Dcera venku chodí pomalu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
28.10.12 15:41

Dcera venku chodí pomalu

Mám tříletou dceru, která venku chodí neuvěřitelně pomalu a pořád se zastavuje. Chodíme do školky dva kilometry a je to šílené. Zbírá kamínky, klacky, žaludy a pak je háže do vody. Nemám s ní trpělivost. Pomozte mi, jak se kouknout na procházku venku jejíma očima. Kolikrát se mi kvůli jejímu pomalému tempu nechce ani ven.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21848
28.10.12 15:49

Prostě díte… Zkoumá, kouká… Neřeší čas, pro ni to není čas = peníze :) A tenhle model vídám dost často, mamka nastartovaná a dítko lážo plážo, myslím, že zdaleka nebudeš jediná s tímto „problémem“ :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
28.10.12 15:51

Zkousely jste treba kolobezku? Nebo koloodrazedlo? Neco, co by ji cestu zprijemnilo. Mne taky nebavi chodit kazdy den nekam dva kilometry, natoz aby to bavilo male dite. :)
Kdyby to nepomohlo, tak bych ji klidne jeste soupla do kocaru, kdyz jedete takovou dalku. Ale neziju v CR a tady to je dost normalni. Verim, ze v Cechach nemusi byt prijemne poslouchat po ceste chytre radici a pomlouvajici kolemjdouci. :think:

• Citovat
  • Upravit
12680
28.10.12 15:51

Je maličká, má radost z obyčejných věcí. Asi jí prostě jen vysvětlit - pokusit se o to, že nejdete na procházku, ale že musíte do školky, že by se paní učitelka, zlobila, kdybyste přišli pozdě, že to není procházka. Že na procházku půjde ve školce, nebo s tebou až půjdete domů ze školky. Nebo vyjít dřív :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
28.10.12 15:55

Ahoj, mela bych to same, nebyt koloodrazedla - neumim si to bez nej ani predstavit. Klidne ho rano nesu v ruce ze skolky domu, kazdy den (a to se stavuju jeste na nakupu, cestou ze skolky). To mi za ten klid a rychlejsi tempo proste stoji. Taky na to jinak nemam nervy. Neni nic horsiho, nez nekam jit a tahnout s rukou dozadu za sebou to dite :zed:, my to tedy nemame 2 km, ale i tak to staci, nez bychom se tam doplazili.
Jsou mu 3 a pul.
A kdyz je treba nemocny a jdeme k dr, nebo proste toho musim obrazit vic a nechce se mi s tim odrazedlem cestovat MHD, dam ho na golfky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
28.10.12 15:57

P. s. a odpoledne pri vyzvedavani samozrejme koloodrazedlo zase prinasim :mrgreen:, protoze i kdyz cestou ze skolky domu uz nikam nespechame, proste bych na to nemela nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
28.10.12 16:00
@nakukovatelka píše:
P. s. a odpoledne pri vyzvedavani samozrejme koloodrazedlo zase prinasim :mrgreen:, protoze i kdyz cestou ze skolky domu uz nikam nespechame, proste bych na to nemela nervy.

Podle mne to je nejlepsi. Ziju v Anglii a rano potakavam stovky maminek s kolobezkama v ruce a odpoledne taky. Deti tu do skoly pesky vubec nechodi. Nejmensi na kolobezkach a starsi uz na kolech. :)
(koloodrazedla tu moc nemaji, tak proto ty kolobezky :) )

• Citovat
  • Upravit
sterezie
28.10.12 16:42

@iwetax řekla bych, že je to dost normální, já mám sice ani ne dvouletou, ale taky se dost zasekává a mě to teda spíš vyhovuje 8)
Jinak bych též poradila nějaké to koloodrážedlo (kamarádka hlídá 3,5letého kluka a je to samý, když jde pěšky, tak je kilometr za náma, ale na tom odrážedle jede hezky vedle nás..) a tuhle jsem zrovna v nějaké chytré knížce četla, že hlavně nepopohánět, že se to dítě pak akorát víc sekne.. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
23847
28.10.12 16:46

Spousta dětí u nás jezdí do školky na odrážedle i za cenu toho, že ho rodiče pak vlečou dom, páč tam se nechávat nesmí. Možná by to bylo řešení i pro vás ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
28.10.12 17:28

Děkuji za radu, zkusím motorku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
28.10.12 19:47

Tak já bohužel musím přidat špatnou zkušenost s odrážedly. Náš malý je to samé - jednak se neuvěřitelně táhne a jednak se mu pěšky nechce, takže jsme na vycházky taky vždycky brali dopravní prostředky (odrážedlo, tříkolka, kolo). Jenže ouha - ve školce se chodí na vycházky a tam se na ježdění nehraje. Takže jsem pořád měla od paní učitelky výčitku: vy vůbec nechodíte na vycházky, on vůbec nechodí. Sedne si na zem, že nikam nejde. Co s ním mám mezi 20 dalšími dělat?? Sečteno podtrženo - já jsem si s odrážedly apod. zavařila na ještě větší problém, než že se pěšky vleče :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.10.12 10:22
@iwetax píše:
Mám tříletou dceru, která venku chodí neuvěřitelně pomalu a pořád se zastavuje. Chodíme do školky dva kilometry a je to šílené. Zbírá kamínky, klacky, žaludy a pak je háže do vody. Nemám s ní trpělivost. Pomozte mi, jak se kouknout na procházku venku jejíma očima. Kolikrát se mi kvůli jejímu pomalému tempu nechce ani ven.

Zkuste vyrazit do školky o 15 mimut dřív než obvykle - nebudete spěchat a tak Vás nebude rozčilovat každá zastávka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
29.10.12 10:29
@alifie píše:
Zkuste vyrazit do školky o 15 mimut dřív než obvykle - nebudete spěchat a tak Vás nebude rozčilovat každá zastávka.

jestli je zakladt. dítě jako moje tak 50min dřív je skoro málo :mrgreen:. Do školky ji vozím na kole, protože na to nemám nervy a odpoledne trénuje nožičky. Jo a popohánění a povzbuzování je cesta do pekla, no a vysvětlování taky a to se do školky opravdu těší.

• Citovat
  • Upravit
stazinka09
29.10.12 10:32

Někdy je to fakt neúnosný, já tě chápu @iwetax občas pomáhá hra, že se třeba honíme a chytáme za „prdítko“ nebo si na něco hrajeme… a procházka za ruku už vůbec… striktně jenom přes silnici…

• Citovat
  • Upravit
17221
29.10.12 10:41
@stazinka09 píše:
jestli je zakladt. dítě jako moje tak 50min dřív je skoro málo :mrgreen:. Do školky ji vozím na kole, protože na to nemám nervy a odpoledne trénuje nožičky. Jo a popohánění a povzbuzování je cesta do pekla, no a vysvětlování taky a to se do školky opravdu těší.

Je fakt, že máme školku pět minut chůze od baráku a ve třech letech jsme to ťapali 20 - 30 minut minut. Mít ji dva kilometry, to by mě asi kleplo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí