Nezvladatelná dcera

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
24.10.12 18:27

Nezvladatelná dcera

Mam 3-letou dceru a je nezvladatelná. Jakmile vyjdeme ven, musim za ní pořád běhat, vběhne mi do každého krámu, neslyší, nwvidí, jde si podle sebe. Mam ještě jedno dítko v kočárku, proto je někdy problém utíkat za tou první, obzvlášť když ta mladší si v kočárku stoupá. Lidi na mě blbě koukají, když jí napleskam, to ovšem pomůže na pár mjinut a pak si jede zase svoje. Zkoušela jsem po dobrém, to ale nepomohlo, po zlém to taky nejde. Všechny poslouchá, mě ne. Dělá si co chce. Začala se počůrávat a pokakávat a to i doma. Bojím se, že mi brzy rupnou nervy a pak už nevim co bude. Co dělat? Jsem opravdu špatná máma???

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6499
24.10.12 18:30

Asi žárlí vzhledem k tomu, že to dělá jen tobě a že se začla počůrávat. O sourozenecké žárlivosti už toho bylo napsáno…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5505
24.10.12 18:31

Co takhle si poridit „voditko na ditko“? Na zapade se to bezne pouziva a sestra, co bydli v Anglii, by bez neho nedala ani ranu. Sraky se daji pekne hodit na bundu, jsou pohodlne pro ditko a mas jej pod kontrolou, na zapade diteti naplacat nemuzes, okamzite by na tebe poslali socialku, tak mas alespon nejak dite pod kontrolou, pomaha to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
24.10.12 18:37

Jj, taky bydlime v Anglii a pouzivame ksiry-voditko. Bez toho uz bych se asi davno zblaznila. :mrgreen:
Jinak ale taky myslim, ze by to mohlo byt zarlivosti na mladsiho sourozence. Doporucuju si precist, jak na to. :kytka:
A nebo obdobi vzdoru. Nektere deti maji to nejhorsi obdobi kolem tri let a pak nezbyva nic jineho, nez to nejak prezit. :)

Příspěvek upraven 24.10.12 v 18:37

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.12 18:37

@Karleon Přemýšlela jsem o tom..
@skritek Petra Asi ano, vždy po procházce jsem snad víc utahaná, než ta holka. Zrovna dnes jsem totálně přišla o hlasivky a když jsem na ní vypětím houkla, rupla mi cévka v nose a valila se krev.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.10.12 18:40

@Scarlett2011 I nad tím jsem přemýšlela. Minulý týden se dcera pokadila na hřišti a vylítl na mě chlápek, že na mě zavolá sociálku, že dítě zanedbávam

• Citovat
  • Upravit
Scarlett2011
24.10.12 18:44
@Anonymní píše:
@Scarlett2011 I nad tím jsem přemýšlela. Minulý týden se dcera pokadila na hřišti a vylítl na mě chlápek, že na mě zavolá sociálku, že dítě zanedbávam

Ach jo. Takove lidi poslat nekam, at se staraji sami o sebe. :zed:
Snad se to brzy urovna. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3780
24.10.12 18:45

Proto já si pořídila dvojkočár ;) když starší neposlouchá, přikurtuju ho a je klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
24.10.12 18:45

Ahoj, měli jsme to samé, respektive já. Děti mám od sebe rok a půl a dcerka mi taky začala pěkně skotačit, pak se začala počurávat. Koukla na mě, povídá čurám do kaťátek a bylo. Trvalo to tak měsíc a pak to přešlo. Pomohlo nechat občas knourat a brečet i mladšího a udělat nejdřív dcerce, to co zrovna chtěla, pití, jídlo, pochovat atd. Vynucuje si pozornost no a žárlí, ale neboj, přejde to. Zapoj ji o péči o prcka a chval, chval, chval jak je šikovná atd.

• Citovat
  • Upravit
12658
24.10.12 20:02

No ako by som citala o nas, i ked musim povedat ze sa to zacalo lepsit a to hlavne tym ako som dceru zapojila do peci o syna, takze na prechadzke nebeha ale tlaci kocar so synom, ale je to fakt po dlhej dobe, u nas je problem ze nemluvi takze sa niekedy vzteka koli uplnym blbostiam. :-( inak s tym pocuracanim neviem ale u nas je to s dudlikom, chodi ho brachovi kradnut :-) a na ludi sa vykasli ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.10.12 20:39

Snad se to brzy srovná, opravdu mám občas pocit, že je to týrání z její strany, že mi to dělá schváln

• Citovat
  • Upravit
31594
24.10.12 23:51

Já osobně bych asi nečekala, že se to spraví samo, pokud neposlouchá tebe a ostatní ano, tak máš zřejmě problém s autoritou ty a ona ví, že ti může skákat po hlavě :nevim:
Období vzdoru chápu nejen jako osamostatňování se dítěte, ale zároveň jako velice intenzivní období hledání hranic - jakoby děti volaly, mámo, táto, jak je to správně, co všechno můžu? A jistotu ve svojí rodinu a okolní svět získávají skrze vytyčené hranice. Ty hranice nesmí dítě škrtit, nesmí ho omezovat v rozvíjení se, ale musí ho chránit a ve vašem případě bych se bála, že dcera zkrátka jednou vlítne někam pod auto, ztratí se či něco takového a bude z toho obrovský průšvih.
Takže na akce dětí, při kterých se ohrožují jsem absolutně nesmlouvavá a musejí poslechnout, i když znamenalo, že jsem musela dítětem smýkat po chodníku, když jsem si vyjasňovali, zda půjde přes silnici za ruku či ne… Samozřejmě to občas ještě zkusí, ale je to taková vlažná revolta, spíš se ujišťuje, že nastavené pravidlo stále platí.

To počurávání a pokakávání bych vnímala jako důsledek tvého přístupu, on se tě snaží vyprovokovat k nějaké akci (ale ne k tomu, aby dostala na zadek), abys jí konečně vytyčila pravidla, která budou neměnná, stálá, o které se bude ona moct opřít, jako se mi dospělí opíráme o zákony státu, ve kterém žijeme. Zkrátka ona to dělá, protože může žádný tvůj zákon jí to nezakazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí