Robotický vysavač – jaký máte?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
My jsme nakonec vybral rob. vysavač Samsung VR20M705CUS/GE. Nejdřív jsem chtěla Robzone s kombinovaným vysáváním a vytíráním, ale bála jsem se, že nakonec vytirani nebude podle mmých představ a tak jsem radši volila jednu pořádnou funkci než dvě ošizené. Máme psa, který chodí 100× denně na zahradu a zpět, jedno malé dítko a druhé se má narodit každým dnem. Chlupy, drobky, v létě tráva a hlína..k tomu opravdu velký dům se všemi typy podlah (lino, dlažba, koberec s nižším i vyšším vlasem). Volili jsme dražší variantu vysavače s vyšším výkonem právě kvůli kobercům. Vysavač máme 2 měsíce a nemůžu si ho vynachválit. Už si to tu bez něj vůbec neumím představit. Předtím jsem vysavala každý den nejméně 30 minut, teď už vytahuji klasický vysavač jen na schody. Nevynechá jediný kout, byla jsem překvapená jak je precizní. Do tmavých věci občas narazí, ale nic dramatického. Vyhovuje mi, že se v rámci úklidu dojede sám nabít a pak pokračuje v místě, kde skončil. Co se týče hlučnosti, tak samozřejmě nikdo nemůže čekat, že bude méně hlučný než klasický vysavač, ale dají se na něm nastavit 3 stupně výkonu. Když jsem doma, zavřu ho do pokoje, kde gruntuje a je slyšet minimálně. V noci ho necháváme čistit jen odlehlé místnosti, aby nerušil. Ale ten pocit, když přijdete domů a ani jedno smítko..k nezaplacení
a ještě další benefit je, že mám pocit, že se nám i méně práší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacabacka Robotický vysavač = nejúžasnější vynález po pračce a myčce. Máme iRobot Roomba a fakt super. Vysaje naprosto všechno, je bezporuchový, ale drahý. Nedá se srovnat s těmi levnějšími. Ty máme taky vyzkoušené. Ale fakt ho musíte čistit - pokaždé vysypat nádobku s prachem, vyměňovat filtry a sem tam vytáhnout prach a namotané vlasy kolem koleček, jinak fungovat nebude. Minulý týden se mi přestaly točit štětinky, takže moc účinně nevysával a bylo to právě těmi namotanými vlasy. Manžel to vyčistil podle návodu a zas je ve formě. Máme ho 2 roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Airelles iRoomba je mnohem min slyšet než klasický vysavač. Spíš slyšet nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My máme Robzone Roomy 4 Profi a je to paráda. Tři děti, tři zvířata, vysávala jsem dřív skoro každý den, teď můžu místo toho dělat něco jiného. Jen se musí dávat pozor na věci poházené na zemi, je schopen se do nich zamotat (třeba i do kabelů). Ale to je drobnost. „Robíka“ čistím tak dvakrát týdně a vypadne vždycky hodně prachu. Ty namotané vlasy tam bývají taky, ale dá se to během chvilky odstranit. Mám tedy pocit, že tu podlahu i leští
. Užitečná věcička…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju všem za odpovědi. Já právě váhám, jestli koupit robotický nebo nějaký aku, který bude stát v koutě v nabíječce a budu po něm moct kdykoliv sáhnout. Nevím, jestli není lepší přejet podlahu za 15 minut ručně než tam nechat jezdit hodinu i víc robota. Sice bych ho zapínala když bysme šli pryč, ale stejně. Musela bych před tím všechno, co by mu překáželo odstranit. Jak ten Roomba? přejede i prahy (lišty) mezi plovoucími podlahami? A jak je na tom s kobercema a tmavým nábytkem? Nečetla jsem na něj v tomhle ohledu moc dobré recenze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Airelles v čem je lepší tenhle za skoro 20.000,– než ty levnější? Máte srovnání s jiným, levnějším, robotickým vysavačem?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacabacka my mame iRoomba nějakou starší (stála okolo 7000 před možná 4 lety), máme všude plovoucky (ale velký byt) a všechny menší prahy přejede. Nábytek máme tmavý, ale že bych někdy pozorovala nějaký škrábance, to tedy ne. Vysává déle než lidská ruka, ale s dětmi super. Klidně se dá jít místo úklidu ven
teď ho máme v jiném bytě s více nábytkem a kobercem a taky žádný problém. Nevím, teď už mám v plánu dokoupit robotický mop
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kacabacka píše:
Děkuju všem za odpovědi. Já právě váhám, jestli koupit robotický nebo nějaký aku, který bude stát v koutě v nabíječce a budu po něm moct kdykoliv sáhnout. Nevím, jestli není lepší přejet podlahu za 15 minut ručně než tam nechat jezdit hodinu i víc robota. Sice bych ho zapínala když bysme šli pryč, ale stejně. Musela bych před tím všechno, co by mu překáželo odstranit. Jak ten Roomba? přejede i prahy (lišty) mezi plovoucími podlahami? A jak je na tom s kobercema a tmavým nábytkem? Nečetla jsem na něj v tomhle ohledu moc dobré recenze.
No pokud přejedeš byt za 15 min., tak to je ok, taky záleží, jak rychle se u vás podlahy zašpiní. Jak máme ty zvířata, tak se u nás často objevují kousky sena atd., mohla bych fakt vysávat denně hodinu a bylo by to skoro k ničemu, hlavně to býval dost boj - přijít v šest z práce, večeře, úkoly, nádobí, zabavit nejmladší, vysávání byl už dost opruz… Robot tam tak nějak v klidu projíždí, můžu třeba mezitím dělat ty úkoly se staršími dětmi nebo chystat večeři atd. Máme relativně velký byt, plovoučku, dlažbu, koberce, mezi tím lišty, robot vše projede bez problémů a koberce jsou teda fakt dobře vysáté (hladké plochy samozřejmě taky). Jediné, co bych viděla jako drobné mínus, je to, že je po nějaké době trochu vidět na kobercích „vyježděná“ dráha vysavače, jak se otáčí podél zdí atd. (máme světlé jednobarevné koberce).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký večer! Holky, když jste si pořídily robotický vysavač, snížilo se Vám množství prachu v domácnosti? Strašně mě se. e prach a přemýšlíme nad robotickým vysavačem, tak jestli to něčemu pomůže. O čističce vzduchu uvažuji také, ale hlavně mě zajímá ten vysavač.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Salorka Nevím, jestli snížilo, ale nestačím se divit, kolik prachu a drobku posbírá
Pouštím ho každý 2-3 den a 1-2× týdně vysávám normálním vysavačem. Za mě obrovský pomocník ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@JOHNDENVER píše:
@Salorka úžasný vynález a pomocník. Množství prachu sleduješ kde? Myslím, že je úplně jedno, jestli luxuješ ty, nebo robot
Denně vysypavam hromady prachu ze sběrače. V klasickém to v pytli nerozeznam co je ze včera a co z minulého týdne. A ne, za me je lepší robot. Ten jezdí denně ale já bych vysavač vzala do ruky max 2× tydne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit