Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám tříletou dceru, která venku chodí neuvěřitelně pomalu a pořád se zastavuje. Chodíme do školky dva kilometry a je to šílené. Zbírá kamínky, klacky, žaludy a pak je háže do vody. Nemám s ní trpělivost. Pomozte mi, jak se kouknout na procházku venku jejíma očima. Kolikrát se mi kvůli jejímu pomalému tempu nechce ani ven.
Prostě díte… Zkoumá, kouká… Neřeší čas, pro ni to není čas = peníze
A tenhle model vídám dost často, mamka nastartovaná a dítko lážo plážo, myslím, že zdaleka nebudeš jediná s tímto „problémem“ ![]()
Zkousely jste treba kolobezku? Nebo koloodrazedlo? Neco, co by ji cestu zprijemnilo. Mne taky nebavi chodit kazdy den nekam dva kilometry, natoz aby to bavilo male dite. ![]()
Kdyby to nepomohlo, tak bych ji klidne jeste soupla do kocaru, kdyz jedete takovou dalku. Ale neziju v CR a tady to je dost normalni. Verim, ze v Cechach nemusi byt prijemne poslouchat po ceste chytre radici a pomlouvajici kolemjdouci. ![]()
Je maličká, má radost z obyčejných věcí. Asi jí prostě jen vysvětlit - pokusit se o to, že nejdete na procházku, ale že musíte do školky, že by se paní učitelka, zlobila, kdybyste přišli pozdě, že to není procházka. Že na procházku půjde ve školce, nebo s tebou až půjdete domů ze školky. Nebo vyjít dřív ![]()
Ahoj, mela bych to same, nebyt koloodrazedla - neumim si to bez nej ani predstavit. Klidne ho rano nesu v ruce ze skolky domu, kazdy den (a to se stavuju jeste na nakupu, cestou ze skolky). To mi za ten klid a rychlejsi tempo proste stoji. Taky na to jinak nemam nervy. Neni nic horsiho, nez nekam jit a tahnout s rukou dozadu za sebou to dite
, my to tedy nemame 2 km, ale i tak to staci, nez bychom se tam doplazili.
Jsou mu 3 a pul.
A kdyz je treba nemocny a jdeme k dr, nebo proste toho musim obrazit vic a nechce se mi s tim odrazedlem cestovat MHD, dam ho na golfky.
P. s. a odpoledne pri vyzvedavani samozrejme koloodrazedlo zase prinasim
, protoze i kdyz cestou ze skolky domu uz nikam nespechame, proste bych na to nemela nervy.
@nakukovatelka píše:
P. s. a odpoledne pri vyzvedavani samozrejme koloodrazedlo zase prinasim, protoze i kdyz cestou ze skolky domu uz nikam nespechame, proste bych na to nemela nervy.
Podle mne to je nejlepsi. Ziju v Anglii a rano potakavam stovky maminek s kolobezkama v ruce a odpoledne taky. Deti tu do skoly pesky vubec nechodi. Nejmensi na kolobezkach a starsi uz na kolech. ![]()
(koloodrazedla tu moc nemaji, tak proto ty kolobezky
)
@iwetax řekla bych, že je to dost normální, já mám sice ani ne dvouletou, ale taky se dost zasekává a mě to teda spíš vyhovuje ![]()
Jinak bych též poradila nějaké to koloodrážedlo (kamarádka hlídá 3,5letého kluka a je to samý, když jde pěšky, tak je kilometr za náma, ale na tom odrážedle jede hezky vedle nás..) a tuhle jsem zrovna v nějaké chytré knížce četla, že hlavně nepopohánět, že se to dítě pak akorát víc sekne.. ![]()
Spousta dětí u nás jezdí do školky na odrážedle i za cenu toho, že ho rodiče pak vlečou dom, páč tam se nechávat nesmí. Možná by to bylo řešení i pro vás ![]()
Tak já bohužel musím přidat špatnou zkušenost s odrážedly. Náš malý je to samé - jednak se neuvěřitelně táhne a jednak se mu pěšky nechce, takže jsme na vycházky taky vždycky brali dopravní prostředky (odrážedlo, tříkolka, kolo). Jenže ouha - ve školce se chodí na vycházky a tam se na ježdění nehraje. Takže jsem pořád měla od paní učitelky výčitku: vy vůbec nechodíte na vycházky, on vůbec nechodí. Sedne si na zem, že nikam nejde. Co s ním mám mezi 20 dalšími dělat?? Sečteno podtrženo - já jsem si s odrážedly apod. zavařila na ještě větší problém, než že se pěšky vleče ![]()
@iwetax píše:
Mám tříletou dceru, která venku chodí neuvěřitelně pomalu a pořád se zastavuje. Chodíme do školky dva kilometry a je to šílené. Zbírá kamínky, klacky, žaludy a pak je háže do vody. Nemám s ní trpělivost. Pomozte mi, jak se kouknout na procházku venku jejíma očima. Kolikrát se mi kvůli jejímu pomalému tempu nechce ani ven.
Zkuste vyrazit do školky o 15 mimut dřív než obvykle - nebudete spěchat a tak Vás nebude rozčilovat každá zastávka.
@alifie píše:
Zkuste vyrazit do školky o 15 mimut dřív než obvykle - nebudete spěchat a tak Vás nebude rozčilovat každá zastávka.
jestli je zakladt. dítě jako moje tak 50min dřív je skoro málo
. Do školky ji vozím na kole, protože na to nemám nervy a odpoledne trénuje nožičky. Jo a popohánění a povzbuzování je cesta do pekla, no a vysvětlování taky a to se do školky opravdu těší.
Někdy je to fakt neúnosný, já tě chápu @iwetax občas pomáhá hra, že se třeba honíme a chytáme za „prdítko“ nebo si na něco hrajeme… a procházka za ruku už vůbec… striktně jenom přes silnici…
@stazinka09 píše:
jestli je zakladt. dítě jako moje tak 50min dřív je skoro málo. Do školky ji vozím na kole, protože na to nemám nervy a odpoledne trénuje nožičky. Jo a popohánění a povzbuzování je cesta do pekla, no a vysvětlování taky a to se do školky opravdu těší.
Je fakt, že máme školku pět minut chůze od baráku a ve třech letech jsme to ťapali 20 - 30 minut minut. Mít ji dva kilometry, to by mě asi kleplo. ![]()