Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Když ti to vyhovuje a nechceš na tom nic měnit, tak to tak nech. Nevím, co vlastně chceš slyšet nebo proč jsi zakládala diskuzi, jsi spokojena, nemáš žádný dotaz.. Jestli ti jde jen o to, jestli je to „normální“, tak ne, asi zcela běžné to vážně není, ale znovu, pokud ty jsi s tím ok, tak nesejde na tom, co je a není normalni
Příspěvek upraven 20.11.20 v 19:40
Já to mám stejně, syn měl rok a stále ho v noci kojim.. Nepodařilo se odstavit.. Zatím.. Jinak přes den je v pohodě to nekojím vůbec, ani si nevzpomene.. Teď poslední dobou kojim večer než usne, pak kolem 2 a v 5..
Když tobě to nevadí, neřešila bych co říká okolí. Kamarádka kojí dceru v noci a to ji je 2,5 roku ![]()
Dcera presla po roce na UM a do ted ma jedno mleko v noci, je ji 26m. Usina s mlikem po 8hod, po obede taky a v noci ho ma nekdy ve 3 a nekdy az nad ranem v 5, 6 vzdycky max. 300 ml, nekdy ho ani nedopije. Zalezi jak ji pres den, je to celkem nejedlik, ale uprimne to nijak neresim. Jeste neni ani odplenkovana…a zijeme ![]()
Tak nevadí, vadí. Beru to jako svuj úkol
kojim plne od narozeni. Jediny, ze me obcas boli zada, kdyz v noci lezim a on pije. No je mu rok a má čas se odstavit ne? kojit do 3 let nechci, ale půl roku mu klidně ještě dám. Kojí se i přes den.
Ano, ptám se, jestli je to normalni, zajima me duvod, zdali je to treba jen navyk, zlozvyk nebo chce jen kontakt ![]()
Roční děti se neodstaví, to bys ho musela přeučit na UM a i pak se ti může klidně budit. Mlíko ještě potřebují. Mám to stejně, neřeším
jinam ho stejně nemám kam dát a v noci tady s ním pochodovat nebo ho nechat řvát nehodlám. UM taky nějak neplánujem
Já takhle kojila syna skoro do dvou let. Odstavil se je proto, že měl afty, skončili jsme kvůli tomu i v nemocnici na kapačkách, tak se bál, že ho bude kojení bolet, že se už nepřisál. No, v noci spal dál u nás v posteli, jen místo kojení se mi hrabal ve výstřihu. Musel si aspoň na ta prsa šáhnout a spal dál. Jen jsem se nemohla na něj otočit zádama, to začal kňučet, ať se otočím. Občas si šáhne i teď a to jsou mu čtyři roky. Do postele k nám občas přechází doteď, ale už neprudí, protože ví, že bych ho vyhodila
Jsem nerudná, když se nevyspím
. Svoji velkou postel má od dvou a půl let.
Kojila jsem dceru do roka a pul a ke konci skoro nejedla…a v noci jsem kojila hodne casto, nevadilo mi to nejak. Neprijde mi to nenormalni a pokud te to neobtezuje, nevidim problem. Kazdej at si trhne ne, kojis ty, ne oni ![]()
Je to naprosto normální
, kojene děti to tak mají chce blízkost, chce maminku. Taky kojím 15m syna v noci na požádání. Prostě si pocuca a spinká dal, někdy 2× za noc, někdy 5×. Neřeším to, naopak pro mě je kojeni úžasné spojení dítěte matky a kojím ráda
![]()
Mám roční holčičku a taky kojím i v noci. Sice to pro mne není úplně pohodlné a ráda bych se už normálně vyspala, na druhou stranu je ještě maličká a přesně jak je uvedeno výše, kojené děti to takto mají, chtějí blízkost. Je to úplně normální. Nechce se mi ji odstavovat na sílu, nedovedu si to zatím vůbec představit.
No tak já to mám jinak. Malá se mi budila v 10 měs co hoďku a půl a jen si podudala, naprosto evidentně to nebylo o kojení, ale zvyku. Takže k ní 3 dny vstával manžel, já se přestěhovala z místnosti a po těch 3 dnech spala celou noc. Kojila jsem pak ráno a dopo. Pak ráno. Jak si to uděláš, takový to budeš mít. Nepotřebovalala kojit, neměla žízeň. Nahradit umělým je podle mě blbost, pak vstáváš a děláš mlíko. Co na to vaše pediatra?
@ctenarkaaa A když k ní manžel vstával, jak ji pak utěšil/uspal, když jste nedávali UM?
@LaLuz první večer ji ponosil v náručí, další už jen dal dudlík a přkryl ji…
@ctenarkaaa aha. My už dudlík nemáme a znovu ho zavádět kvůli tomu by byl krok zpátky..
Ahoj. Chci se zeptat. Mám syna, bude mu rok a v noci se budí, tim, ze kňourá a chce se kojit, chvili. Spíš než jako jídlo je to pro něj utěšení a kontakt. Nekdy staci ho simrat na zadech. Zase usne. Jinak by knoural, ale kdyz ho necham tak s kecama, ale uvelebi se a usne. Je tohle u ročního běžné? každy mi rika, ze uz je velký na nocni kojeni.
vlastne to ani nevnimam, automaticky dam prso a spim dál, ale záda me boli teda jak jsem skroucená. 
Ja si ale zase myslim, ze to odezni az bude cas a dokud to tak vyžaduje
Pry je rozmazleny, ale me to neprijde, spis si myslim, ze chce jen maminku?
Sice ho porad mazlim, uspavam klidne v naruci atd… ale me to nevadi, uzivam si to mazlení, kdyz pres den skoro neposedí.