Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Lidičky, potřebuji raduuu
Za týden a něco vyrážíme na dovču do jižních Čech, pěkná chatička kousek od Římovské přehrady. Tak jsme si říkali, že vytáhneme dětem člun, a budeme brouzdat po vodě. Jenže včera mě zarazil taťka s tím, že je to zdroj pitné vody a v přehradě je zakázané koupání
. To mě při výběru dovolené vůbec nenapadlo a ani u informací od cestovky nic o zákazu psané nebylo. Můžete mi prosím poradit, jak to vlastně je? Děkuji ![]()
Ahoj,tak sice uplne na tvou otazku neodpovim,ale nasadila si mi tim brouka do hlavy ![]()
My totiz jedeme zase do Nyrska a tak jsem koukala jak je to s Nyrskou prehradou a zjistila jsem,ze je zdrojem pitne vody pro Domazlicko a Plzensko a na netu pisou,ze je tam zakaz koupani a rekreacnich aktivit
No,ale v okoli ma byt koupaliste,tak aspon neco ![]()
V Římově se opravdu nesmí koupat. Jak jsi psala, zdroj pitné vody. Ale tuším, že se dá koupat někde pod přehradou.
Jsem z CB, v Rimove jsme skoro denne, a opravdu je tam koupani zakazano. Pod prehradou to jde, je tam takovy placek s jezem. Ale je to tam teda dost studeny ![]()
Koupe se jakoby ZA přehradou (jak to napsat - prostě skončí přehrada, že který vytejká/pokračuje řeka), koupe se v řece Malši. Je to tam moc krásný, ale uplně „koupando“ to není … Malše je hoooodně ledová, skoro bez břehu (tzn. po čtyřech krocích máš vodu po krk), má proud. Větší děti se koupou „na jezu“ kousek opodál, ale to je pro mísní a zkušený, protože to tam podle mě klouže. Podél řeky je taková louka a stromy jen těsně u břehu, takže stín ani klasická „pláž“ tam není.
To jsem tě asi zklamala, promiň ![]()
Myslim, že klasický venkovní koupaliště bejváválo v Trhových Svinech (nevím, zda furt a v jaký kvalitě), v Borovanech mají nové moderní koupaliště, koupat se dá ve Vltavě ve Zlatý Koruně (opět řeka, ale Vltava je mělčí, pomalejší, teplejší a má kamínkovej břeh, kudy se do vody leze), stopro je nějaký koupání v Krumlově, v Doudlebech pod mostem někdo taky leze do vody a v autokempingu Hamr (kousek od Římova), v Ledenicích je klasickej rybník (ale kopeš tam do kaprů
), na Dobré Vodě u Č.B. je moderní nová plovárna …
Ahoj, bydlim asi 200m od přehrady a koupu se tam často a nikdy nás tam nikdo nenachytal
takže asi tak
ale zákaz tam vážne je, ale co, horko je horko a čistička to pobere, že tam plave větší hnus, než spína a pot z těla… ![]()