Řídké mastné vlasy

Anonymní
13.11.22 11:23

Řídké mastné vlasy

Mám řídké vlasy a taky stále vypadají mastné. Myjí si je ob den, někdy ob dva, musím používat suchý šampon, to pomáhá. Když jsem myla denně,.nastolí se jeste víc.
Mám je řídké, mám málo vlasů, ples ještě naštěstí nemám. Co by pomohlo aby se tak nemastily a aby zhoustla? Používám šampon proti mastným vlasům, je to trochu lepší. Předtím mě i kolegyně upozornila ať si myji víc vlasy, já jí řekla, že si je ob den myji, ale že se bohužel masti. Druhý den hlava vypadá jak kdybych je nemyla týden. Tak si dávám suchý šampon.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13.11.22 11:29

Čím víc se myjí tím více se mastí… Šampon na mastné vlasy vysušuje pokožku hlavy a proto se mastí. Nejlepší je prostě vydržet a prodloužit interval mytí. Zkusila bych spíše přírodní šampony

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
13.11.22 11:36

Já mám taky takový blbý typ vlasů že se docela dost mastí :(
Za sebe můžu říct že mi na maštění vlasů nejvíc pomohlo si vlasy obarvit protože ta barva ty vlasy přeci jenom malinko vysuší a oni jsou prostě lepší po té barvě. A suchý šampon se mi nejlíp osvědčil syos nebo Batist. :palec:
Z klasických šamponu tam nevím, neporadím protože jsem sama taky nenašla Ideál :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.11.22 12:02

Začn používat jílové masky, tak jednou týdně. Smíchej jíl z DM s kefírem na řídkou kaši, nanes na mokré vlasy, nech 30-60 minut působit, pak to spláchni a umyj.

Vyhoď šampony z drogerky na mastné vlasy, používej šampony bez sulfátů a silikonů. A v mezi čase zajdi do kadeřnctví, kde nabízá hloubkové čištění vlasů a vlasové pokožky a nech si pořádně vyčistit všechny možné usazeniny. Posléze při mytí hlavy používej maážní kartáč.
A do šamponu přidej plato najemno rozdceného acylpirinu s tím že když budeš mít šampon napěněný a pomocí kartáče vmasírovaný do pokožky, tak ho nech na té hlavě tak 10 minut působit. Takže si umyj hlavu, pak se věnuj jiné hygieně a teprve pak ji spláchni.
Případně pokud se ti do šamponu nechce drtt acylpirin, použuj sérum ze Sephory https://www.sephora.cz/…0020761.html

Pokud používáš koncidioner a pod, tak určitě bez silikonů a jen do délek, ne k pokožce hlavy.

Na závěr každého mytí použij kyselý opach - buď ředěný ocet a nebo kys, citronovou ve vodě, příapdně třeba v bylinkovém vývaru - kopřiva, lopuch, přeslička.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
13.11.22 12:05

Jinak se nemastí vlasy, ale pokožka hlavy - produkování mazu je přirodzená ochranná funkce, pokud je pokožka podrážděná, to může být ledasčím. Je potřeba o ni pečovat jako o citlivoou, ne požuívat drastické odmašťovadla - to způsobuje že se jen mastí víc a víc.

Příapdně ničemu neuškodí užívat nějaké doplňky kde bude zinek, selen, D vitamín a B komplex.

třeba haar komplex od Mivolis https://www.dm.cz/…2694080.html a k tomu libovolné D3 1000-2000 UI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79935
13.11.22 13:09
@Šílená Bafunka píše: Čím víc se myjí tím více se mastí… Šampon na mastné vlasy vysušuje pokožku hlavy a proto se mastí. Nejlepší je prostě vydržet a prodloužit interval mytí. Zkusila bych spíše přírodní šampony

blbost, tradovaná snad 50 roků, to vůbec nepomáhá, mastné vlasy se prostě musí mýt denně, jinak je člověk kdekoli ve společnosti nebo v práci nemožný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.11.22 13:25
@stinga píše:
blbost, tradovaná snad 50 roků, to vůbec nepomáhá, mastné vlasy se prostě musí mýt denně, jinak je člověk kdekoli ve společnosti nebo v práci nemožný

Zajímavé že tahle podle vás blbost u mně fungovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79935
13.11.22 13:31
@Šílená Bafunka píše:
Zajímavé že tahle podle vás blbost u mně fungovala

tak to jste asi jedna z tisíce,
mamka bude mít 63 a má řídké mastné vlasy, tenhle nesmysl s velkými pauzami mezi mytím jí doporučovali už v 13 na kožním, nikdy jí to nepomohlo, zkoušela už kdeco za celý život, trochu pomáhá melír čili zesvětlení vlasů, a jinak nic, prostě si denně myje vlasy už 50 let, jinak vypadá jak vodník Česílko a nemohla by mezi lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
14.11.22 18:21
@stinga píše:

Přesně tak. Takové experimenty může zkoušet někdo, kdo je pořád zavřený doma, nebo dělá někde sám v archivu, ale ne člověk, co pracuje a potkává se s lidmi a musí nějak vypadat. Já myju vlasy v podstatě denně, jinak to nejde. Taky je mám kvůli tomu krátké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
6.12.22 21:36

Zkusila bych olejove masaze pred mytim. Vim ze to zni absurdne, ale pomaha to. Pokozka reaguje zvysenym mazotokem na suchost kvuli tomu ze se ji nedava zadna vyziva. Vlastne se porad jen myje, vetsinou samponem s cistici slozkou. To se jinde na kuzi moc nedeje. Drzim palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
31.3.25 20:53

Ja mam to samy… Ted jswm koupila sampony z rossmanu jeden skoro 200,– bylinkove bez vseho a na mastne vlasy a… Je to jeste horsi! Js zoufala vlasy max po ramena a muzu rict, ze presne jak maminka… Zkousela jsem vydrzet nekolik dni a vysledek? Total mastne vlasy, ktere po prvnim umitim detskym mydlem(jeste k tomu :zed: :zed: :P )) znovu mastne hned druhy den.. Silenost a padaji mi taky…
Kdysi jsemela krasne nepoddajne vlasy(nutno zehlit nebo jinak uravit-jinak haro jak afro :mrgreen:) a po 3 tehotenstvich jsem jak seschla vetev co porad pada, chradne a pada… Tak vypada ma hlava plus: kdyz neumyji hned mastne.. Pokud nekdo mate opravdovou radu prosim… Sem sni!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová