Říhání po jídle

Anonymní
22.5.18 06:30

Říhání po jídle

Dobrý den, mám už šestý den říhání po jídle (větší) po pití menší. Žaludek a střeva mě nebolí. Plyny odchází. Bral jsem déle ATB. Probiotika beru i Hylák forte. Zahájení mě nepálí. Nevíte co s tím? Nemám málo kyseliny?

  • Citovat
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
22.5.18 06:33

V leze cítím jak mi více přepouští žlučník asi.

  • Citovat
  • Nahlásit
6813
22.5.18 07:49

Můžeš mít málo žaludečních šťáv já jich mám strašně málo a říhání to je peklo stačí doušek vody a kam se hrabou 2 deci coly :D :D, zkus jedlou sodu :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Anonymní
22.5.18 12:30

Dají se nějak povzbudit? :)

  • Citovat
  • Nahlásit
6813
22.5.18 12:38
@Anonymní píše:
Dají se nějak povzbudit? :)

tak to by jsem taky ráda věděla protože je to dost nepříjemný, dr jsem to říkala a napsala mi nějaké prášky ale efekt nula nula :/, takže když mě to chytne střídám ten den sodu a gaviscon, když už je to moc což mi dělá cca jednou do měsíce kdy se žaludek totálně sekne tak blinkám samé kyseliny, to si dám i dietu a druhý den už dobrý zase na cca tři týdny :zed:,ale mátový čaj je super, ten mi hodně pomáhá :), a jediné co mi kdo radil tak žaludeční čaj, kyselinu listovou. A zjistit se dá množství žaludečních kyselin dost lehce, stačí k tomu červená řepa, dej si tak 1 deci čisté šťávy z řepy a buď do pár hod nebo nejpozději druhý den máš jasno, pokud máš dostatek kyselin bude moč normální pokud ne bude zbarvená do různého odstínu růžové :)

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
6813
22.5.18 12:49

A tady jsem našla dobrou stránku co a jak :)

Vodík je součástí vody, proto se ujistěte, že přijímáte dost tekutin a že je tělo vždy správně hydratované. Při nedostatku vody se brzdí produkce téměř všech tělesných tekutin.
Chlór se zase nachází v soli (chlorid sodný). Mnoho lidí se snaží omezovat příjem soli, ale zapomínají na to, že sůl je pro tělo nutná. Sodík plní funkci elektrolytu a chlór je zase nezbytný pro tvorbu žaludeční kyseliny.
Proto to se solí nepřehánějte, ale zase ji ani příliš neomezujte.
2. Bylinky a potraviny na podporu tvorby žaludeční kyseliny
Tvorbu žaludeční kyseliny víte podpořit i bylinkami a potravinami, které podporují její tvorbu.Mezi ně patří například:
zelí
fermentované potraviny
chmel
pampeliška
artyčoky
Pro rychlou nápravu a zvýšení kyselosti v žaludku můžete užít 1 až 2 čajové lžičky octa zředěného s trochou vody před nebo během jídla. Vhodná pro tento účel je i citrónová šťáva.
Po jídle však už nepijte vodu nebo jiné nápoje, protože tím vlastně zředíte kyseliny v žaludku a zhoršíte tak trávení právě zkonzumované potravy.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
33
22.5.18 18:33

Nemůžou chybět nějaké enzymy?

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama