Roční dítě do Bulharska autem?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
220
19.6.16 09:43

Roční dítě do Bulharska autem??

Ahojky maminky, řešíme velké dilema ohledně dovolené. Máme možnost jet se známými na dovolenou velkým autem s karavanem do Bulharska na cca 10-14 dní, ale máme roční holčičku. Samozřejmě bychom jeli přes noc a dělali časté zastávky, ale i tak si nejsem jistá jestli to absolvovat nebo ne. Šly byste do toho? Nemůže to malé nějak uškodit? Je to cca 15 hodin jízdy :nevim: Předem děkuji za názory :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15102
19.6.16 09:53

@Verca1901 Opravdu do bulharska jen 15hodin? Kdysi jsem byla autem s 10měsíční v chorvatsku, cesta kratší, jeli jsme na noc, prospala to…delší cestu bych nejela :nevim: Za měsíc letíme do bulharska, dcera má necelé dva roky i tak z toho mám docela hrůzu, autem si cestu neumím předtavit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.6.16 09:56

@Verca1901 jestli jí nevadí jízda autem, tak proč ne… někdy mám pocit, že děti tu cestu snášejí mnohem lépe než některé maminky… ;)
My jsme s prtětem taky jeli na tři týdny na dovolenou, projeli jsme celý Balkán… naprosto v pohodě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.6.16 10:02

@Alušáček Plán byl projít/projet Sofii a pár vnitrozemských měst a za den, dva přejet k moři. Přímo k moři by to bylo víc, takhle by se to aspoň trošičku rozložilo, ale i tak je to hrozně daleko. Taky nevím, jak to teď aktuálně vypadá na hranicích když jsou teď všude opatření kvůli uprchlíkům :-( Kdybychom mohli letět, tak bych se asi tak nebála, to budete hned na místě :) Tak asi ještě chvíli počkáme, máme naplánovanou zimní dovolenou, tak letos asi budeme muset moře oželet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
19.6.16 10:04

@Regina Hero auto snáší v pohodě, ale nikdy v sedačce nebyla déle jak 3 hodiny. Já si myslím, že by to zvládla, ale spíš mám strach, aby jí neublížila tak dlouhá cesta v sedačce. Přeci jen je ještě malá :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
19.6.16 10:07

@Verca1901 naše holky většinu cesty vždycky prospaly… my jsme prostě jeli, zastavovali na přebalení a krmení, nechaly je proběhnout nebo prolézt, prostě jsme roztáhli piknikovou deku, holky si pohrály… najeli jsme asi 4500 km… jeli jsme přes Srbsko, Černou horu až na jih Albánie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56278
19.6.16 10:07

@Verca1901 a jak by jí to mohlo ublížit? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85261
19.6.16 10:09
@Verca1901 píše:
@Regina Hero auto snáší v pohodě, ale nikdy v sedačce nebyla déle jak 3 hodiny. Já si myslím, že by to zvládla, ale spíš mám strach, aby jí neublížila tak dlouhá cesta v sedačce. Přeci jen je ještě malá :(

Tak jestli tam zatim byla jen tak kratce, pripadne mi 15 hodin naraz moc. My jezdime trasy 6-8 hodin a pro nas je to takove maximum. Neuskodi ji to, ale prijemne to nebude. Ja bych ale tak dlouho autem sama jet nechtela, tak to soudim i podle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2419
19.6.16 10:18

Urcite to bude dyl jak 15 hodin, s tim pocitejte, my jeli do Francie na jih 20h a to bylo o nejakych 300km min nez k mori do Bulharska, zalezi samozřejmě, odkud vyrazite, ale nám se cisty cas ukazoval jako 13h a bylo to 20 skutecneho a to jsme jeli vetsinu casu po dalnici.

Tehdy jsme jeli s 11m na noc a nebyl absolutne zadny problem. Toho bych se nebala.

Ovsem to Bulharsko bych dost zvazila, ja osobne tam jeste s detmi odvahu nemam jet a za soucasne situace v Evrope se tam fakt bojim. Zdravotnicka pece je na dost mizerne urovni, to je pro me asi nejhlavnejsi duvod, proc se mi tam s malymi detmi nechce. No a cesta taky moc bezpecna neni, i kdyz uz je to urcite lepsi nez pred x lety, ale pocitejte s ruznymi individui. Mam Bulharsko hodne rada, ale pokud s detmi, jedine letecky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
19.6.16 10:24

@Verca1901 spíš než cesty bych se bála, jaké to bude v kempu, jsou to špinavci. Taky to černé moře není nic moc a zvlášť pro takhle malé dítě.

• Citovat
  • Upravit
1142
19.6.16 10:30

Chudak dite…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
19.6.16 10:41

Nad Bulharskem uvažuju na příští rok. Ale jedině letecky. Ale my to mame ještě o něco dál. My poletíme bud ze Stuttgartu nebo Mnichova. Ted jsme byli s dvouletou v Italii (okolo 400km). Jeli jsme přes den a byla to katastrofa. To roční dítě to cestování dle mě zvláda jeste trochu líp (dost času prospí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
19.6.16 10:42

Nejela bych…nevidím jediný důvod proč bych měla sobě, dítěti i všem okolo komplikovat život :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46
19.6.16 10:46

@tartaletka s uprchlickou krizí si myslím, že ted bude paradoxne Bulharsko největší pohoda (nekde jen v místě resortů). Byli jsme v Primorsku, a tam bylo moře krásně čisté, pláže svažité pomalu. Takže toho bych se nebála. Ale určitě bych to jela letecky.

Co je tedy pravda, kdyz jsme koukali z autobusu při transferu z letiště na místo, tak Bulharsko je opravdu takové špinavé, staré a připadne si člověk, jako o x let zpět. Možná nějaká velká města a centrum je jiné. Ale takhle to na mne působilo z autobusu. Byli jsme přelom červenec/srpen a u „dálnice“ ležely mrtvá zvířata (asi uhynutá díky vysokým teplotám).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontar
19.6.16 10:55
@Hanney píše:
@Verca1901 spíš než cesty bych se bála, jaké to bude v kempu, jsou to špinavci. Taky to černé moře není nic moc a zvlášť pro takhle malé dítě.

Plácáš naprostý nesmysly!!! Černé moře je zejména pro malé děti naprosto super a písek kam dohlédneš…byla jsi tam vůbec v posledních pár letech? A špinavec budeš nejspíše ty…podle sebe soudím tebe…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix