Roční dítě a pouštění pohádek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15548
30.1.21 19:24
@Netopýr1 píše:
Pouštěla, zas takový dramo bych z toho nedělala. V roce se dětem líbily spíš takový ty písničky na YouTube. Ale jo, když bylo nejhůř, televize pomohla a nevidím na tom nic špatného.

Taky jsem pouštěla běžně. Nebo telefon a YouTube… Taky bych z toho drama nedělala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1339
30.1.21 19:25

První dcera v roce ještě nekoukala, ale kolem roku a půl už určitě na něco jo. Mladsi proste občas koukal se straší segrou. V roce u toho ale ještě nevydržel, to bylo max par minut a zas makal dělat něco jiného :D Ted v necelým roce a půl už vydrží, tak když potrebuju, na chvíli ho k TV odlozim. Stejně ho mám furt za zadkem protože většinu věcí musí dělat se mnou, tak z toho drama rozhodne nedelam :lol: Z pohádek ho zaujal Bing :zed: :zed:, jinak taky jedem písničky na YT.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14062
30.1.21 19:29

Pust mu detske písničky a v klidu udělej veci u kterých nemuze asistovat, nebo chvataji.
Kdyz nebude u tv celej den, rozhodne mu to nic neudela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
30.1.21 19:37

U nás doma TV běží dost často a malý se v tomhle věku často „zasekl“ a čučel hlavně na reklamy nebo se staršíma na pohádky a já to straaašně řešila jak jsem hrozná matka atd. Tak kolem roku a půl jsem mu taky začla pouštět občas krtka nebo nějakou písničku na youtube ve stavu nejvyšší nouze (klasicky když jsme se převlékali před a po plavání, všechny děti tam způsobně čekaly až se jim matky převléknou a můj to tam totálně likvidoval) a taky jsem z toho měla hrozné výčitky. Nakonec myslím že to přežil a nijak ho to nepoznamenalo, jen já si prodělala problém a byla zbytečně hysterická. Teď mu jdou 3 a občas na pohádku koukne (v součtu třeba hoďku denně max).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
30.1.21 19:57

Staršímu jsem začala kolem 1,5 roku, mladší teď sem tam kouká s ním, je jí 1,5. Ale ji nezajímají jeho pohádky, jen Tlapková patrola, jinak jí pouštím písničky. Nedělám z toho žádné drama, nesedí u toho celý den, maximálně hodinku. Sami jsme jako malí na televizi koukali, tenkrát se o tom nic nevědělo, kupodivu žádnou poruchu soustředění a nic jiného nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4381
30.1.21 20:14

Pustím na telce YT nejvíc Fiha tralala nebo Baby shark ho bavi. Televize prez den jde no.. Starsi kouká rád na spongeboba a malej 13m tu litá a hraje si :nevim: špatný pocit z toho nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
30.1.21 20:16
@Anonymní píše:
Já mám chlapa třeba 3 dny pryč, jezdí na služebky… ale asi je to brzy

manžel tak taky jezdil, ale vždy jsem měla asistentku, sprchovala jsem se, když dítě spalo
vařila jsem a holky byly se mnou, uklízela jsem a měla je u sebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mackA159
30.1.21 20:19
@Svistice píše:
Ne nepoustela. V tomhle veku z toho fakt nic nema, jen tupe cumi na hybaci obrazky.
Bud jsme delali veci v dobe, kdy dite spalo, byl doma druhy rodic nebo holt asistovalo.

Jo hele tohle zkouší moje tchýně. Akorát bohužel, nebo dikybohu? moje dítě absolutně pohádky nezajímá.. :) když už něco pouštím, tak písničky na který tancujeme :P

• Citovat
  • Upravit
249
30.1.21 20:21

Syn ma rok a pul a pohadky mu normalne pousti. Nejvice u nas teda jede krtek a musim teda rict ze ho napodobuje. Nevidim v tom nic špatného. :palec: :*
Jinak zacal koukat tak jeste pred jeho rokem :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
30.1.21 20:26
@Anonymní píše:
Ahoj, pouštíte někdy dětem (rok) pohádky, když potřebujete něco udělat? např. poklidit, připravit se ven, kuchyŇ, osprchovat se atd… třeba na max půl hodiny jako aby se zabavilo. já jsem to tak udělala 2× a na jednu stranu super na druhou z toho nemám úplně dobrý pocit.. dám ho do postýlky, pustím pohádky a kouká.

U prvního jsem to řešila hodně, u druhého míň. Prostě pustím písničky a makám co nejrychlejc. Důležitý je hlavně to, co dělá dítě mimo tu tv. Dnes uz je to součást většiny domácností, celeho světa, nesmí to převažovat, ale jestli mam volit mezi klidnym vyprázdněním, kdyz prte kouká na Fihu nebo mi tluče řvoucí na dveře, volim první možnost. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1742
30.1.21 20:31

Jo pouštěla jsem různé dětské písničky na youtube už cca od 10 měsíců, nedělejme z toho žádné drama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
340
30.1.21 21:03

Já mu taky pouštím v televizi na YT dětské písničky, z pohádek by neměl ještě rozum. Nic špatného na tom nevidím a já se alespoň v klidu najím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
alena1995
30.1.21 21:47

Já pouštím, když ti shrnu celkově, tak cca 1 hod denně, ale pouštím písničky s obrázky.

Já v tom zas takové drama nevidím, i já si potřebuji odskočit, jít uvařit, atd… A dítě mi prostě ještě asistovat nemůže, protože všechno co mu přijde pod ruku sní.

• Citovat
  • Upravit
4968
30.1.21 23:06

Dcera rok a půl miluje Fihu, Smejka a Tanculienku. Z pohádek Vseteckovi. Éra Ciperku už naštěstí pominula, u toho trpím. Hraje si u toho, vyloženě na to civi jen kdyz už je unavená. Ale u nás jede TV jako kulisa, je na to zvyklá, i syn byl a v 7mi letech není žádný TV maniak a je to dost bystré dítě, takže já moc na škodlivý vliv televize nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
31.1.21 00:13

Ano loolokids

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie