Roční dítě, jídelníček, přechod na UM

60
18.9.15 11:16

Roční dítě,jídelníček, přechod na UM

Milé maminky, dcerka měla právě rok a já uvažuju nad změnou a stavbou jídelníčku. Doteď kojíme, ale už i ze zdravotních důvodů chci přestat. Vůbec se nevyznám v dávkování UM a jak teď poskládat ten jídelníček. Proto bych chtěla poradit, jak to máte doma vy?
Zatím je náš jídelníček takový - v noci kojení, ráno kolem 7kojení, kolem 9 ovoce (moc nechce syrové, spíše přesnídávky), kolem 12.30 oběd, pak kojení kolem 14hod, 15.30 jogurt, 18.30 kaše a kolem 19.30 kojení před spaním. Ted jsem zkusila změnu a po kojení v těch cca 7 dávám ještě chlebík s něčím, aby měla jakože snídani a ovoce posunula na cca 10. Teď nevím, jestli i to odpolední kojení nahradit UM, aby toho zas neměla moc, už tak má 11,8kg na roční prohlídce. taky prý v tomhle věku už není výživná přesnídávka, tak nevím, dáváte ješťě i větším dětem přesnídávky? A pak ten večer, to mám dát kaši a pak ještě udělat UM, jakože místo toho kojení??Holky prostě budu ráda za každou radu! Prostě jak to celé poskládat, jo co kaše ráno? dáváte někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101648
18.9.15 11:19

@Ebynka No, jako první zkus, zda ti to UM bude vůbec ochotná pít a až pak bych řešila, jak ho zařadit. Já mám 2 děti a ani jedno ho nepozřelo a to ani v kaši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
18.9.15 11:22

Tak to jsem taky zvedava. my mame 11 mesicu a jsme plne na UM nic jineho do nich nedostanu, do 6 mesice bastili zeleninu a ovoce a pak se to zubama zlomilo a pijem jen UM. Zkousim nenutim vsechno mozne i nemozne a jsem bezradna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
625
18.9.15 11:24

@Ebynka a jestli uz mate rok tak uz by misto UM mohla plnotucne kravske mleko ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
533
18.9.15 11:42

Příspěvek upraven 20.05.22 v 12:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.9.15 11:54

Ja jsem malou v roce odstavovala, takže jsme taky přecházely na um, které měla stejně jako kojeni- ráno a večer. Večer mela večeři a potom mléko do postele, pokud dobře pamatuji. Poledni um bych vypustila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
18.9.15 11:56

Um pít asi bude, dáváme kaši do UM a už jednou jsem málem přestala kojit a měla přes den párkrát UM a pila ho v pohodě, pak jsem se zas rozkojila…Kravské mléko dávát jeste nechci, protže jsme melí hraniční ABKM

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
18.9.15 11:58

@kikibibi a kaši večer jste nedávali? protože já právě nevím, dát kaši do UM a pak ještě třeba za hodinu zvlást do láhve UM?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
18.9.15 11:59

@Lambisko to máte dobrý, že začínáte den v půl sedmy, malá mi právě spává až do pul osmé a pak mi nějak nevycházejí ty jídla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
18.9.15 12:04

Ja odstavovala ze dne na den ve 13,5m kvuli kousani.

snidane: bily jogurt s bananem
svacina: ovocna presnidavka nebo ovoce, ktere byl ochoten jist
obed: jidlo s nama
svacina: jogurt
vecere: jidlo s nama
pred spanim: UM
v noci: UM

Asi by to slo poskladat lip, ale malej odmita pecivo i kasi… Tak spis pro inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
18.9.15 12:04

@Ebynka kaši jsme nedávaly skoro vůbec, vvýjimečně. Ale pokud byla kase tak z kravskeho mleka. Um do postylky bych pak nabídla a nechala na male jestli si da, nebo jen cucne :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30929
18.9.15 12:10
@Ebynka píše:
@kikibibi a kaši večer jste nedávali? protože já právě nevím, dát kaši do UM a pak ještě třeba za hodinu zvlást do láhve UM?

A dceri jsem tusim davala vecer kasi a cca za hodinu a pul jeste mliko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
18.9.15 12:19

Holku jsem prestala kojit v 7mes, od te doby na UM, ted je ji 13mes a ma to takhle:
7.30 120ml UM, k tomu treba namazany chleba nebo buchtu
9.30 ovoce
12.00 obed-ji, to co ja se starsi holkou
15.00 ovocna presnidavka nebo jogurt
18.30 po koupani 210ml UM

Kase ji delala odmala boleni briska stejne jako ryze, takze to do ni necpu.
Jinak starsi presla v 18mes z UM na klasicke kravske mleko a tak to hodlam delat i u te mladsi. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2527
18.9.15 12:32

Syn mel včera rok. Rano kolem 7 ma 180 ml UM. V 10 ma ovoce. Ve 13 obed, kolem 16 jogurt nebo presnidavka. Vecer jak kdy, nekdy ma kolem 18 kasi a obcas pred spanim jeste 150 ml UM. Nekdy se budi i v noci na mliko, da 180 ml a spi dal. V mezicase dostane krupky nebo rohlik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
18.9.15 13:41

Dcera byla kojená do 17m, ale od roka už pila jen trochu ráno, takže jsem zkusila dát UM. Samotné mléko pít odmítala a stále odmítá, z UM musím dělat ovocné koktejly, abych do ní to mléko dostala.
Od toho roku doteď má dvě mléčná jídla denně - dopoledne koktejl, na noc mléčnou kaši. Kaši vařím z kravského nebo kozího mléka, koktejl dělám z UM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí