Poradna o zdravém nošení dětí
Iva Gondeková
Dobrý den,
chci se zeptat - máte některá zkušenost s tímto nosítkem? Některé recenze ho chválí, jiné zase ne… Moc děkuji za radu. Nejvíce narážím na značku Monilu… Koupila jsem právě Rischino Flexible - měli 20% slevu na e-shopu a teď váhám, jestli ho mám vrátit nebo ne
Přijde mi velice kvalitně provedené, ale dám na Vaše zkušenosti…Je mi jasné, že i Monilu je kvalitou podobné.. Děkuji moc.
Kvalitní je, ale důležité je, jestli ti bude sedět, bude ti pohodlné a jestli bude velikostně vyhovovat miminku (šířka sedu, výška zádové opěrky).
Mně třeba Monilu vůbec nesedí, oblíbená BeLenka taky ne. Rischino jsem nezkoušela
Je to kvalitní, ergonomické nosítko. Pokud ho budeš mít správně nastavené (a dobře zvolená velikost vzhledem k dítěti), tak jde jen o to, jak zrovna tobě sedne. Jsou lidi, co jim líp sedne rischino, jiným líp Monilu a jinm zas nejlíp některá z mnoha, přemnoha jiných kvalitních značek. Vracet něco jen proto, že někdo na netu píše, že mu to nesedlo, je asi jako vracet boty, ve kterých se ti sice dobře chodí, ale někdo o nich řekl, že jeho tlačí. Vyzkoušej, pokud by to nebylo ono, pohraj si s nastavením (ideálně s někým zkušeným osobně nebo aspoň po netu s výrobcem) - pořádně dotažený bederní pás, zádovou sponku k lopatkám, nikoliv za krk, dítko dobře podsadit… teprve ve chvíli, kdy by ani pak nebylo to pravé, zvažovala bych vrácení. Ale popravdě, nutnost vyzkoušet deset nosítek, abych měla pocit, že mám to úplně nej, jsem tak úplně nikdy nepobrala. Já jich ze zvědavosti i desítky (kvalitních ergonomickch) zkusila a prakticky nenositelné pro mě bylo jedno-dvě (a to jinak dost vychvalované modely). Takže pokud ti sedne, nech si ho a užívej nošení.
On je celkem problém, že ještě nemám testovat na kom…
Malá se narodí „až“ za 2,5 měsíce…
Tak holt jsi koupila naslepo a byla bys na tom úplně stejně, ať bys vybrala jakoukoliv značku. Pokud jsi koupila ve slevě a nakonec by nesedlo, tak ho prodáš dál snad s nikterak velkou ztrátou.