Rh- - asi velký problém

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53
13.8.15 13:35

A nevíš aspoň krevní skupinu manžela? My máme oba -, ale i tak mi dávali po potratu v 7. tt injekci, prý preventivně, že otec není nikdy jistý. (ale samozřejmě rodiče s mínusem dítě s plusem neudělají). Být tebou, tak si dojdu na zjištění krevní skupiny sama, i když to stojí asi 200 Kč. Pro klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3424
13.8.15 13:54

@monacha ona psala ze je v 11tt takze ji ted pri kontrole bude doktor stejne delat odber krve a zjistovat krevni skupinu ted uz to nema smysl resit ted budou zjistovat i protilatky takze kdyby bylo neco spatne tak ji stejne zavola a budou to resit
kdyby potratila tak je to neco jineho to bych si pak v nemocnici tu injekci vyzadala

ale strasit ji nema smysl ted nekdy bude mit kontrolu dostane tehu prukazku se vsemi vysledky jak s krevni skupinou tak s protilatky ted se zakladatelka zbytecne stresuje pokud je opravdu RH negativni tak ji to tam poradne zvyrazni a tod vse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2642
13.8.15 14:00
@mammy píše:
Ano, přesně tak, nemuseli. Teď hlavně ani nemá cenu zjišťovat nutně info a počká to do další kontroly, protože i kdyby si byla rh- a plod rh+, tak pokud tam nedojde ke smísení tvé krve a miminka, což se standartně neděje, krev tvoje a jeho je oddělena jakousi membránou, tak se nezačnou tvořit protilátky. Může se stát při úrazu, amniocentéze, problému s pupečníkem, ale není to časté.

no jediná otázka je, jaký faktor má dcera.. pokud by měla Rh+ a tehdy by bývala inijekci nedostala, a první dítě se neřeší neb ke smísení dojde až u porodu, tak jestli u dalších těhotenství nic neudělali je stejně jedno, protože by průfer býval již nastal..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
13.8.15 14:12

Zakladatelko, a nemáš někde ještě schovanou Tvou a dceřinu propouštěcí zprávu z porodnice? Protože tam by měla být krevní skupina Tvoje i její, pokud jsi tedy opravdu Rh-. Eventuálně zavolat k dětské doktorce, jestli bude ochotna zkusit pohledat dceřinu zprávu z porodnice a říct Ti, jestli tam skupina je nebo není. Pokud není, tak nejspíš problém nebyl a Ty máš krevní skupina s Rh +. A opravdu nepanikař, ony se ty protilátky nabírají až kolem toho 12 tt asi z nějakého důvodu, že poté už třeba roste riziko jejich vzniku. Chápu že po těch potratech máš strach, ale dopadne to dobře, uvidíš!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
292
13.8.15 14:56

Já mám Rh- a partner i dítě Rh+, takže jsem dostala očkování někdy v 28 tt a další mě čeká teď po porodu. S Rh faktory je opravdu problém, ale musel Vám krevní skupinu a Rh faktor řešit už u prvního dítěte. Pokud se opravdu bojíte zkuste zavolat někam do nemocnice :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
13.8.15 17:04

Já si naivně myslela, že jsem jí dostala v kapačkách. Před odchodem přišla sestřička, že má pro mě dvě špatná zprávy. Jedna byla, že musím dostat tu injekci a druhá, že bych měla dostat velkou dávku, kterou nemají, takže dostanu dvě. Tak si myslím, že by sis to pamatovala. Že má malá A+ bylo i v propouštěcím listu z nemocnice. Před druhým jsem se ptala, jestli nebude nutné protilátky zkontrolovat. Prý ne. Jsem asi 27 týden a vše v pohodě a bez problémů. Kamarádka byla na potratu a nikdo faktor neřešil. Když otěhotněla, tak jí po krvi volali, že musí na injekci a to hned jak to lze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
13.8.15 17:08

U nás mají napsanou krevní skupinu na kartě hned na hlavičce a setra to má i barevně označené, že jsem negativní. Jestli máš těhotenskou průkazku, tak tam to určitě je nebo dopíší hned jak dostanou výsledky. Je to hned nahoře na stránce, co se rozloží a píše se tam v kolikátém jsi týdnu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
877
13.8.15 17:14

Jo a taky jsem při propuštění dostala papírek, že jsem tu injekci dostala a měla jsem předat své doktorce. Jenže to po mě nechtěla, tak to mám dodneška v dokladech. Když jsem jí to chtěla pak dát, tak to myslím ani nechtěla, že to v kartě má napsané.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.15 18:51

No maminy, tak vám všem moc děkuju. Jste zlaté…Mluvila jsem o tom s přítelem a nemám prý zatím nervovat. Takže mi asi nic jiného nezbyde, než vyčkat na uterní kontrolu na gyndu. Včera jsem byla na ambulanci v praze, protože trpím na hrozný nevolnosti. Dělali ULZ a mimi bylo vpořádku, tak snad to bude i nadále. Jinak mě prostě nejde do hlavy, že by mi to pigáro nedali ani po jednom vyčištění po ZT. Chápete, to je přece zanedbání, to si mají ohlídat, nebo se mílím??? :zed: Vy jste snad doktory upozorňovaly a nebo to provedli automaticky :nevim:

• Citovat
  • Upravit
292
13.8.15 19:37
@Anonymní píše:
No maminy, tak vám všem moc děkuju. Jste zlaté…Mluvila jsem o tom s přítelem a nemám prý zatím nervovat. Takže mi asi nic jiného nezbyde, než vyčkat na uterní kontrolu na gyndu. Včera jsem byla na ambulanci v praze, protože trpím na hrozný nevolnosti. Dělali ULZ a mimi bylo vpořádku, tak snad to bude i nadále. Jinak mě prostě nejde do hlavy, že by mi to pigáro nedali ani po jednom vyčištění po ZT. Chápete, to je přece zanedbání, to si mají ohlídat, nebo se mílím??? :zed: Vy jste snad doktory upozorňovaly a nebo to provedli automaticky :nevim:

hned jak doktor zjistil, že jsem Rh-, tak chtěl vědět Rh přítele a dal mi injekci :)… sám si to hlídal a v průkazce to napsal, takže po porodu dělali test krve i malé :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.15 19:52

@Patricia89 @Aspera @mammy @kačka121 @Patricia89 :maminy tak mi ale někdo řekněte, opravdu se může stát, že u třech kyretáží mi ani jednou nepodali injekci, když bych byla RH-.To na to opravdu má myslet ta ženská???

• Citovat
  • Upravit
5808
13.8.15 20:00

Kolem 8 tt se teprve mimino napojuje na tvůj krevní oběh, příčina byla nejspíš jiná… a krevní skupinu jsem měla na těhotenský průkazce, koukala ses jestli tam není napsan?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5808
13.8.15 20:08
@Zdenilda píše:
Ted je mi trochu divne, ze kdyz maji rodice oba +, mela by jsi ty -.to snad ani nejde, ne? :nevim: Každopádne nepanikar, protoze to by se resilo uz pri prvnim tehu.Je teda dost mozne, ze mas +

jde Rh+ je dominantní, Rh- recesivní, oba rodiče můžou mít Rh+ i - a u nich převáží dominatní, tedy Rh+, ale oba můžou dítěti poslat Rh- a to pak bude mít negativní faktor… tak je to u mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
13.8.15 20:11

No já to právě považuju za docela nepravděpodobné, že by to nepohlídalo lékaři. Podle mě jsi Rh + a problém s krví u první dcery byl možná v tom, že když je mamča skupina 0, tak je vyšší riziko novorozenecké žloutenky.
@Gosi Myslím, že psala, že průkazku ještě nemá, dostane až v to úterý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
13.8.15 21:29

Dle mě budeš RH+, 3 krát by nezapomněli. Já jsem měla jednou revizi a hlídali si to sami, až jak zjistili, že jsem RH+ tak toho nechali.
Nerodila si s té samé porodnici? Nemají tam tvojí krevní skupinu od té doby, že by hned věděli, že nemusí nic řešit? A problém fakt mohla být ta 0. Mě u obou děti zjišťovali hned po porodu jestli mají taky 0, jestli je to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí