Večery každý den uřvané, ubrečené, uvztekané

155
15.4.25 19:29

Večery každý den uřvané, ubrecene, uvztekane

Ahoj holky, musím se sem jít vypovídat. Mám dvě děti, čtyři a dva roky. Večer chodí spolu spát ve stejnou hodinu, protože ten starší nespí po obědě a je v celku dost unavený už kolem sedmé večer, což zase vyhovuje mladší. Nicméně každý večer je to ta samá písnička.. vykoupat, pohádka, spát. Mezitím ještě vyčistit zuby.. každodenní boj, ale ok. Jen pak pořád fňukají, že se nebudou strojit do pyzamek, nebudou dělat tohle, nemají své oblíbené hračky u postele, nechtějí tuhle knížku, chtějí tohle a tamto no prostě pořád dokola. Zkoušeli jsme chodit spát dřív, dýl, kompromisy, ale pořád stejný. Nemám na to nervy, kde jsem udělala chybu? Představovala jsem si klidné večery u čtení pohádek, nebo alespoň vecery, kdy se nerve, nebrečí, nefnuka.. vždyť to má být hezké, klidne zakončení dne, ale u nás to je jak první světová. Jsem v tom sama? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16339
15.4.25 19:36
@Domina19 píše: Více

To je prostě život s dětmi. Málokdy vyjde představa a realita je prostě jiná :pankac: Zkouší, co vydrzime, potvory malý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5657
15.4.25 19:36

Je to jen období, ono to přejde. Vydrž. Přeju pevné nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24287
15.4.25 19:50

Období. :lol: ono se to zlepší. Jak si najdete tu správnou rutinu tak to bude fajn. Za mě nejlíp funguje začít s tím večerním maratonem brzy. U nás se jede už několik let stejně. Před šestou večeře, o půl sedmé koupání, pak mají chvilku u televize a po určité pohádce jdou vždy spát. Zuby - tam to chce čas a bude to bez řečí. Pohádka před spaním, vykládání a usnou v pohodě. Ale někdy jsou ty večery už fakt těžký. U nás ty starší děti má na starosti hlavně manžel. Já už na to kolikrát nemám kapacitu. Nejmladšího uspávám teda já, ale ten usíná hezky. I když dnes mi taky vylezl několikrát z postele a nakonec jsem ho musela pochovat :kytka: bude líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4126
15.4.25 19:53

Mame skoro ctyrletou a mladsi ma rok a ctvrt. Vecer to u nas take byva chaos. Vzdycky si oddechnu, az jsou vsichni najezeni, vykoupani a v pyzamech. Ale teda je to nic oproti tomu, co (hlavne starsi) predvadi rano, kdyz se chysta do skolky. To ma porad se vsim problem, mladsi rve, protoze se mu nikdo nevenuje, … des.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
610
15.4.25 19:58

U nás tedy večery probíhají takhle s téměř pětiletou doslova od narození. Nevím kdy ti nakonec usnou ale ta naše kolem 22. hodiny ať jsme dělali cokoliv - a ano, i s uspávací rutinou, která začínala kolem 7 večer.

Také doufám, že to do puberty přejde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5959
15.4.25 20:06
@Domina19 píše: Více

Chybu jsi udělala pouze tu, že když sis pořizovala děti, nezjistila sis informace, že dítě není způsobná panenka. Tohle je život. Jednou ty děti máš, tak ty nervy ze sebe budeš muset vykřesat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8771
15.4.25 20:28

Ne, není to období. Je to otravna vlastnost živého tvora jménem dítě. U nás stejný. Někdy lepší, jindy horší, rituály upravujeme dle situace, někdy čteme, jindy posloucháme, povídáme… a úplně nejvíc se mi osvědčilo je prostě nechat v pokoji, zavřít a odejít. Netuším, co a jak dlouho tam dělají, ale vždycky nakonec usnou. Dřív než jdu já spát, takže cajk. A ráno vstanou, takže opět cajk. Prostě není maminka, není komu dělat divadlo. U čtyřletého v pohodě, u dvouletého dle povahy. U nás to v těch dvou letech šlo s dvěma dětmi ze tří. To třetí začalo vyžadovat samostazne usínání snad až s nástupem do školy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69012
15.4.25 20:43

@Veronika9870 V pubertě to umí být mnohem horší :mrgreen: Ale to už je člověk celkem zocelen…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
15.4.25 21:41
@Veronika9870 píše: Více

Myslíš, že v pubertě budou usínat před 22? :lol: budeš ráda, když budou spát před půlnocí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
15.4.25 21:56

Mám osmileté dítě a pohádky už číst nechce, ale rád před spaním vypráví křivdy za celý den, samozřejmě on je ten svatý, co za nic nemůže. Nebrečí, nefnuka jen to ze sebe potřebuje dostat a být politivany, že to má těžký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4612
15.4.25 22:02

Mam stejne stare kluky a o tom, ze bych je vubec uspala najednou v posteli si zatim muzu nechat zdat :roll: :lol: take chodi kolem sedme a proste mladsiho musim soupnout do kocaru, abych je,,oddelila”, jinak delaj blbosti, skacou po posteli, smejou se, povidaj si.. kdyz je oddelim tim kocarem, tak spi oba do 10 minut. Netusim, jak to budu delat dal, az zrusime kocar :lol: cteni vubec, to nezajima ani jednoho.
Na druhou stranu cokoliv co se tyce rutiny jako koupani, pyzama, zuby apod. slape u nas ukazkove, tak aspon neco :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85392
15.4.25 22:18

Nahanim je kazdy vecer, kazdy, takova ta stresujici pulhodinka na konci dne :mrgreen: Ale pak si zalezeme s knizkou a je klid. Zhasneme a mame lampicku na knizce, to mladsiho vzdy zklidni, starsi uz je klidna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85392
15.4.25 22:20

@Luminance My jsme museli oddelit deti, spolu neusnou. Musime je oddelovat i na dovolene, pekne usinat na jedne posteli na dovolene jeden po druhem :mrgreen: Spolecne se vydrzi postuchovat az do pulnoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2754
15.4.25 22:31

Škrtla bych to nepodstatné. Nechce pyžamo? Tak se vyspí nahé :nevim: atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí