Riziko DS

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.9.24 09:28
@Anonymní píše: Více

Ahoj, pokud chceš mít jistotu, tak bych volila právě odběr plodové vody. Kdybych byla znovu těhotná a byť by byly výsledky dobré, určitě bych to podstoupila znovu - nijak to nebolí, vše se dělá pod ultrazvukem kde vidíš, že miminko je dostatečně daleko, aby došlo k nějakému poškození (i když se uvádí nějaké nízké procento potratu).
Ale věřím, že to v tvém případě bude dobré. 🙏🏼

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.9.24 09:55

Já už jsem na odběru byla s prvním synem a byl to neskutečný stres a strašně nepříjemné, ale on měl nálezy na UTZ, vysoké šíjové projasnění + nějaké vaky na krku a k tomu navrch echogenní kličky střevní, což také naznačuje vadu, no narodil se naprosto zdravý a dnes má 11 let. Tentokrát to proběhlo hladce, ale byla jsem u doktora Vlašína v Brně, tak si říkám, že by snad něco řekli nebo si mě pozvali na genetiku, jako tomu bylo minule. Akorát jsem dostala termín na kontrolu na 2. screening. Spíš nerozumím tomu, že mám dva výsledky. Velkým negativní 1:3400 vč. růstové retardace a preklampsie a malým pak to číslo s věkem, to by snad měl být jeden výsledek pokud teda mám už 35 let. :think: No uvidíme. Děkuji moc za reakci. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
6626
24.9.24 10:12

Uvádí se populační riziko, což znamená že u žen určitého věku se vyskytne jeden Down na určitý počet těhotenství. Pak máš výsledek tvého screeningu, kde se s ohledem na tvůj věk a výsledky z krve a ultrazvuku vypočítá tvoje riziko. Toho populačního si všímat nemusíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.9.24 13:59

Ahoj, můj doktor říkal, že výsledky nad tisíc se berou, že jsou ok. Samozřejmě v desetitisících to je ještě lepší. Pak od tisíce do 500 je taková šedá zóna, kdy to je asi k diskuzi, také záleží právě na věku. Takový výsledek u 20-ti leté holky bude rizikovější než třeba v těch 35. No a pod 500 už ten můj píše žádanky na genetiku…

Ty ten výsledek nemáš nijak zvlášt špatný, mělo by to být vpořádku. Ale chápu, že to začne v té hlavě vrtat co kdyby.
Zkus se poptat na nějaké další doplňující vyšetření, které to riziko právě upraví buď k lepšímu nebo k horšímu. Mě něco takového říkal lékař u odběru z placenty. Někdo tady psal něco o krvi za 800,– mě teda byl navržen odběr za 8000,–. Zkus se zeptat, co ti je schopný nabídnout tvůj doktor, jaké jsou možnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.9.24 14:18

Teď si to čtu, že se bojíš toho výsledku 1:340. Ale to není tvůj výsledek, to je opravdu populační riziko. Koukni na můj screening, dávala jsem tam fotku. Populační riziko mám něco přes 400 (už nevím přesně) a moje riziko vyšlo 1:398, což je míň než to populační, proto jsem chtěla jít na odběr placenty. Ty máš výsledek 1:3400, což by opravdu mělo být vpořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí