Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím jaký máte režim přibližně u 2 letech děti? Dcera má 2 a čtvrt roku a vždy jsme tak nějak měli plus mínus režim vstávali jsme kolem 7, přes den spala hodinku od 12 do 13h pak oběd snažíme se být co nejvíce venku. A večer 18:30 večeře, pak koupání, a kolem 20h spánek. Teď se nám to nějak ale rozhazelo… Jeden den vstane v 7 další den skoro v 8 což pak nejde přes den uspat ale do večera ještě nevydrží takže usne pozde a tím pádem i večer pozdě. Další den naopak vstane 6:30 prostě každý den úplně jiný nedá se nic naplánovat. Jak tohle řešíte? Budite ráno třeba striktně ve stejný čas? Ráda bych to nějak srovnala… Prostě čím dýl ráno vstává tím dýl usně večer a já nechci uspávat v půl 10
@MonikaV116 píše: Více
Je to různé, pres týden budíček v 6:45, nejdéle ve 21h jde spát. O víkendu podle toho, kdy vstane, kdy pak usne,… Dítě není robot, který se naprogramuje. Takže i o víkendu, někdy je vzhůru už v 6:30, někdy v 8h ![]()
Každé dítě to má jinak. První syn vstával v devět, od jedné do čtyř spal a večer šel spát v osm. Bylo to nádherné období. Druhý syn vstával v šest, usínal v deset, od půlnoci do dvou nespal a přes den spal 20 minut, když spal.
Já byla ráda, že někdy spí, tak jsem si užívala, když usnul třeba dřív.
Mají to tak dodnes. Starší spí o víkendu klidně od sedmi do jedenácti, mladší usne v jedenáct a v šest už straší.
Mladší měl režim podle školky staršího a efekt to nemělo.
Rezim si vzdy nastavovaly deti samy, nejak jsem to moc neresila. Ted aktualne rano vstava kolem 11, krasne obdobi
, vecer jde spat kolem desate. Pres den uz teda nespi. Mame rolety, a to hodne pomohlo, aby rano spala takto dlouho. Kdyz vstane driv, potrebuje spat pres den, ale to mi nevyhovuje, protoze usne kolem ctvrte, pate a pak by sla v 11 v noci. No uzivam si to, nez prijde skolka. To si predpokladam vrati slofika po obede, kdyz ji budeme budit v 7.