Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vždyť je to jenom opar… Přijde mi zbytečné tak vyšilovat a už vůbec používat tak silná slova
Klukům opary máznu propolisovou mastičkou a za pár dní jsou pryč.
Ale jde o to,že se jedná o roční dítě,kterému těžko vysvětlím,aby si tam nesahalo.A také skoro všechny přípravky jsou od 3 let.
no naše dcera v tom věku cca měla svůj první opar a neměla ho od nikoho, začalo to stomatitidou (která je mimochodem u dětí docela dost častá) a od tý doby je měla co měsíc…
takže bych nevyšilovala taky, páč když to nebude od chlapa, může to být odjinud a trpí na to dosud (jen ne tak často) a mladší to od ní nikdy nelapla…
Používáme tea tree olejíček
ahoj,synovi je teda 4,5 roku,ale taky se mu objevil opar a dokonce v nose.neřešila jsem a mastila mastičkama na opar,co vždycky používám já.ale během dvou dnů se mu zdvojnásobil a museli jsme k mudr.a ted přicházím k mojí radě,určitě k mudr.zítra zajdi,nám to přerostlo v bakteríální a dostali jsme antibiotikovou mast+fialku na mokvající místa.za 2 dny opar zmizel,ale doktor říkal že pokud nezmizí,je to i na celkový antibiotika.
takže zkus mastit čímkoliv,třeba tou propolisovou mastí ale já bych zítra zašla k lékaři.dcerka je opravdu malá,at si to nezanese do očiček a bůhví kak ještě
Taky jsme měli opar okolo jednoho roku, nic jsme s tím nedělali, jen když se začal dělat stroupek tak promazat. Za cca 14 dní bylo po oparu. Opary má spousta malých dětí, až bude prcek chodit do škoky a budou se tam děti pusinkovat tak se tomu stejně neubráníš ![]()
Když už se jí udělal puchýřek tak bych se zeptala asi doktorky, čím to léčit.
Ale přenos oparů na děti bych teda nepodceňovala, protože to obzvlášť u dětí může způsobit herpetickou encefalitidu
. Sice píšou že je relativně vzácná, ale podle známých pracujících v nemocnici to tak vzácné není a má to masakrové následky, ne-li ty nejhorší ![]()
Štěpina píše:
Vždyť je to jenom opar… Přijde mi zbytečné tak vyšilovat a už vůbec používat tak silná slovaKlukům opary máznu propolisovou mastičkou a za pár dní jsou pryč.
No tohle asi říkej rodičům co jim na herpetickou encefalitidu zemřelo dítě!!opar není jen tak něco.jedná se o virové onemocnění a nemělo by se podceňovat.
A můžu se zeptat, čím to mastíte - značku mastičky..
Malý hodně na to trpí.Má 2,5 roku a tak před půl rokem měl na jednou 5 oparů.. Dětská měla dovolenou, tak jsem to řešila jenom v lékarně a pomohlo to, ale pořád se nám to vrací..sice ne s v takové míře, už jak vidím náznak, tak mám vodičku -alloe vera a snažím se mu okolo pusy čistit..
kvaček píše:
A můžu se zeptat, čím to mastíte - značku mastičky..
Malý hodně na to trpí.Má 2,5 roku a tak před půl rokem měl na jednou 5 oparů.. Dětská měla dovolenou, tak jsem to řešila jenom v lékarně a pomohlo to, ale pořád se nám to vrací..sice ne s v takové míře, už jak vidím náznak, tak mám vodičku -alloe vera a snažím se mu okolo pusy čistit..
Ahoj,první 2-3 dny to mažu Vectavirem a pak,aby mu ten stroupek nepraskal to máznu obyč. kosmetickou vazelínou /koupíš v lékarně/.Jo a taky výbornej je od Oriflame takovej malej hnědej kalíšek,jmenuje se Tender care caramel.
kvaček:já jsem mastila mastí Viru-Merz,jinak nám mudr.napsal Fusćidin mast.
Zdravim maminy.. malému je rok a chytil ode mě opar. Asi jsem si to neuvědomila a dala mu pusu. Já na ne trpím strašně teda ((( mám viru-maz, myslíte že mohu namazat? Ma tam tečku, ale opar to je na 100%. Děkuji za rady
@misa1990 nalepila bych náplast (na opary) i kdybych ji měla nějakým způsobem zmenšit. Ona znecitlivuje a hlavně bych měla strach, aby si to nezanesl někam jinam.
@radka101 chápu no.. taky mám strach i když je to fakt tuplik pouze..ale jasně červené, když to mám já.. a já ho mám na jedné straně přes koutek ;-(
@misa1990
Prostřední měl také jako malinký opar snad dvakrát a v lékárně mi doporučila OPAREN je to konopný přípravek. Můžou to i děti, těhotné i kojící maminky. Nám doporučila lékárnice mazat jen na večer aby si to neolizoval, takže když usnul vytáhla jsem dudana a namazala. Určitě bych se ale v lékárně ještě zeptala.
Prosím vám všechny o radu co dělat.Můj ex dal naší dceři pusu na rty - přesto,že jsem mu to výslovně zakázala a dcerce se ted objevil na pusince opar!!!!On ho včera neměl ale dost na trpí takže jsem nechtěla aby ji miliskoval.Prosím poradte,jsem dost zoufalá.Malá je jeden rok a stále si do pusinky sahá a i do očíček!!!Hajzl až mi přijde pod ruku,tak mu zlomím hnáty.Děkuju.