Rizikové těhotenství a nová práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
rizikové těhotenství a nová práce
Ahoj maminky. Jdu si pro radu. S manželem jsme se snažili rok a půl o miminko. Nedařilo se. Minulý týden jsem nastoupila do nové práce. Jenže jsem zjistila, že jsem těhotná. V práci jsem to zatím neřekla. Na gyndu teprve půjdu, protože by prý zatím nic vidět nebylo a příští týden mají dovolenou. Problém je, že budu muset na rizikové těhotenství, protože v práci tahám třeba 500 kg palety. Bojím se, že by to prckovi mohlo ublížit, nebo nedej bůh abych o to maličký přišla. Snad mě za tohle neodsoudíte, ale je to doslova vymodlené miminko a nechci nic riskovat. Když půjdu na rizikáč, můžou mě vyhodit? A jak mi bude vypočítávaná nemocenská, když ještě nemám odpracovaný celý měsíc? Bude to z toho co si vydělám za těch pár týdnů, nebo ze základu, co mám ve smlouvě? Mám hrozný strach. Jak z toho, že přijdu o práci, tak z toho, že bych mohla mrňouska nějak v práci ohrozit. Předem děkuji za vaše odpovědi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Ano, po 14 dnech na nemocenské ti může skončit pracovní poměr, pokud jsi ve zkušební době.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyz jsem nastoupila do prace, tak jsem taky zjistila, ze jsem tehu (po roce co se nam to povedlo nasledovala revoze takze az napodruhe), takze taky rizikovka a nastoupila jsem hned na nemocenskou, s tim, ze mi po 3 mesicich zkusebky dali vypoved ale nemocenskou jsem mela az do porodu. Ale jak se to vypocitavalo uz nevim ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja to mela stejny, v praci sem teda ze zacatku nic nerekla, ale musela sem nastoupit na nemocenskou a pak sem teda musela s pravdou ven, nastesti jsem mela pohodovou sefovou co to taky zrovna nemela lehky takze me tam nechala, jinak bych takle ve zkusebni dobe letela hned
vyhodit te muzou ve zkusebni dobe bez udani duvodu i tehotnou, s tou nemocenskou nevim teda, ale myslim ze to bude podle toho co je ve smlouve aspon ja to tak zhruba mela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže když by mě vyhodili, tak bych nemocenskou brala dále? Jsem z toho fakt zoufalá. Ta práce mě baví a chválí si mě, ale je to těžká práce. Tahám těžké palety, hodně se ohýbám a tahám těžké archy papírů.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, když nastoupíš na nemocenskou tak 14 dní platí zaměstnavatel, potom tě teda může vyhodit, ale dál bude platit stát…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ve zkušební lhute muze byt s tebou rozvazany pracovni pomer bez udani duvodu a tudiz i kdyz jsi tehotna. Po nastupu na rizikovou te muzou vyhodit dle zakona po 14 dnech. Nakolik jsi, ale v ochranne lhute, tak ti bude bezet nemocenska az do 6tydnu po porodu. Pak nastoupis na rodicovskou.
Kdyz to dite je vymodlene a mas pocit, ze opravdu neco kvuli naplni prace hrozi, tak neni nad cim uvazovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takže to je jen o tom, že pak nebudu mít po skončení rodičáku práci? A kam potom budu odevzdávat lístek na peníze? Omlouvám se že se furt takhle vyptávám, ale vůbec nevím jak to chodí
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@majisekn Lístek na peníze budeš dávat normálně zaměstnavateli, byť třeba i bývalému.
- Citovat
- Upravit
Takže můžu být klidná, že když mě vyhodí, tak bez peněz nebudu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahá. No tak aspoň jsem o něco chytřejší. Hned jsem klidnější. Poslední dobou nemyslím na nic jiného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dohoda?
Dobry den, chci se zeptat. Mam ten stejny problem byla jsem propustena ve zkusebni dobe, jsem na neschopence na ktere zustanu az do tech 6 tydnu pred porodem. Chci se zeptat jestli v tomhle obdobi mohu mit dohodu o provedeni prace. Je to prace na doma na pc. Dekuju za odpoved.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 tak to je super, bala jsem se ze s tim bude nejakej problem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zuz725 Akorát si hlídej, aby ses vešla do 10 000,– to se neplatí sociální a zdravotní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit