Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den je tu nějaká holčina která se začíná snažit teprve teď o své prvni dítě?
Myslíte že to půjde hůř?
Poprve jsem otěhotněla když mi bylo 32, podruhé když mi bylo 33/34 (bylo to kolem mých narozenin tak nevím přesně 😁
Poprve neplánovaně po chybě v užívání HA a podruhé pak v druhém cyklu „snazeni“ -nijak extra jsme se nesnažili, prostě jsme si přestali dávat pozor…Takže u nás konkrétně to šlo vpohode…
Ale jestli to tak bude i u vás to fakt netuším..obecně věk kolem 30 je vpohode, ale znám páry který neměli problém s početím ani kolem 40 a zas naopak ty který měli problém ve 20…
Já už jednou těhotná byla ale nedopadlo to fobre, tak mám teď právě Stach že mi to půjde hůř když mám za pár měsíců v(breznu) 30
Dítě se mi narodilo 3 měsíce po 30,po 2 letech snažení ![]()
Kamarádce bylo 34 když porodila prvni
a nejspíš i poslední. Bylo asi po roce a několika potratech ![]()
Připadala jsem si stará. Rodily semnou mladší více matky.
@Anonymní píše: Více
Já když se začnu snažit v listopadu 6N tak nevím za jak dlouho se mi to podaří ale tohle těhotenství se mi podařilo na první cykl.. měla jsem dlouho době problémi s vaginismem a s psichykou..a pak se to povedlo
tak doufám že budu mít štěstí i teď ![]()
Já myslím, že máš věk ještě v pohodě
Já otěhotněla měsíc před 29. rokem
@Barevné klubíčko píše: Více
Já také 2 měsíce po 29 minuly měsíc bohužel potrat v 18 tt kvůli ureaplasme a následně prolaps pupecniku..čekám na kotrolu po 6N zdali je vše v pohodě a jestli tu mrchu ještě mám pak bych co nejdříve ráda zkoušela když se to povede budu mít pevni dítě ve 30 no
Já se začala snažit v 27, bohužel ani o 5 let později žádný pozitivní test. Překvapil mě i v tomto věku malý počet vajíček (nízké AMH) a k tomu horší spermiogram chlapa. Teď podstupuji 3.ivf. Nicméně v mém okolí měla většina kamarádek 1. kolem 30 a většině se povedlo do pár měsíců. ![]()
@Kejtty774 nedaří a nefungovali ani 2 ivf a 3 iui s clostilem. Ale v okolí máme další 2 páry kterým to trvalo roky. V tuto chvíli podstupuji stimulaci 3.ivf, tak snad už ve mě roste naše budoucí mimi, a během podzimu je šance, že už se dočkáme II, ale už se k tomu tolik neupínám, protože vím, že ani ivf není jistota.
Zatím buď v klidu, rok to zkoušejte a když nic tak zajdete do CAR na vyšetření, není důvod plašit dopředu
většina holek co studuje VŠ má první dítě až kolem 30. a často úplně bez problémů.
Mně to šlo před 30 blbě, za to po 30 jsem se rozjela
to chce klid ![]()
@Ardilera píše: Více
Tak já problemi s pocetim neměla snad nebudou ani pár měsíců po 30
@kavenka píše: Více
Hahah 🤣 tak to jste mě Teda uklidnila až až 🤣 🤣 🤣 tak věřím že s boží pomocí půjde vše jak má a nebudou žádný problemi
![]()
32,35,37 vše na první pokus. Vlastně to poslední tak trochu omylem z přerušovanýho styku.