Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
V současné době právní úprava (zákon č. 361/2000 Sb. a 40/2009 Sb.) rozlišuje dvě základní situace:
1. Řidič, který oprávnění nikdy neměl
První skupinu tvoří ti, kteří řidičské oprávnění nikdy nezískali.
Asi není nutné zdůrazňovat, že je to podmínka pro řízení nezbytná a že tedy ti, kteří řídí, ačkoliv řidičské oprávnění nikdy neměli, se vystavují postihu.
Pokud budete řídit motorové vozidlo, aniž byste kdy získali příslušné řidičské oprávnění, hrozí vám následující sankce:
pokuta 25 až 50 tisíc Kč
zákaz řízení na 12 až 24 měsíců.
Jestli se nemýlím, tak je tam ještě sankce pro majitele vozidla, že tě nechal řídit, když píšeš, že je auto přihlášené.
@JancaS84 píše:
Hlavně můžeš někoho zabít!!! V lepší případě jen sebe.
Stejne jako kazdy jiny ridic…
@j.a.n.i1 píše:
Stejne jako kazdy jiny ridic…
Tak, ale on obzvlášť. Nebo ti přijde taky v pořádku dat nekomu bez zbrojniho pasu do ruky nabitou zbraň?
@JancaS84 a co změní řidičák? Myslíš, že se člověk v tom kurzu naučí tu „zbraň“ ovládat? Naučí se rozjet, zastavit, u lepších i zaparkovat..a nějakou legislativu. Značky a křižovatky umí už děcka a pak se musí vyjezdit.
@Petula306 píše:
@JancaS84 a co změní řidičák? Myslíš, že se člověk v tom kurzu naučí tu „zbraň“ ovládat? Naučí se rozjet, zastavit, u lepších i zaparkovat..a nějakou legislativu. Značky a křižovatky umí už děcka a pak se musí vyjezdit.
jej, tak proč tam vůbec ten limit věku je a na co řidičáky. Dejme to každému, kdy si řekne.
@JancaS84 píše:
Tak, ale on obzvlášť. Nebo ti přijde taky v pořádku dat nekomu bez zbrojniho pasu do ruky nabitou zbraň?
Já bych řekl, že je dost mladých bez řidičáku, co umí řídit lépe než někteří lidi s ním. Jelikož narozdíl od zbrojaku, tak řidičák dostane úplně každý.
@JancaS84 píše:
A jenom z toho, že je mu 17 usuzuješ, že ho nemůže mít?
@j.a.n.i1 píše:
Na auto těžko.
@j.a.n.i1 píše:
Prosím??? ![]()
@JancaS84 píše:
Nechci se tady hádat.. Sice vás chápu jak to myslíte.. Ale když už tady mluvíte o té zbraní…
Tak člověk který chodí třeba dvakrát za měsíc si zastřílet na střelnici bez zbrojního průkazu (teda myslím že je to s instruktorem i bez ZP možné) třeba rok v kuse tak je zbraň bezpečnější u něj než u někoho kdo si zbroják udělá ale střílel z ní minimálně.
(teď prosím hlavně neřešte že nesložil psychotesty a může to být nejakej de**l co chce všechny postřílet)
Jde hlavně o získané zkušenosti se zbraní a praxi se střílením… Stejně jako s řízením
Dobrý den, chtel bych se poradit s někým kdo rozumí právům, nebo s tím má zkušenost.
Jaká pokuta nebo trest mi hrozí kdyby mne policajti chytli v 17 letech za volantem, auto je přihlášené.. má technickou.. všechno
Všude na metu jsem našel jen dost starý příspěvky.
Byl bych rád kdyby jste mi třeba poslali i odkazy na zákon kde o tom píší kdyby někdo věděl.
Díky moc