Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pry ublížit
My jeli s 13m do Chorvatska 10 hodin a byla tyden na plachetnici. Nemela bych strach z cesty a uz vubec ne z pobytu.
@Moucharda A to jako proč chudák? Kdyby mi na ní nezáleželo, tak se tu nebudu nikoho ptát a udělám si podle toho co chceme my, nemyslíš?
@Verca1901 při cestě v noci to neuškodí
jela bych.. my máme blicí dítě - ale až teď, kolem 2 let, tam bych váhala, ale u takového špunta ne ![]()
@Verca1901 Pokud je zvyklá na auto tak proč ne, píšeš že by jste jeli velkým autem s karavanem takže celkem i dobré zázemí, nebála bych se toho, můžete kdykoliv zastavit, odpočinout si.
@Moucharda píše:
Chudak dite…
Proč chudák? Malé děti snášejí dlouhé cesty lépe než dospělý, v klidu bych jela, nevidím důvod proč ne ![]()
Holky děkuji za rady, po všech pro a proti to asi necháme být a naplánujeme nějakou dovolenou v ČR. V lednu nebo únoru pojedeme na sáňkovačku do Švýcarska, to taky bude trošku delší štreka a nějaký moře naplánujeme na příští rok letecky. Děkuji za názory a užijte si dovči ![]()
Také si myslím, že to bude mnohem více než 15 hodin jízdy. 19 hodin to trvá do jižní Itálie. Ale i přesto bych jela - male děti zpravidla zvládají cestu mnohem lépe než o pár let starší vrstevníci. ![]()
@Verca1901 píše:
Holky děkuji za rady, po všech pro a proti to asi necháme být a naplánujeme nějakou dovolenou v ČR. V lednu nebo únoru pojedeme na sáňkovačku do Švýcarska, to taky bude trošku delší štreka a nějaký moře naplánujeme na příští rok letecky. Děkuji za názory a užijte si dovči
pár komentářů od někoho, kdo to ani nezkusil, tě odradilo?
@Verca1901 nic proti, ale dvouleté dite je mnohem otravnejsi a náročnější nez to roční. V autě spi mnohem min, všude utíká, ma období vzdoru i vriskani zaroven atd
Pokud plánujete byt do budoucna aktivní a cestovat, doporučuju zacit dite brát s sebou fakt brzo a ne to odkladat. I z tehle dovolené by ses do příští poučila, co udělat příště jinak, co nebylo nutné, na co nezapomenout atd.
@Regina Hero píše:
pár komentářů od někoho, kdo to ani nezkusil, tě odradilo?
Asi tak, dve chytracky napsaly, ze je dite chudák, more špinavé a cesta dlouha a je po dovolené ![]()
Myslím že je zbytečné dělat ukvapené závěry. Já bych jela je přirozené mít strach z cesty ale ten jsme prožívaly i bez dětí, tak proč to hned zahazovat. My jedeme v pátek do chorvatska s dětmi 9 měsíců a bez mála 3 roky a jsem tedy velice zvědavá jak si to užijeme. Budeme v kempnu v karavanech ![]()
@Rakosnicek1983 píše:
Asi tak, dve chytracky napsaly, ze je dite chudák, more špinavé a cesta dlouha a je po dovolené
mě vždycky učili, že na radu a názor se mám ptát těch, co to zkusili, zažili, znají to nebo tam byli a ne naopak… ![]()
pozor..aby ti nepraskla cévka v mozku, pak budeš třeba tahat nohu nebo si slintat do jídla.