Římovská přehrada - koupání

5532
22.6.11 07:35

Římovská přehrada - koupání

Lidičky, potřebuji raduuu
Za týden a něco vyrážíme na dovču do jižních Čech, pěkná chatička kousek od Římovské přehrady. Tak jsme si říkali, že vytáhneme dětem člun, a budeme brouzdat po vodě. Jenže včera mě zarazil taťka s tím, že je to zdroj pitné vody a v přehradě je zakázané koupání 8-o :think: :-( . To mě při výběru dovolené vůbec nenapadlo a ani u informací od cestovky nic o zákazu psané nebylo. Můžete mi prosím poradit, jak to vlastně je? Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9044
22.6.11 07:47

Ahoj,tak sice uplne na tvou otazku neodpovim,ale nasadila si mi tim brouka do hlavy :)
My totiz jedeme zase do Nyrska a tak jsem koukala jak je to s Nyrskou prehradou a zjistila jsem,ze je zdrojem pitne vody pro Domazlicko a Plzensko a na netu pisou,ze je tam zakaz koupani a rekreacnich aktivit :think: No,ale v okoli ma byt koupaliste,tak aspon neco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
22.6.11 07:58

V Římově se opravdu nesmí koupat. Jak jsi psala, zdroj pitné vody. Ale tuším, že se dá koupat někde pod přehradou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
22.6.11 08:58

Jsem z CB, v Rimove jsme skoro denne, a opravdu je tam koupani zakazano. Pod prehradou to jde, je tam takovy placek s jezem. Ale je to tam teda dost studeny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.6.11 11:20

Koupe se jakoby ZA přehradou (jak to napsat - prostě skončí přehrada, že který vytejká/pokračuje řeka), koupe se v řece Malši. Je to tam moc krásný, ale uplně „koupando“ to není … Malše je hoooodně ledová, skoro bez břehu (tzn. po čtyřech krocích máš vodu po krk), má proud. Větší děti se koupou „na jezu“ kousek opodál, ale to je pro mísní a zkušený, protože to tam podle mě klouže. Podél řeky je taková louka a stromy jen těsně u břehu, takže stín ani klasická „pláž“ tam není.

To jsem tě asi zklamala, promiň :cry:

Myslim, že klasický venkovní koupaliště bejváválo v Trhových Svinech (nevím, zda furt a v jaký kvalitě), v Borovanech mají nové moderní koupaliště, koupat se dá ve Vltavě ve Zlatý Koruně (opět řeka, ale Vltava je mělčí, pomalejší, teplejší a má kamínkovej břeh, kudy se do vody leze), stopro je nějaký koupání v Krumlově, v Doudlebech pod mostem někdo taky leze do vody a v autokempingu Hamr (kousek od Římova), v Ledenicích je klasickej rybník (ale kopeš tam do kaprů :poblion: ), na Dobré Vodě u Č.B. je moderní nová plovárna …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
22.6.11 12:11

… anebo pak rovnou dojet na Lipno :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LordSlayer
3.6.13 13:19

Ahoj, bydlim asi 200m od přehrady a koupu se tam často a nikdy nás tam nikdo nenachytal :D takže asi tak :D ale zákaz tam vážne je, ale co, horko je horko a čistička to pobere, že tam plave větší hnus, než spína a pot z těla… ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix