Režim u moře?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5847
3.8.13 21:27
@Anonymní píše:
@aspagi to je přesně věc, které jsem se bála a která se bohužel vyplnila. I když dneska usnul normálně (klepu), uvidíme, jak to půjde dál. Držím palce, aby vás to nepostihlo. U nás je problém s tím, že neusne jinde než ve své postýlce (táhli jsme jeho cestovní a víc jak 2 týdny před odjezdem v ní spal). U nás bohužel po té době neplatí nic. Každý den byl úplně jiný - jindy usnul, jindy vstal, místo, aby byl od moře unavený, tak byl vyloženě přebuzený a totálně přetažený, že se nedal ani nakrmit a prostě lehl a odpadl.

Joo tak presne takhle mi odpad dneska muj mrnous vratili jsme se z koupaliste v 8trosku dyl protoze v 8 uz spi no a spat jsem ho dala v pul9 a hned spal normalne je do 9vzhuru a blbne v ty postylce tak mi tam budeme mit postylku v apartmanu jejich tak doufam ze to nebude nejakej sunt aby v ni usnul jinak nepozoruji problem ze by mel problem usnout v jiny postylce teda zatim spl jen u babi a dedy v cestovni postylce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3578
3.8.13 21:28

My byli loni s 8mesicnim a vse vpohode. Dodrzovala jsem rezim jaky mel doma.Po navratu tedy problem nebyl.Jen par dni vyzadoval vetsi pozornost neb na dovolene nebyl ani chvili sam. Myslim si, ze dodrzovat rezim se urcite vyplati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
3.8.13 21:34

Po zkušenosti z naší letošní dovolené v Itálii už bych nikdy s malým dítětem na dovolenou nejela. Buď si dovolenou odpustím, nebo nechám dítě na týden babičce. Naše malá si chviličku nepohraje, neposedí(18.měs),pořád za ní člověk jen běhá…Neodpočinula jsem si vůbec, ke všemu nám tam onemocněla, horečky hodně přes 39,takže jsme po čtyřech balili a jeli domů rovnou na pohotovost 8o Byla z toho šestá nemoc 8o Takže po našich zkušenostech pojedeme, až malá povyroste, tak nejdřív za dva roky, nebo sami :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
3.8.13 21:53

@Audea tak presne toho se taky bojim muj miluje pozornost a staci par nastev u babi a dedy a kdyz se vratim treba po 3 dnech domu je to s nim k nevydrzeni :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5847
3.8.13 21:56

@kristy84 to je mi lito ze vam dovolena nevysla snad az bude vetsi…tak ja doufam ze nas nic takoveho nepotka maleho jsem projistotu pojistila a co je to ta sesta nemoc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
3.8.13 22:18

@aspagi To jsou vysoké teploty bez příčiny(cesta domů 800km byl horor, malá měla teploty skoro 40°C, takže jsme stavěli jen na změření teploty a čípek),byla vyřízená, totálně propocená, nevěděli jsme, co s ní je, fakt hrůza :roll: Na pohotovosti doktor nic nenašel, prý asi nějaká viroza, nakonec po čtyřech dnech, až ustoupily teploty, udělala se jí na bříšku vyrážka, která po dvou dnech zmizela.Pak už vše v pořádku…Asi to bylo i ke špičákům, který se jí zrovna v tu dobu začaly klubat…
Ne, už nikdy víc dovolená s malým dítětem, naši nám nabízeli hlídání, nechtěla jsem, že by se mi hrozně stýskalo, ale příště už bych byla o dost chytřejší. S malou jsme u našich pořád, je tam zvyklá, neteskní po nás, když je tam jednou za čas na hlídání, nic jí tam nechybí, měli jsme odjet sami a odpočinout si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
3.8.13 22:27

@aspagi Leteli jsme do Dominikanske rep. Co se tyce spani v kocaru a dojiti si na pizzu atd., podle mych zkusenosti obecne to nikdy kdyz chces nevyjde. Na to se nespolehej, budes jedine rozcarovana. Jinak na hlubokou korbu se vykasli, vezmi si urcite gofky i kdyz nesedi, muze mit nejake, ktere se daji dat temer do lehu - my mame jednoduche inglesina trip a spokojenost. S golfkami bude vse tisickrat jednodussi a ten mirny sklon zadum neuskodi, je mensi, nez v autosedajde (vajicku).

Jinak jeste pozor na to, kdyz pujdete do pizzosky s malym a budes ho drzet nespiciho v naruci. Nam se 2× povedlo, ze nam sahnul do horke pizzy, pritom podruhe uz jsem to vedela, chtela jsem se s manzelem vystridat, jenze jak polozili talir na stul, maly se mi po zvuku v naruci otocil nez jsem stacila talir odsunout, hrabl do toho horkeho syra a spalil se tak, az mel na prstech puchyre. Ted uz v restauraci vzdy prichazejicim cisnikum hlasime, at daji talire na druhou stranu stolu.

Pres den nam fakt maly u more pekne spal, osobne bych ho nemacela v bazenu, te vody bych se bala. A nezapomen nejaky kloboucek treba s klapkami pres usi nebo nejak vyresit to, aby mu u more nenafoukalo do usi, kdyby byl silnejsi vitr. A neco proti komarum, urcite sit pres kocar, na cestovni postylku by se dala natahnout i na noc, na spruslovou ne… Zjisti v hotelu, jaka tam bude. Ja koupila letos sit velkou, zavesnou, ta zakryje i spruslovou postylku celou. Co studujes?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2660
3.8.13 22:48

Kristy 84: Jj, vím, co to je. To jste si vážně užili. :hug:

Ale ono je právě u dětí obrovský rozdíl, v kolika měsících se s dítětem cestuje. Zhruba do půl až 3/4 roku je to nejlepší (ačkoli už se přikláním k názoru, že pro děti cestování dobré není). Pak zhruba od třičtvrtě roku až něco přes rok je to děs (jednak v souvislosti se separační úzkostí strašně špatně snáší změny + dítě leze, tzn. nechce být v kočáře, ale na zemi vše sbírá a dává do pusy + jak je už starší, mnohem hůř a míň spí).

My byli se starším pořád na cestách - jednak kvůli manželově práci a jednak že jsme chtěli a dnes už vidím, že dítě chce svůj klid, stabilitu a režim. Myslím, že to harcování stojí za velkými problémy se spaním syna, které má dodnes. (Myslím, že do 3/4 roku nám to vyšlo průměrně tak, že co měsíc života, to 1 hlavní město.) :mrgreen:

Takže zhruba v 10 měsících jsme to zkoušeli naposledy a přestali jsme úplně cestovat, zrušili jsme cestu do Ameriky… Pak jsme jeli byť i jen na chalupu až po jeho roce. :mrgreen: A na další velkou cestu v roce a 5 měsících. To měl teda zrovna reakci na očkování na dětské nemoci plus neštovice, co jsem mu dala (nevěděla jsem, že reakce je až za týden) a měl tam 3 dny večer a v noci 39 horečky, ale přes den OK, fungovali jsme normálně. To už bylo cestování zas prima.

Jinak šestá nemoc je klasická dětská nemoc virového původu, odbyde si ji většina dětí, v drtivé většině případů to nic není, jen právě než se objeví vyrážka, člověk neví, proč má dítě teploty. Takže stres pro rodiče. Teď u 2. dítěte už člověk teploty tak neprožívá.

@aspagi Vem také fenistil kapky, kdyby se ti prťe osypalo nebo mělo třeba štípance, kvůli kterým by nespalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3118
3.8.13 23:04

@Levandule121 Jo jo, naprosto s Tebou souhlasím, když bych si měla vybrat, určitě bych jela raději s půlročním dítětem, který ještě hodně spinká, neleze atd…,než se starším…S tím režimem je to hodně individuální, naše malá si třeba na změnu prostředí zvykla kráśně, první den byla trochu rozhozená, ale pak už jsme měli režim úplně stejný jako doma, spinkání po obědě a večer taky zalehla kolem sedmý a spinkala až do rána, takže v tomhle u nás problém nebyl.
S těmi kPKmi je to určitě dobrá rada, určitě je lepší s sebou na dovolenou mít léky na všechno možný, já jsem před dovolenou zkoupila skoro celou lékárnu, na dezinfekci odřenin, očiček-podráždění ze sluníčka, moře atd..,panadol i nurofen, fenistil, náplasti, daylong atd.,bylo toho fakt hodně…Každopádně čípky proti teplotě a teploměr je pro mě naprostou samozřejmostí, nemít to s sebou, tak fakt nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
3.8.13 23:09
@aspagi píše:
@Myrha rezim co to je? :lol: ne kazdej se muze dovolit prispusobit dle ditete pri studiu vs ten rezim mit musim protoze vim kdy mi spi a jak si den naplanovat abych se stihla ucit a jakmile jednou rezim zavedes tak si tak zvyknes a zjistis ze je to fajn mit naplanovany den :andel:

Jsem extrémně plánovací typ, zřejmě proto mi bylo naděleno dítě se smyslem pro humor.

A naprostou absencí smyslu pro režim. Jak ráda bych si naplánovala den. Naštěstí teď už se uklidnili noce, ale opravdu jsem dělala všechno proto, abych se nemusela bát uléhat, kdy se to dítě zase probudí. Avšak má snaha nepřinesla, žádné ovoce. A to ani popřečtení všemožných knih, diskuzí a ověřených rad kamarádek.

Nezbývá než se podřídit a podívat se na to z jiného úhlu pohledu. Nemusím se bát kamkoliv odjet nebo udělat cokoliv jinam, nemám mu co narušit.

Koeficient dětského spaní je a zůstane pro mě záhadou.

Jako já jsem si nastavila nějaké časy a co se týče příkrmů a od té doby se ten režim trošku dá říct, že je. Ale to neznamená, že mi neprospí oběd, že nejde spát třeba 3× a druhý den jen jednou. Příklad. Dalo by se říct, že vstane v 6.00, dostane mléko, pak si chvilku hraje v postýlce a ještě usne. Budí se v kolem 8. Jde spát kolem 11, po svačině. Budí se na oběd kolem 13. Odpoledne si někdy ještě spinkne na 20 minut někdy drží až do 7. Kdy jde do vany, dostane kaši a spát.
To zní jako režim.

Otázka je kolikrát to takhle je. Dneska vstávání teda, dle výše zmíněného popisu. Spát šel až ve 14 hodin do té doby byl plný elánu. Vzbudil se v 16.30. Posvačil, pohráli jsme si a v 18.00 chtěl znova spinkat. A spal do 19.30, pak samozřejmě vyspalý, takže do postele ho manžel ukládal ve 22. Vzhledem k tomu, že mu sežral večeři (syn manželovi), tak kaše nebyla a na chalupě to koupání flákáme…
Předevčírem jsme potřebovali jet do Pelhřimova, naplánovali jsme si, že tedy vyjedeme hned ráno po té co se probudí, tj. kolem 7. aby nebylo vedro. Vůbec se neprobudil na raní mléko a vstával v 9.3O!!! Navíc po cestě 10 km usl na 10 minut a pak jel až do večera a neusl ani za milion. Takže včera jsem ho ukládala v 19.30 a byl úplně tuhej. Kaši jsme nestihli a UM nevypil. Tak se probudil o půlnoci ale mléko nechtěl, za to ho uklidnilo, když mu manžel přečetl pohádku, o kterou přišel, když vytuhl „bez rituálu“.

ATD. my těch vyjímek co potvrzují pravidla mám 7 do týdne. Pak se vyklidní a má 3 dny stejné, tak si někdy i ten „režim“ přenastvím a pak zjistím, že se to stejně dál neopakuje.

Takže asi tak.

Podle mě se dítě po dovolené do režimu vrátí, ale bude to chtít trochu snahy. Ale na druhou stranu ono vnímá i tu změnu prostředí, čímž pádem mu celkem nedělá problém pochopit, že je to někde tak jinde onak.

My jsme byli na 4 dny v Jeseníkách a měla jsem jiný problém. Malý si zvykl, že tam na něj máme čas oba a že je akční program. Byl tam zlatý. A zpět na chalupě se nudí a nechce si hrát sám, kolikrát nestačí ani když si s ním hraju já. Chce i manžela k tomu.

Příspěvek upraven 04.08.13 v 00:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.8.13 23:39

@kristy84 osobně mám pocit, že nejhorší je to batole cca od 1 do 2 let - záleží na rychlosti vývoje. Nic jim nevysvětlíš, jsou to ještě prťata, mají vlastní hlavu.
My měli kliku, že přestál ve zdraví - vyrážku na celém těle nepočítám. Nejhorší bylo to, že nespal a vydržel řvát i víc jak hodinu v kuse, kdy jsme 4 dospělí zkoušeli všechno možné.
Osobně si budu dovolenou s takovým prckem příště hodně rozmýšlet.
@aspagi prcek byl loni taky víc v pohodě. Letos bojkotuje spaní u babičky, ale přitom ji miluje, ale spát bude jen ve svém pelechu. Prostě konzerva.
Za Fenistil se taky přimlouvám + Kulíška (nevím, od kdy je), kdyby byl průjem + to co tu bylo psáno.

• Citovat
  • Upravit
31104
4.8.13 00:19

@aspagi náš malý spí v jakékoliv postýlce, ale musí jí mít specificky upravenou, jinak v ní bloudí. Takže já budu mít s sebou asi jeden kufr ložního vybavení, druhý kufr plen, kočárek, dítě a ještě nějaké oblečení. No bude sranda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
4.8.13 00:22

Jsou i golfky úplně do lehu. Mám jedny půjčené a malý v nich už jednou i usnul, což je zázrak, protože on v kočárku nespí, protože by mohl o něco přijít. Já si beru chůvy a večer si večeři dám sice venku, ale v dosahu.
Když budu chtít jít do restaurace, tak to udělám stejně jednou za tu dovolenou a to uvidím, když bude nějaký den akční.

Přesně já se naučila nic si neplánovat a netěšit se, protože pak mě akorát zbytečně vytočí, že spí déle, jinak nebo onak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
4.8.13 00:23

@Levandule121 ty jo a jak let? Já měla co dělat letět z Hondurasu i bez dítěte. Jsem si říkala, že by to byla boží dovolená s ním. Ale ta cesta to si nedokážu představit s malým na klíně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
4.8.13 00:28

@Levandule121 mě spí od 8 měsíce líp. Před tím jakákoliv cesta teror. Teď se v noci vyspím, takže mám i náladu dovolenkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí