Roan versus Cam?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1819
27.12.11 23:49

Roan versus Cam?

Ahoj holky,vim,ze diskuzi na tema vyber kocarku uz je tady strasne moc,ale v zadny se nesrovnavaji tyhle dve znacky…premejslim mezi Roan marita,ten se mi srasne libi,ale nevim jestli vyuziju i sportak,cetla jsem ze maminky co maji maritu maji sportak zvlast..no a Cam se mi taky libi,ale ne tolik jako Marita,ale ten ma zase plus ze je s autosedackou a ten sportak asi bude lepsi…a vubec,co myslite,je lepsi koupit kombinovanej kocarek,nebo spis zvlast?diky moc za rady,mam sice dost casu,cekam miminko a v srpnu,ale nemuzu se dockat,tak uz pokukuju po kocarku tak trochu ted:-)
diky za rady, Martina :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3620
27.12.11 23:55

tý jo to jsi čerstvě těhu tak moc gratuluju já osobně mám kombinovaný kočárek ale je pravda že některé ty kombinované jsou ošklivé já mám X-Lander a ten je pěknej jak hlubokej tak sporťák ale myslím že vybírat kočárek bys měla hlavně podle toho který se Ti líbí a bude ti vyhovovat a pak samozřejmě je tu finanční stránka věci co můžeš a nemůžeš pokud je Ti jedno co za něj dáš šla bych do toho roanu a pak koupila jinej sporťák ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1819
28.12.11 00:01

dekuju:-)no ja bych chtela prave nejlip kombinovanej,ale aby byla jak velka a prostorna korbicka,tak pekne prostornej sportak,ale bojim se ze u tech kombinovanejch je vzdycky jedno z toho trochu osizeny…tak patram a hledam:-)a rada si necham poradit nebo se inspiruju zkusenejsi maminkou,co uz ma nejakej kocarek vyzkousenej v praxi:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3620
28.12.11 00:05

no já mám X-Landera už otestovaného od ségry a na kamarádce a je naprosto super ale je pravda že plno mamin říká že ta korbička je malá ale to nám je jedno my rodíme v březnu a to už je v pohodě u tebe bych asi taky hledala něco většího ale na sporťák téhle značky nedám dopustit je šíleně bytelnej a snese jakýkoliv terén a to mám aretovací přední kolečka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
28.12.11 07:25

já mám Roan Marita, u něj je u sporťáku problém, že nevypadá nic moc :think: ale jinak je docela fajn :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
425
28.12.11 07:31

Ahojky, jsem majitelkou cam cortiny a jestli můžu poradit, tak určitě vyber lépe.Šla bych jednoznačně do roanu. Cam je dobrý v tom, že je vše na jednom podvozku, ale to je tak všechno. A sporťák je příšerný. Malá mi stále sjížděla dopředu, takže co pět kroků zastavit a malou poposunout. Sporťák je strašně tvrdý, a co víc, celý kočár je jen minimálně odpružený, takže docela síla. V hlubokém malá při sebemenším nájezdu na kamínek nadskakovala, a museli jsme jezdit neskutečně opatrně a pomaličku. Už bych do toho nešla. Je sice opravdu krásný a dobře se udržuje, ale jaksi to nevyváží to nepohodlí pro mimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
28.12.11 07:43

Tak já si v těhu koupila roana, ale líbil se mi jen chvilku, je hrazně těžkej a takovej těžkopádnej a hlavně má příšernej sporťák, jak z roku raz dva, ale líbil se mi hlubokej. Pak jsem si koupila cortinu a jsem s ní spokojená, sice nehoupe, ale že by mi malej někam skákal to teda ne :mrgreen: a to jezdím po polňačkách a lesních cestách, když jdu venčit psa… Ještě mám Mutsy a ten je úplně nejlepší :potlesk: :palec: Takže za mě bych šla znovu do cam, ale tys asi měla stejně na mysli cam jako hlubokej že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
28.12.11 09:58

pro srpnové miminko bych spíše volila kočárek s velkou korbou, vnitřní rozměr 80cm, protože přes zimu už bude velké a do některých kombinovaných kočárků by se ti s fusakem nemusel vejít třeba v 5měsících, a ne pro všechny děti a u každého kočáru je možné přejít na sporťák, navíc často to - možná více - vadí maminkám.

Pokud by ses rozhodla pro Roan, opravdu sporťák nejspíš moc nevyužiješ. podle mých odhadů ho využilo asi 20 % maminek, možná ani to ne. na druhou stranu, 80tková korba má využitelnost velikou, klidně do roka věku. Na léto si můžeš pořídit lepší golfky a na zimu do sněhu použít sporťák z roana, který nevypadá až tak špatně, a na zimu mi přijde OK (v létě, resp. když nejsou narvaní ve fusaku, mi přijde, že mají děti více nároků na kočár.. v zimě - aspoň mým - stačí cokoliv, stejně okamžitě usínají)

Cam Cortina má poměrně rozporuplné reference. někdo je z ní nadšený a někdo jí nesnáší. Osobně mi s nafukovacími koly (za příplatek) nepřijde špatná, s otočným sedákem, do lehu apod. vlastnostmi.

Jen Autosedačku vybírej prosím jinak. Ani |roan ani cam nemají sedačky, které by prošly, případně obstály v nezávislém testování. Evropská homologace (ECE) je na nic, důležité jsou testy nezávislých organizací jako je ADAC, jeho rakouská odnož OAMTC, pak ještě spotřebiteslký Stifung waren test, český Dtest (opsané německé testy). Víc se dozvíš v sekci autosedačky, ale v zásadě se můžeš podívat sama na ADAC , na první kategorii - bis 13kg.
letos měnili metodiku, takže spousta sedaček je v záložce tests bis 2010.
jako nejlepší vycházejí dlouhodobě Maxi cosi, roemer, cybex, Jané strata, ..

není vždycky potřeba mít autosedačku kompatibilní se sporťákem. ono totiž - autosedačku většina lidí používá na rychlé přejezdy, tzn, autem. a pak je asi lepší mít podvozek golfkového charakteru, který se snadno skládá, můžeš ho trvale vozit v autě,..
před 4.5 lety jsem si i já myslela, že jeden kočár mi stačí a že musí být nutně s autosedačkou. už dva měsíce po porodu jsem kupovala golfky pod sedačku. s malým autem, věčně špinavými koly kočáru,.. měla jsem maxi cosi a zapp a bylo to super. ale jsou i jiné varianty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
975
28.12.11 10:35

Ja mam Roan Marita, mala je uz pol roka v sportaku, nevidim ziadny problem…je fakt, ze nevyzera nejako luxusne, ale funkcne som s Roanom uplne spokojna…Pacila sa mi hlavne velka vanicka, dcerka sa narodila v decembri, takze som ju zababusila, napchala do fusaku a este stale bolo vo vanicke miesto. Autosedacku sme menili teraz na Vianoce, uz jej bola mala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí