Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, prosím vás o veškeré názory a hlavně zkušenosti z kočárky X-lander xa nebo xt rok 2011.
Tento týden chceme objednat jeden s těchto tipů a hlavně potřebujeme vědět jak je to s XT(tříkolka)tzn-jestli je stabilní, aby se dítě samo nepřevrhlo, jak je to s ježděním v terénu a ve městě.A ještě by nás zajímala velikost korbičky.
Hledala jsem tady, ale nikde toho moc napsaného není.
Všem děkuji za vaše názory a příspěvky.
Máte zkušenost s X-lander XA?
Přidejte zkušenost s X-lander XATak já se teď zajímám taky o kočárky. Zrovna s tříkolkou mám zkušenosti a to docela negativní. Sestra má půlroční mimi a má Xlander tříkolka … dítě se ti určo nepřevrtátí samo ale musím říct, že se mi s ním špatně jezdí a možná ho převrátíš sama
Hlavně pokud budeš jezdit na sněhu nebo v terénu. Přijde mi i špatné ovládání směru jízdy. Já si ho nekoupím!!!! Korbička je malinká, malej v něm byl v půl roce jak sardinka a musel jít do sporťáku s fusakem by tam vůbec nešel. Příznivá je asi cena. to jo!!! Za mě teda určitě ne tu trojkolku…
Trojkolák nebrat! Představ si, jak s tím budeš najíždět třeba na obrubník…
Když jsem se zajímala o xlander, tak mi přišlo, že korba je docela úzká ![]()
(skončila jsem u Teutonie Cosmo)
Terezx píše:
Trojkolák nebrat! Představ si, jak s tím budeš najíždět třeba na obrubník…Když jsem se zajímala o xlander, tak mi přišlo, že korba je docela úzká
(skončila jsem u Teutonie Cosmo)
Ahoj a jakej to je problém najet tedy s tříkolkou na obrubník nebo na schod ![]()
absolutně to není stabilní, takže ti to bude ujíždět…
Zrovna nedávno jsem viděla maminu, jak s tím pěkně bojovala…
Nevím, třeba tu někdo napíše, že trojkolka je super…
Nemáš možnost si to někde ozkoušet??
Ahojda, my máme trojkombinaci XA 2011 a nemohu si vynachválit, známá ho má také a maximální spokojenost. Tříkolka se mi špatně řídila. Velikost korbičky není největší, zkoušeli jsme kamarádky mimčo a v 9 měsících se tak vešla jen tak tak, ale je to docela obřík . Přeji aby jsi dobře vybrala ![]()
Terezx píše:
absolutně to není stabilní, takže ti to bude ujíždět…
Zrovna nedávno jsem viděla maminu, jak s tím pěkně bojovala…
Nevím, třeba tu někdo napíše, že trojkolka je super…
Nemáš možnost si to někde ozkoušet??
ahojky právě že není možnost si ho nikde ozkoušet, protože v kamenných prodejnách ho nikde poblíž nemají, takže jsem odkázaná jen na rady a tipy od ostatních
Miškynka píše:
Ahojda, my máme trojkombinaci XA 2011 a nemohu si vynachválit, známá ho má také a maximální spokojenost. Tříkolka se mi špatně řídila. Velikost korbičky není největší, zkoušeli jsme kamarádky mimčo a v 9 měsících se tak vešla jen tak tak, ale je to docela obřík . Přeji aby jsi dobře vybrala
Moje švagrová má taky XA, hodně ho chválí, jen je prý menší problém s tím, že se sporťák nedá otočit čelem, ale mě to jako problém moc nepříjde, stejně mimi potom bude chtít koukat do světa ![]()
Ahoj, máme XA a zatím spokojenost. Korbičky jsou myslím u Xlanderu všechny stejné, tedy stejně malé jako ostatně u všech kočárků mi přijde. Malý je narozený v listopadu a tak do půl roku vydrží snad. Ke konci, když nebude už taková snad zima, tak bude tenčí fusak. Pak už prý děti stejně v hlubokém nechtějí být. Do tříkolky bych nešla, zkoušela jsem a hned jsem jí málem položila na bok. ![]()
Ahoj, já odjezdila obě děti v X-landeru X3, rok výroby starší
, taky trojkombinace. Kolečka měl klasicky 4. Já jsem tříkolku a XA hned zavrhla, protože jezdím hodně terénem v lese i na sněhu. Hodně jsem slyšela že je X-land. tříkolka nestabilní, hrozí překlopení, na nájezdy bys musela najíždět jen na zadních, ale to platí i pro XA, stejný problém se sněhem
.
Jinak vršek je u všech těchto typů podobný, má své výhody i nevýhody:
tak z těch nevýhod např.: malá hluboká korba, nepřehazovací rukojeť, úzký igelit a síťka proti hmyzu jde jen na hlubokou korbu, ve sporťáku jsem musela přikrývat nohy.
Adaptéry na vajíčko jsem použila jen jednou, na nákupy jsem ho dávala do klas. nákupního vozíku, bylo to praktičtější. Slunečník mi moc nevyhovoval, furt jsem ho musela štelovat a ta pružina plácala všude okolo.
Pozor na bledě zelinkavou barvu - zbožňuje jí hmyz
.
Ale jinak švagrová má novější typ čtyřkolkového a dost věcí, které mi na mém vadí jsou už vychytané a je s ním spokojená, taky až na tu velikost korbičky, na půl roce musel jít obřík do sporťáku
.
Barusak78 píše:
Ahoj, máme XA a zatím spokojenost. Korbičky jsou myslím u Xlanderu všechny stejné, tedy stejně malé jako ostatně u všech kočárků mi přijde. Malý je narozený v listopadu a tak do půl roku vydrží snad. Ke konci, když nebude už taková snad zima, tak bude tenčí fusak. Pak už prý děti stejně v hlubokém nechtějí být. Do tříkolky bych nešla, zkoušela jsem a hned jsem jí málem položila na bok.
Děkuji za názor, obávám se, že ta tříkolka asi vážně nebude moc stabilní .. škoda, že jsem si jí nemohla osobně osahat, ale nikde jí tu nemají a moc jí na krámy prý neberou, že je všeobecně lidi prý moc nekupují, to nám říkala včera v Babycentru v Pardubicích
Zuzylka píše:
Ahoj, já odjezdila obě děti v X-landeru X3, rok výroby starší, taky trojkombinace. Kolečka měl klasicky 4. Já jsem tříkolku a XA hned zavrhla, protože jezdím hodně terénem v lese i na sněhu. Hodně jsem slyšela že je X-land. tříkolka nestabilní, hrozí překlopení, na nájezdy bys musela najíždět jen na zadních, ale to platí i pro XA, stejný problém se sněhem
.
Jinak vršek je u všech těchto typů podobný, má své výhody i nevýhody:
tak z těch nevýhod např.: malá hluboká korba, nepřehazovací rukojeť, úzký igelit a síťka proti hmyzu jde jen na hlubokou korbu, ve sporťáku jsem musela přikrývat nohy.
Adaptéry na vajíčko jsem použila jen jednou, na nákupy jsem ho dávala do klas. nákupního vozíku, bylo to praktičtější. Slunečník mi moc nevyhovoval, furt jsem ho musela štelovat a ta pružina plácala všude okolo.
Pozor na bledě zelinkavou barvu - zbožňuje jí hmyz.
Ale jinak švagrová má novější typ čtyřkolkového a dost věcí, které mi na mém vadí jsou už vychytané a je s ním spokojená, taky až na tu velikost korbičky, na půl roce musel jít obřík do sporťáku.
O tom slunečníku jsem taky od švagrové slyšela, že se prý nedá moc dobře nstavit a furt se kroutí, pružina ho vrací zpátky … já to vidím taky tak do půl roku nebo jak malá vyroste a pak jí dám taky do sporťáku
Já měla docela dlouho dobu x lander trojkolku.Stabilní je,na obrubník žádný problém.Korbu má ale hodně malou.Není moc odpružený,takže je trvdší ale určitě se dítě samo nepřevrátí.
Holky vy mi dáváte, tak co si teď mám vybrat .. ach jo
![]()
Vím, že každý kočárek má pro někoho negativa, jinému to zase nevadí, ale fakt to není sranda si nějaký vybrat ![]()
koukala jses do recenzí?
https://www.emimino.cz/…x-lander/xa/
jo a taky to, že dítě nejde posadit do úplného sedu - sporťák, to mě taky dost se.., musím dávat za záda polštář. Sporťák má 3 polohy, ale tak jednou do měsíce se mi stane, že polohovací ramínko zničeho nic vypadne a je nutno to opravit. To se tedy stalo i švagrovce s novým, když jsme byli venku
.