Rh- - asi velký problém

Anonymní
13.8.15 11:59

Rh- asi velký problém

Maminy. Mám jednu dceru, které je nyní šest let.Od té doby jsem byla třikrát těhotná a pokaždé, jsem o miminko přišla, maximálně v 8tt, protože netlouklo srdíčko. Dneska jsem si tak nějak matně vzpomněla, že u dcery, byl problém s mojí krevní skupinou. Mám pocit, že mi tenkrát zjistily Rh-.A však nejsem si vědoma toho, že by mi dávali injekci.Po třech prodělaných potratech, kdy mě čistili, také bez injekce. Nyní jsem opět těhotná vše zatím vpořádku 10+3.Na kontrolu a pro průkazku jdu teď v uterý. Náhodou jsem narazila na diskuze o RH faktorech a vzpomněla si na to co se dělo u dcery. Staršně mě to vyděsilo. Protože jsem se dočetla, že i po vyčistění musí žena dostat injekcim, jinak to ohrozí další mimi. Takže jsem v háji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27281
13.8.15 12:03

No, holt budeš muset vydržet do toho úterka a prodiskutovat to s Dr. no… :nevim:

Jako taky jsem Rh-, ale já teda dostala pigáro jak v těhotenství tak po porodu… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
13.8.15 12:04

Tak pokud má dcera také Rh-, tak injekce po porodu nebyla nutná. Co se týče těch následných revizí, tam už je to zvláštní. Sice jsem někde slyšela, že nutná je až při revizi nad 12 tt, ale tím si nejsem vůbec jista. Prober to s gynekologem, dneska se už dají píchnout protilátky i během těhotenství. V háji nejsi :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3932
13.8.15 12:05

Když si 10+3,tak už máš vzatou krev na ty základní těhotenské odběry a kdyby se tvořily protilátky, tak určitě sestra či mudr zavolají a pozvou tě dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.15 12:07

No jsem z toho zoufalá. Psala jsem mamce, jestli si pamatuje mojí krevní skupina, říká že mám 0,ale už si nevzpomíná jestli +/-.Tak jsem se jí ptala, jakou má ona. Mamka má + a taťka prý taky.To bych taky měla mít + tedy. U dcery mi tenkrát nikdo nic moc nevysvětloval a já důveřovala doktorům. Ale matně si prostě vzpomínám, že nebylo něco vpořádku s mým faktorem. Nadruhou stranu si říkám, že kdyby snad měla -.Musím to mít zaznamenáno v kartě u gynekologa a ten, když mi psal žádanku na vyčištění neprosperujícího těhu, tak tam musí přeci udávat mojí krevní skupinu. Nemám pravdu. A potom by mi tedy v nemocnici pigáro dát museli.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.15 12:08

@mammy ne ne ještě mi nebrali žádný odběry, ty mě čekají až teď v uterý…
@kacaba379 asi se do uterka zblázním. Dřív bohužel k ní nemůžu má dovolenou.Jsem docela vyděšená

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.8.15 12:10

Gynekolog přeci na žádanku na vyčištění musí psát krevní skupinu i kvůli případu, že by se něco nepovedlo a já bych potřebovala transfuzi, nebo tak něco. A to by si snad nelajzli, mi nepíchnout injekci

• Citovat
  • Upravit
2226
13.8.15 12:13

A nemůžeš si na tu gyndu aspoň zavolat, ať té trochu uklidní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2226
13.8.15 12:14

A jo, teď ctu, že má dovolenou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.15 12:15

Ano mají dovolenou do uterka:(

• Citovat
  • Upravit
293
13.8.15 12:26

Ted je mi trochu divne, ze kdyz maji rodice oba +, mela by jsi ty -.to snad ani nejde, ne? :nevim: Každopádne nepanikar, protoze to by se resilo uz pri prvnim tehu.Je teda dost mozne, ze mas +

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.15 12:29

@Zdenilda no mamka tvrdí, že taťka má plus, mamka má plus na stoprocent, ale u toho tatky je to jen domněnka.

• Citovat
  • Upravit
30315
13.8.15 12:34

Anonymní, i přesto, že mají oba rodiče RH+ ty můžeš mít klidně RH-. S dcerou mohl být problém i jen s tvou 0. U mě nulu v těhotenství taky řešili a to mám 0+. Pokud by ovšem měli děti B po otci tak by je museli hlídat kvůli žloutence. 6 letá dcera není tak stará, tak předpokládám, že by si doktoři už RH - pohlídali. Případně aspoň při nějakém ZT.
Na žádanku na vyčištění se skupina psát nemusí, dr ji ještě ani nemusí vědět. Mě ji brali až po ZT.
Buď v klidu, myslím, že máš 0+ a ZT byla jen blbá náhoda. Přeju hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
13.8.15 12:37
@Zdenilda píše:
Ted je mi trochu divne, ze kdyz maji rodice oba +, mela by jsi ty -.to snad ani nejde, ne? :nevim: Každopádne nepanikar, protoze to by se resilo uz pri prvnim tehu.Je teda dost mozne, ze mas +

Jsem mínus a myslím, že jsem četla, že plusy můžou mít mínusku, ale mínusky nemůžou mít plusku. Plusky prostě mají něco navíc a můžou to „nepředat“. Mínusky to prostě nemají a nemůžou to teda „předat“. Ale nejsem si jistá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9967
13.8.15 12:39

Aha, tak už to tu je, jsem pomalá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie