Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Petttruše píše:
Ahoj,u osmileté dcerky jsem si všimla, že ji jako by řídnou vlasy…všimla jsem si toho když jsem ji myla hlavu a měla vlasy připláclé na hlavě, mokré,…Ona si je poslední dobou hrozně točí okolo prstu, asi zlozvyk, a motají se jí a dělají uzlíky, ty si pak odtrhne, že ji vadí…Jenže dnes jsem si u mytí hlavy všimla, nebo mi to tak připadá, že je má nahoře řidčí…Má je hodně dlouhé, do půl pasu, v první řadě jí je nechám zastřihnout…
Děkuji.
ale. Nemůže to být příčina nějaké nemoci? :/ četla jsem o štítné žláze, nedostatku nějakých látek, vitamínů, stres…co by to ještě mohlo značit…? Trochu mě to děsí…
Může mít alopecii.
Jako mala mi nasi davali vitamin B12 na rust vlasu. Mela jsem i ples. Ted mam vlasy huste. ![]()
Ja bych ji zbavila toho zlozvyku s motanim vlasu..Kamaradka byla kvuli tomuto ve dvaceti skoro plesata kolem jednoho ucha.Motala a motala a skubala si ty vlasy
pevny culik by to take mohl vyresit.
Pokud si je namotává, tak se jedná o trichotillomanii a je na místě to řešit s odborníkem a ne tady.
@unuděná hm,my ji neustale rikame,aby to nedelala.kdyz ji cesu,zadne vlasy nepadaji.ale na tech prednich vlaskach je videt,jak to ma otrhane.neni to vyslovene,ze si vlasy rve,ona si je toci (dela to hodne i moje mami),a nevim jak je to možné,udelaji se tam uzliky a ten si taha tak dlouho,az ji vypadne.
Mala ma adhd,vd a podezreni na aspergra.je dost uzkostliva,jestli protiva nejaky novy vnitrni stres…nicmene jsem se ptala tady,zdali to nemuze byt fyzicky problem,myslim tim fyzickoz nemoc.zrejme to bude ale neco jineho.
Kazdopadne dekuji,sdelim to lekari malé…