Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Any83 píše:
@hanzbl00 jasně že je to pes do bytu. Hladkosrstá plemena nemohou být trvale venku, v zimě jen na procházky, jinak jim hrozí zdravotní komplikace (vnitřní orgány, kloubní aparát…).
@Daninka pokud máte zkušenost se psy, tak je to v pohodě. RR může být trochu komplikovaný, není to prostě labrador. Ber v potaz, k jakému účelu je rasa vyšlechtěna, tzn. co si takový pes nese v sobě. Já mám v bytě československého vlčáka (máme i zahradu, ale odmítá na ní být sám, takže bydlí s námi v 2kk, především tedy k jeho spokojenosti, my už tak spokojení nejsme, je to chlupová kalamita) a malé mimčo a je to ok.
6 let už je celkem dost, k menšímu prckovi bych štěně asi nepořizovala. Dost kazí výchovu psa, což u velkého plemene nemůžeš podcenit. Čím menší dítě, tím méně času na psa. Já jsem ráda, že jsme napřed měli psa a pak až mimčo, protože bych neměla čas na dostatečný a kvalitní výcvik + vyžití puberťáka, který má opravdu nesmírnou potřebu pohybu.
@Nikeyla kamarádka má v bytě vlkodava a v pohoděSněhurka by byla odstrčená na zahradě nešťastná.
@Daninka napiš uživatelce Mikejla_a má dva RR v bytě a mimčo k tomu
Díky ![]()
@Any83 my třeba máme na zahradě kříženku rottweilera, je to vyloženě hlídací pes. manžel ji bere každý den na prochajdy, já mám na starosti boxíka
máme je oba z útulku, takže jejich povahy jsou náročné. ta čuba třeba vůbec nemůže k dětem, takže má svůj zabezpečený výběh s boudou. boxík byl s ní ve výběhu od léta než se mimina narodila, ale musel zpátky domů protože tam hrozně trpěl, a to nebylo v zimě ![]()
Jaj a je to zas tady, stare zname: velky pes nepatri do bytu, bozicku
![]()
@Natálka26 souhlasim, je to pes, ktery potrebuje byt v neustalem kontaktu s rodinou, coz zahrada neresi. Stejne jako treba ti retrivri a labrousi.
Kamaradi maji RR v byte, kolem tri let se z toho psa stal gaucak
. Chodi s nim samozrejme na predlouhe vychazky, ale musej ho tahat div ne heverem ![]()
@Any83 píše:
@wra podle mě je pes na zahradě jako „pes na hodinu“. Tráví celý den o samotě a páneček si na něj vzpomene leda tak, když je čas se projít. Zvlášť zima musí být pro zahradní psy hrozně osamělá.
naprostej souhlas! ![]()
@Daninka na kolo můžeš brát velké plemeno až tak kolem dvou let věku. Jinak hrozí, že mu pokazíš klouby. To je nevýhoda velký plemen, dokud rostou, musíš je šetřit. Trpí na dysplazii už jen pro svou velikost. Já svého psa nosila do schodů, dokud jsem ho unesla. Ve dvou letech jsme byli na rtg a má nádherné kyčle i ramena. Omezovala jsem i procházky, aby nebyl přetažený. Dokud neměl půl roku, chodili jsme max dva kiláky (nejde o přetažení fyzické, ale právě o ten kloubní aparát). Teď by mu nestačilo ani 20 ![]()
U nás ho měli sousedi… nevydržel sám a vyváděl…vždycky a celou dobu co tu byl sám… to je první co bylo dost problém..ale samozřejmě to mohla být vyjímka… a druhá věc..teď mají druhé dítě…jedno 4 roky, druhé 4 měsíce..a najednou je problém jít najednou se psem i s dětma…z toho bych měla strach…
@Any83 píše:
@Daninka na kolo můžeš brát velké plemeno až tak kolem dvou let věku. Jinak hrozí, že mu pokazíš klouby. To je nevýhoda velký plemen, dokud rostou, musíš je šetřit. Trpí na dysplazii už jen pro svou velikost. Já svého psa nosila do schodů, dokud jsem ho unesla. Ve dvou letech jsme byli na rtg a má nádherné kyčle i ramena. Omezovala jsem i procházky, aby nebyl přetažený. Dokud neměl půl roku, chodili jsme max dva kiláky (nejde o přetažení fyzické, ale právě o ten kloubní aparát). Teď by mu nestačilo ani 20
Ano to chápu, myslím všeobecně, že by mi dělal společníka, až by dorostl ![]()
Taky už jsem slyšela, že pes do 1 roku by neměl chodit sám ani ze schodů a do schodů. Právě kvůli těm kloubům.
@Natálka26
boží
to teda náš pes nesmí
hrozně chlupatí ![]()
@jaanulkaa s venčením nemáme problém i když máme mimčo. Zvládáme v kočárku i šátku. Kamarádka má 8 měs + 3 roky dítě a tři feny k tomu (staford, ESP, malina) a každý den je bere všechny několikrát na procházku. Ale bydlí hned u lesa, tak je to jednodušší.
My jsme měli 9let fenku RR, vyrůstala v domě, pak musela do bytu, pak se s námi ještě 3× stěhovala a vždy vše proběhlo v pohodě. Když jsme žili v bytě chodilo se na dlouhé procházky, vydržela bez čůrání 9h bez nehody (doba co jsme strávili v práci). Když se narodila dcera přijala jí skvěle, byla na ní moc hodná, neuvěřitelně trpělivý pes. Dokonce i když spala a spadl na ní nechtíc synovec tak jen vyskočila a nic neudělala. Loni nám bohužel zemřela, pokud si jednou pořídíme psa tak zase RR, tato měla skvělou povahu, hrozně hodnou.
A jak tu někdo psal, že není vhodný do bytu je to naprostý nesmysl. By naopak, ta naše byla nejšťastnější s námi, když jsme se přestěhovali do RD, nechtěla být sama na zahradě ani za nic, jen s námi.
Příspěvek upraven 06.03.14 v 12:47
@Any83
To je jenom jedna jestě máme tu dogu, ale jsou stejný
naše můžou jen když jsou vykoupaný tak si to pak užívaj a na aby nechlupatili dostavaj lososový olej a funguje to nejen na srst ale i na klouby, srdce, oči
Ale to už jsem OT.
@Daninka Ahoj, myslím, že když zajistíš dost pohybu, tak by to problém být neměl… ridgeback potřebuje hodně podnětů, nových vjemů..ale jinak je to lenoch.. prostě podle podmínek
.. my máme fenku RR, je teda celý den na zahradě ( 4000m2),ale je fakt, že v létě jsme také na zahradě a v zimě manžel pracuje doma - je živnostník- a ona je v podstatě celé dopo s ním. v zimě ji máme část dne doma..a v noci samozřejmě také… čekáme třetí, takže také budeme seznamovat s prckem
..
mně by akorát třeba vadilo, že tak velký pes bude v bytě cítit, někdo to třeba nevnímá, já ano… navíc- pokud se smíříš se srstí, která bude všude zapíchnutá, tak by to mělo být v pohodě..
akorát bych teda rozhodně doporučila papírového--- z důvodu povahy--
@Daninka
já bych do RR šla. Budete si muset dát záležet na tom, aby se naučil být sám, ale to se dá zvládnout. My jsme s tím hodně bojovali, tady http://www.bran.estranky.cz/…anim-samoty/ je to všechno sepsáno. To jsme se ještě snažili naučit ho být v kotci, alespoň přes přes léto, v dobré víře, že mu tam bude lépe. No samozřejmě nebylo. Ale zvládl to i tam. V bytě nebo v kotci, pes tak jako tak prospí (prolenoší) 70% dne, ostatně tak jako všechny šelmy. Je jen potřeba mu dopomoct k tomu, aby se uměl uvolnit i o samotě, což je u hysteráků jako jsou čsv nebo RR (švýcaráků atd…) trochu problém, ale ne nezvládnutelný
a navíc není pravidlem, že by RR musel mít nutně problém se samotou.
RR je super pes ovšem je třeba se věnovat výchově a socializaci, ale to jistě víš a určitě je to pes do bytu je to pes s krátkou srstí a určitě by mu venku moc dobře nebylo kdyby si chtěla jakou koli radu piš do SZ