Roční dítě sabotuje spánek

1612
11.6.23 13:17

Roční dítě sabotuje spánek

Prosím o radu. Roční syn asi 3 týdny dělá vše pro to, aby neusnul. Je unavený, ale snaží se přetáčet na bříško, když mu to nedovolím, řve, až je zpocenej. Když už konečně začne usínat, tak si začne rukama přejíždět po obličeji, jen aby neusnul, aby se rozptýlil. Končí to tím, že vysíleně odpadne. Mam o něj strach. Myslíme si, že se bojí, že o něco přijde. Je teď hodně zvídavej. To samý v kočárku. Poutám ho bez popruhů, jen kolem pasu a neziskové nohama a na spánek pomůže jen to, když mu je dám, jinak si pořád sedá a rozhlíží se a řve. A když mu kvůli popruhům nejde vstát, řve, dokud nepadne. Je mi ho strašně líto.
Když jde spát večer, tak vše ok a spí celou noc, cca od 19:30 do 7 do rána. Po probuzení je vždy veselej a směje se. Poraďte, prosím. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
109
11.6.23 15:24

Taky by mě zajímalo. Holka má podobnej problém. U prvního jsem to nezaznamenala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5917
11.6.23 15:30

A na bříšku ti neusne, když se na něj přetáčí, nebo proč mu to nechceš dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
11.6.23 15:54

@mamule42
Protože pak jde na kolena a je po spánku. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
411
11.6.23 16:04

Malý je o něco mladší, ale dělá to samé. Nechce spát a chce lozit nebo koukat, co kde lítá (nikde nelítá nic, ale co kdyby přece).

Uspávám ho u sebe v posteli, tak ho nechám prostě v přítmí lozit po posteli a po mně, jak se mu zlíbí a on u toho usne za pochodu na bříšku nebo o mě opřený. Po pěti minutách spánku ho přesunu do postýlky.

Není to harmonické uspávání s pohádkou, jak jsem si představovala, nebo při tulení, jak jsme byli před měsícem či dvěma zvyklí, ale přijde mi to jako méně drastické řešení než ho nechat vyřvat při násilném držení v náručí (taky jsme si tím prošli, když tohle období začalo, protože předtím usnul akorát v objetí).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
11.6.23 16:15

To dělá mladší, bude mít dva roky. Nijak jí nebráním, ležím u ní (má postýlku přiraženou k naší), ona si tam leze, sedá, zpívá, hraje s plyšákama a pak usne, trvá to tak 30-40 minut. Nebrečí ale, prostě si dělá svoje a pak usne :) přes den v kočáře taky někdy řve a chce čučet, aby jí něco neuteklo, ale to se prostě musí vydržet a udrncat, jinak se přetáhne a všechno je v háji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
11.6.23 18:52

Holka mi neusne, i kdybych ji přivázala. Takže mi spí jen přes noc. A to odpadává klidně i v půl 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1017
11.6.23 21:16

A má pravidelný režim? Toto dělají děti, které nemají pevný řád. To pak matky všem oznamují, že ten jejich „od roka nespí“, ale ten jejich by to přitom potřeboval jako sůl, protože je většinu času přetažený. A pak světe div se, ve školce po o spí jako dub.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
11.6.23 21:20

@samantafox
Až do tý doby, co se tohle děje, pravidelnej režim měl. Teď vůbec. A díky tomu, že ho uspávám i 45 minut, ten režim nedokážu nastolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
948
11.6.23 21:36

U nas tento stav trvá už rok (ma skoro 2). Nepomáhá nic jinyho, než nechat ji delat, co chce, ona usne, až ona řekne!:D. Ani chození do postele později, zbytečný, vždycky to trvá 30-90minut (aktuálně už 45).
Seda, stoupá, točí se, kope do zdi, tuli se, povídá..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
705
11.6.23 23:15

U nas to same, rocni syn nekdy usne hezky u kojeni, ale vetsinou uspavani pripomina reckorimsky zapas :lol: Nakoji se, u toho skoro spi, pak se zvedne, leze po posteli, povida, smeje se nebo breci. Stridave ho beru do naruce, u toho se propina, unavi, polozim na postel, on zas leze, beru do naruce atd., nez usne. V kocaru nespi vubec, venku jen v nositku, kde je privazany ke mne a nemuze blbnout. Je to faze, zas to prejde. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
11.6.23 23:45

@karkuš
Snad máš pravdu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anais Brno
12.6.23 05:47
@samantafox píše:
A má pravidelný režim? Toto dělají děti, které nemají pevný řád. To pak matky všem oznamují, že ten jejich „od roka nespí“, ale ten jejich by to přitom potřeboval jako sůl, protože je většinu času přetažený. A pak světe div se, ve školce po o spí jako dub.

Syn měl rezim.od malinka, přesto dítě, které nepotřebuje téměř spát… úplně bych neházela do jednoho pytle.
Svět se do jeho dvou tří let točil kolem jídla, do rok kolem Vojtovky a uspávání… těch kilometrů s kočárem co jde nachodila. Trvalo mi někdy i půl hodiny než v kočárku usnul a když spal aspoň hodinu, byla jsem šťastná… když byl nemocný, rostly zuby, buď jsem kojila nebo byla venku s kočárem :mrgreen: :roll:

Příspěvek upraven 12.06.23 v 06:14

• Citovat
  • Upravit
85332
12.6.23 05:57

Taky jsem ho v kocarku pripoutaneho drzela zezadu vleze a jelo se, usnul pak. Ovsem normalne jsem ho nechavala spat v noci na brisku, rozhlizel se rozhlizel, pak mu zacala padat nekdy hlava a usnul. To ti spi teda dobre v noci.
To prejizdeni po obliceji deti delaji a je to znamka unavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
12.6.23 13:16

@blumen
Ale proč teda neusne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...