zbytku rodiny a jsem si jistá, že bude pes zakopaný právě tady. Koukala jsem, že jsi z Hradce. Tam je velká nemocnice a dietologa určitě budou mít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí