Řidič kamionu plat?!

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10683
31.3.17 10:55

Tak s tim jidlem bych to neviděla nejak tragicky, manzel si nakoupi vzdy sebou, z domu si bere zavareny omacky, bagetama se opravdu nezivi, tuhle praci dela celou dobu co jsme spolu a delal i pred tim, ted mam svuj vlastni tahac a naves. Jinak co se tyka platu hodne zalezi na firme, jsou ty co daji co slibi a ty co ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
31.3.17 11:01
@hudečice píše:
Je to úplně nebaví, ale většina těch kamioňáků nemá ani dokončené základní vzdělání, proto „točí volantem“ a věř mi, že ten můj by raději s vysokou školou dělal práci v oboru a vydělával stejné prachy jako kamioňák, ale bohužel na Přerovsku dělal práci za 16 čistého s třema titulama. Tak raději teda jezdí vnitro za těch 25-30 čistého.
Jinak co mi přítel vypráví, tak je i ta druhá sorta, která tím volantem točit chce, protože minimálku mají na ruku (ofiko se jím stáhnou minimální alimenty, exekuce) a zbytek si hezky užívají - do těch 30 čistého doplatí majitel hezky bokem na ručku. :pankac:

Já mám blízkého kamaráda, co řídí a ten teda dělal i v jiných a perspektivnějších oborech, byl i vedoucím pracovníkem, školu má, ale vždycky se vrátil k řízení, protože ho to prostě baví, myslím, že jsou takové typy, že potřebují tu volnost a trčet někde v kanclu, by je nebavilo, ale tací se asi úplně nehodí pro rodinný život..pokud to někdo dělá proto, že nemá na výběr, tak to chápu, ale i tak si myslím, že i se základním vzděláním, se dá najít jiná práce, v mnohých fabrikách můžou mít peníze stejný a mají více volna :think:
Ale jinak máš pravdu, že na mnohých pozicích, mají ti kancelářští mnohem méně, než dělník ve fabrice :nevim: Je to děs, pak si dělej nějakou školu, když nejvíc peněz mají ti, co makaj rukama, což je asi na jednu stranu správný, ale značně demotivující pro ty, co chějí studovat. Přítel taky maká ve fabrice, je něco jako udržba a má 35 a já s maturitou budu ráda za 15 :roll:

• Citovat
  • Upravit
31.3.17 11:03
@Sonarka píše:
Já mám blízkého kamaráda, co řídí a ten teda dělal i v jiných a perspektivnějších oborech, byl i vedoucím pracovníkem, školu má, ale vždycky se vrátil k řízení, protože ho to prostě baví, myslím, že jsou takové typy, že potřebují tu volnost a trčet někde v kanclu, by je nebavilo, ale tací se asi úplně nehodí pro rodinný život..pokud to někdo dělá proto, že nemá na výběr, tak to chápu, ale i tak si myslím, že i se základním vzděláním, se dá najít jiná práce, v mnohých fabrikách můžou mít peníze stejný a mají více volna :think:
Ale jinak máš pravdu, že na mnohých pozicích, mají ti kancelářští mnohem méně, než dělník ve fabrice :nevim: Je to děs, pak si dělej nějakou školu, když nejvíc peněz mají ti, co makaj rukama, což je asi na jednu stranu správný, ale značně demotivující pro ty, co chějí studovat. Přítel taky maká ve fabrice, je něco jako udržba a má 35 a já s maturitou budu ráda za 15 :roll:

Mám zato, že se to v dnešní době otočilo. Kdysi za komoušů když jsi studovala, měla vysokoškolské tituly, měla jsi se dobře a fajn a měla jsi hodně peněz. Dneska všici studují mají vš, ale velmi mizerné platy, zatímco ti, co dnes makají rukama, mají 3× více. Ale věřím, že se to za 30 let otočí a my co máme VŠ, bude po nás poptávka… jednoduchá spirála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
31.3.17 12:49
@hudečice píše:
Mám zato, že se to v dnešní době otočilo. Kdysi za komoušů když jsi studovala, měla vysokoškolské tituly, měla jsi se dobře a fajn a měla jsi hodně peněz. Dneska všici studují mají vš, ale velmi mizerné platy, zatímco ti, co dnes makají rukama, mají 3× více. Ale věřím, že se to za 30 let otočí a my co máme VŠ, bude po nás poptávka… jednoduchá spirála.

Jo tak nějak..otázkou je, jestli se to otočí.

• Citovat
  • Upravit
3641
31.3.17 14:10
@hudečice píše:

Tak ono není vysoká škola jako vysoká škola, že. Lidi pracující rukama mají 3× více než vysokoškoláci? Na to jsi přišla kde? Můžeš si být jista, že ten, kdo vystudoval např. medicínu bídu s nouzí netře a kolem 40 let mají platÿ kolem 100 tis. Kč, ti s vlastní praxí i více…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.17 14:43
@Kaliopa píše:
Tak ono není vysoká škola jako vysoká škola, že. Lidi pracující rukama mají 3× více než vysokoškoláci? Na to jsi přišla kde? Můžeš si být jista, že ten, kdo vystudoval např. medicínu bídu s nouzí netře a kolem 40 let mají platÿ kolem 100 tis. Kč, ti s vlastní praxí i více…

Jasné, záleží na oboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
1.4.17 00:07
@hudečice píše:

poptávka nikdy nebude po tvém VS, ale potom co umíš, že někdo tráví čas na VS která mu nic nepřinese a nikam ho neposune je jeho problém.. za komunistů se protěžovala dělnická třída, takže nemáš pravdu.. horníci měli vyšší platy než doktoři a učitelé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
1.4.17 16:16
@Kaliopa píše:

Jak to myslíš? Jako doktoři, že mají 100 tisíc? 8o Tak proč pořád brečej, že mají málo, stávkují a utíkají do Německa? :think: Nebo kdo konkrétně má tady v Čr 100 táců mimo poslanců apod.? To leda nějací podnikatelé, ale k tomu nepotřebují mít vystudovanou medicínu, stačí jen mít talent a umět podnikat.

• Citovat
  • Upravit
3641
1.4.17 17:41
@Sonarka píše:
Jak to myslíš? Jako doktoři, že mají 100 tisíc? 8o Tak proč pořád brečej, že mají málo, stávkují a utíkají do Německa? :think: Nebo kdo konkrétně má tady v Čr 100 táců mimo poslanců apod.? To leda nějací podnikatelé, ale k tomu nepotřebují mít vystudovanou medicínu, stačí jen mít talent a umět podnikat.

No chteji jeste vice, tak pred verejnosti delaji chudaky a verejnost si mysli, ze maji 30 tis. hrubeho. Mam zname doktory a jen se tomu smeji. Jsou naprosto spokojeni. A pokud delaji vedle prace v nemocnici i vyzkum, tak maji jeste vice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.6.21 00:12

Nikomu rozhodně jeho plat nezávidím. Jestli doktor bere 100 a víc, tak za to náročně studium i odpovědnost je to asi přiměřené. Manžel třeba jezdí kamionem a má měsíčně okolo 40 tisíc. Také si myslím, že to rozhodně není málo. Ale zase jsme u té zodpovědnosti a tomu co tomu musí obětovat. Teď už je to mnohem lepší, protože začal pracovat u firmy vchd. cz Tam má pravidelný plat a nemusí si nakládat auto sám. Opravdu jen jezdí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat