Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, chtěla jsem, se zeptat dnes jsem byla u doktorky potvrzené těhotenské 6+3 od včera po ránu mám na papíře hnědé špinění… Řekla mi že je to buď a nebo h
ematom žádný nemám jen mi Dr. Řekla že když, to do víkendu udržím tak ve středu si mám přijít pro průkazku.. já jsem se chtěla zeptat když, potratim doma za jak dlouho se musim zbalit do Nemocnice ptám se protože nemám hlídání pro nejmenšího syna..přítel je mimo domov pracovně děkuji za odpověďi
@Princezny2018 když potratis, tak nemusíš chodit nikam do nemocnice. Jen se pak nechas u dr zkontrolovat, že to odešlo všechno. Ale uvidíš, kup si Ascorutin, snaž se příliš neprepinat, polehavej, jak jen to jde s malym ditetem. Hnědé špinění většinou není nic špatného. Špatného je červená krev. Držím palce. A jsem celkem překvapená, že ti už tak brzy da prukazku. Mě ji nedala ještě ani ve 13tt
Ale to je doktorka od doktorky ![]()
@suzka1 no mě právě řekla doktorka že když něco mám ject do nemocnice, proto se ptám
Docela mám strach z většího množství krve… Když vidím více krve dělá se mi špatně
ano řekla buď průkazka nebo ne tak asi má každý, lékař jiný návyk ![]()
Potratit můžeš doma: bolí to asi dvakrát nebo třikrát více než běžná menstruace a i to krvácí více, ale není zase žádný horor, dá se to vydržet. Můžeš si dát Ibalgin, paracetamol… Pak se jde za dva týdny k doktorce na kontrolu, zda všechno odešlo a můžeš se začít snažit znovu. V nemocnici by ti udělali revizi v narkóze a další snažení by bylo až za tři měsíce.
Ale proč vlastně předbíhám? Hnědé špinění v těhotenství je normální a nemusí znamenat nic zlého.
Takhle, aby jsme se pochopili já už mám 6 děti stoho 7lete dvojčata
před cca 4lety jsem, doma potratila břicho mě nějak moc nebolelo jen to že mě lilo jak s puštěného kohoutků
potratila jsem, poprvé tak jsem si volala záchranku já ale, nevěděla že jsem potratila já ani nevěděla že jsem, těhotná takhle, no s po příjezdu do nemocnice mi řekli že mám v břiše sněhovou bouři musela jsem na kyretáž, říká se tomu mola hydatidosa ll. jezdila jsem půl roku do Prahy do Podolí se léčit s trofoblastickou nemoci každý měsíc kontrola HCG teď se bojím aby to neměla znovu…když mi Dr včera říkala že do vykendu můžu prozradit tsk se to desim… A pořád přemýšlím jestli jet hned do nemocnice nebo normálně zůstat doma jak říkáte
omlouvám za tak dlouhý Roman
@Princezny2018 píše: Více
Molu by měla doktorka z ultrazvuku identifikovat. To už by tě poslala do nemocnice a nečekala na SP. Takže pokud nic neříkala, tak určitě zbytečně nemusíš plašit
.
V 6 týdnu jsem taky špinila, dostala jsem nějaké tablety na zavádění a přestalo to. Teď jsem 30 týden. Všechno je v pořádku. V tom 6 týdnu je to prý časté.
No, je to buď a nebo. Já potratila v 7.týdnu a byla to jen trochu silnější menstruace, která bolela tak nějak normálně.
Každopádně někdy je špinění normální, někdy to značí problém, každopádně s tím člověk stejně nic moc neudělá. Zkus odpočívat a uvidíš. Držím palce ![]()
Ještě jsem, se chtěla zeptat v lékařské zprávě mám napsáno CRL 5,1 v dutině děložní jeden GV 19,3 6+6 nějak se v tom nevyznám ale GV je určitě gestační váček ale to 19,3 je jako velikost toho váčku? Není to moc velké na 6 +6 týden?
Ahoj, znovu oživuji
řeším teď to samé. Přesně v den začátku 6. týdne špinění. Jinak se cítím jako doteď. Lehké jakoby MS bolesti, ale oproti minulému týdnu méně časté a slabší. Špinění fakt maličké, světlá hnědá ve výtoku, ale je tam. Teď už druhý den. Příznaky jinak zatím moc nemám, ale test stále krásně pozitivní a a kvůli dřívějšímu nízkému progesteronu (doktoři mě odbyli a zatím mi nic nepředepsali, hledám nového) si měřím každý den teplotu a zatím je stále nad 36.7 ale je pravda že asi lehce klesla oproti minulému týdnu… Chci se zeptat, je potřeba kvůli tomu okamžitě vyhledat doktora? Nebo můžu počkat do 7. týdne? A myslíte, že je to něco, čím bych se měla znepokojovat nebo je to teda v tuhle dobu normální?
Děkuju!
Ahojky holky oživuji diskuzi. Jsem 6tt včera mě začal bolet podbřišek jako před menstruací+ bolest v zádech a přidal se růžový výtok. V noci nic a teď opět růžový výtok, jemné křeče v podbřišku a břicho citlivé. Může se jednat o začátek potratu? Je to mé první těhotenství. Děkuji za odpovědi ❤️
@Anonymní píše: Více
Já to tak měl, jen jsem neměla bolest v podbřišku. Taky první těhotenství. Špinila jsem nepravidelně týden a pak už byla krev. Teď při druhém opět špiním a už nemám ani kousek naděje. Zítra jdu k doktorovi i když jsem teprve v 5tt, jdu tam i kvůli jiné zaležitosti ale tuším co mi řekne. Na špinění je dobrý vitamin C, takže zkus ten. Někdy to může znamenat jen uhnízďování v děloze a špinění jako takové nemusí nic znamenat, ale může. Je to bohužel v tomto období buď a nebo. Někdo špinil celý trimestr a má zdravé miminko, u někoho to může znamenat začínající potrat. Určitě jdi co nejdřív k doktorovi. Aby vyloučil mimoděložní.
@Anonymní píše: Více
Ahoj, já tě možná trochu uklidním… u prvního těhu jsem nešpinila ani trochu a mám doma zdravé dítko. U druhého ted špiním občas a to už mám za sebou téměř první trimestr… prvně to bylo uhnizovani cca okolo 5tt a potom překrvená děloha, podbřišek me takhle na začátku bolel velmi často, ale dle doktora krásně prospívající těhotenství.
Ale samozřejmě to může znamenat i začínající konec, musíš počkat a uvidí se. Budu prát hodně štěstí 🤞🏻
Ja mam zkusenost takovou i takovou. Jednou jsem spinila a skoncilo to potratem. Podruhe jsem nespinila a skoncilo to taky potratem. No a potreti jsem zase spinila a mam syna. 🙂 drzim palce
Já jsem špinila 10 dní asi, slabé MS bolesti, lehoučké špiněné… asi kolem toho 4.-6. týdne jsou ty bolesti asi normální. fakt sjem měla docela křeče, ještě než mi vyšel pozitivní test jsem myslela že mám zánět močáku (což vnímám podobně jako ms bolesti), ale prostě v tomhle období se roztahuje děloha a tak. po těch deseti dnech pak přišlo jasné krvácení, jasnou krví, letěla jsem k doktorovi, dostala jsem předepsaný progesteron a od té doby vše ok a jsem 22 týdnů teď
takže začínající potrat to být nemusí. ale samozřejmě kdyby se ti něco nezdálo, radši hned zavolej doktorům, jestli jsou co k čemu řeknou ti ať radši přijdeš, zkontrolujou tě ať máš klid, třeba můžou předepsat ten rpogesgteron na udržení těhu. ale co jsem to tehdy googlila tak je to špinění celkem časté, i mírné křeče. ale kdyby byly fakt silné nebo jsi krvácela jasnou krví, na nic nečekej a jeď