Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj maminky, jake rikadla, pisnicky apod rikate pro vase 7m mimi? mala ma 7 a pul a zatim jsme u paci paci, jak je velika, leze leze po zeleze, barany duc,tak jedou pani,ale moc ji to nebavi… radej by porad nekam strkala nosanek
![]()
vařila myšička kašičku, … je toho spoustu, je ještě malá. Moji dceru nejdřív zajímaly obrázky v knížkách, začala ukazovat zvířata a tak, říkanky určitě po roce.
U nás na říkanky nebyl čas,lepší bylo vyhazovat věci z šuplíku
ANi knížečky ho nezajímaly,to až ted,po roce.Jediné co ho ještě zabavilo,byly magnetky zvířatek na ledničce ![]()
na internetu je toho spousta a pak v knihách bývají velmi pěkné knížky za pár korun. já se kvůli dceři naučila snad stovky říkanek a básniček, říkala jsem už od miminka a ted už i čtu(dceři 10 m) a miluje to.
Podporuju!!! ![]()
Já čtu půlročnímu Kukaldla od Josefa Lady ( je to knížka ještě po mně) a všem dětem se to vždycky líbilo. Krátké básničky s obrázky ale super. Tuhle jsem to viděla v knihkupectví jako leporelo( tvrdá knížka)
no ona taky radej vyhazuje veci ze supliku
mamka na me porad, ze uz by mela umet plno veci, sem tam se ji podari udelat papa, ale jinak nic moc ![]()
Naseho chlapecka teda bavilo Varila mysicka kasicku uz asi od pul roku. Vzdycky ocekaval, kdy ho zacnu lechtat a mohl se potrhat smichy. ![]()
Jedou, jedou pani a u toho s nim hopsat na noze a berany berany duc hotaky bavi moc. ![]()
Ale my teda mame dite uplnyho smiska. Smeje se i kdyz nahodou vidi televizi a nekdo se v ni smeje, nebo kdyz vidi obrazek se smejicim se clovekem, tak u toho taky vydrzi treba 10 minut sedet a usmivat se. ![]()
Jo a ted jsem mu zacala cist pohadky. Vzdycky se u toho divam na nej a jakoby dramatizuju a vypravim a to ma takove zachvaty smichu, ze pokazde dostane skytavku. ![]()
našeho bavilo a pořád baví
kovej kovej kováříčku
běžela myška okolo bříška šel pan doktor na návštěvu
paci paci
vařila myška kašičku ho začalo bavit až kolem roku
Malýho baví říkanka,kterou nám povídala moje babička-
Řežu řežu dříví,
až jsem celý křivý. Řežu dříví z ořechu,
narovnám ho pod střechu. Řežu,řežu polínko,
uvař kaši maminko.
No a nebo ještě Polámal se mraveneček.Je to sice trošku delší,ale v pohodě to zastoupí funkci pohádky a pamatuje se to dobře snad každému. ![]()
lenkaleni píše:
ahoj maminky, jake rikadla, pisnicky apod rikate pro vase 7m mimi? mala ma 7 a pul a zatim jsme u paci paci, jak je velika, leze leze po zeleze, barany duc,tak jedou pani,ale moc ji to nebavi… radej by porad nekam strkala nosanek![]()
zkus ještě : když jsem já sloužil to první léto… atd. super písnička, malé se líbí doted, pak vymýšlím své, třeba o farmáři ,co měl zvířátka a přidávám zvuky zvířat, to dcera křičí a přidává se …tedy takovým svým řvaním a žvatláním ![]()
u nás od půl roku vítězili a stále jsou oblíbené: Šije šije svec ......
a
Kutálí se ze zhora, velikánská brambora......
michaba83 píše:
u nás od půl roku vítězili a stále jsou oblíbené: Šije šije svec ......
a
Kutálí se ze zhora, velikánská brambora......
jooo brambora je naprosto super!