Jak často dětskou šunku pro cca tříleté dítě?

polokoule
8.9.15 19:56

Jak casto detskou sunku pro cca trilete dite?

Ahoj. Dcera se ted strasne rozjedla se sunkou. Davam detskou kruti, snedla by toho kvanta.Chci se zeptat, jak casto davate sunku vy? v necelych trech letech a kolik vam toho sni?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8.9.15 20:01

Ja tedy nevim, ale nevidim zadny problem v tom aby dite ve 3 letech nejak omezovala v jidle, prijde mi uz velke…a kord kdyz davate detskou, muj syn 2 a pul roku, ji ma zkoro kazdy den k snidani tak 2-3 kolecka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.9.15 20:08

@polokoule Nekupuju dětskou šunku, ale šunku s vysokým obsahem masa. Dvouletý ji má párkrát týdně.
edit: Množství dle velikosti krajíce.

Příspěvek upraven 08.09.15 v 20:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
8.9.15 20:10

Radsi nez detskou koupit nejakou nedetskou s poradnym obsahem masa…ty detske bohuzel moc kvalitni nebyvaji a ve trech letech at si ji ma treba denne k snidani… Kdyz bude kvalitni, proc ne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
polokoule
8.9.15 20:12

Detska ma prece mensi obsah soli nez obycejna.To je hlavni rozdil.Ja tez z uzenin nejsem nadsena, ale obcas dam no.

• Citovat
  • Upravit
41882
8.9.15 20:17

Dětskou šunku nikdy. Kvalitní šunku s vysokým podílem masa dávám, jak vyžaduje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9802
8.9.15 20:19

Dětská šunka má stejně soli, míň masa a stejně éček jako „dospělá“. Je to jen hloupá reklama. Radši koupit šunku nejvyšší jakosti nebo udělat domácí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1883
8.9.15 20:24
@Jahru píše:
Dětská šunka má stejně soli, míň masa a stejně éček jako „dospělá“. Je to jen hloupá reklama. Radši koupit šunku nejvyšší jakosti nebo udělat domácí

Přesně, kvalitní šunka je mnohem vhodnější. Dala se dřív sehnat v Tescu i šunka nebarvená Ečkama ale třešňovou šťávou. Šunku bez dusitanové soli jsem bohužel asi nikdy neviděl. Ale pokud je to s mírou… tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
8.9.15 20:24

Dětskou šunku bych dítěti nekupovala. Stačí se podívat na složení či na internetu vyhledat testy dětské šunky.

https://www.dtest.cz/…-dusene-2013
Co do obsahu soli předběhly tyto takzvané „šunky pro děti“ polovinu z dalších testovaných šunek. Jedna z nich dokonce byla druhou nejslanější mezi všemi… Zklamáním testu byly tzv. šunky pro děti, které obsahovaly více sodíku než mnohé ostatní šunky testu a jedna z nich byla druhým nejslanějším výrobkem. I v nich byly konzervanty a stabilizátory. V senzorickém testu na dětských šunkách vadila nakyslá, slanější chuť a tužší či gumovitá konzistence. Všechny měly vlhký povrch a dvě z nich byly i vodnaté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
8.9.15 20:26

Dětskou jsem koupila jednou a záhy jsem jí vyhodila, byl to hnus…kupuju od řezníka s obsahem masa min. 95% a malej jí má taky třikrát týdně na snídani nebo na večeři :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
8.9.15 20:28
@Pherenike píše:
Radsi nez detskou koupit nejakou nedetskou s poradnym obsahem masa…ty detske bohuzel moc kvalitni nebyvaji a ve trech letech at si ji ma treba denne k snidani… Kdyz bude kvalitni, proc ne :nevim:

Presne tak.
@polokoule Nevim proc bych mela kupovat pro me dite ten blaf, kteremu se rika detska sunka. Koupim proste kvalitni šunku s vysokym obsahem masa. Daleko lepsi nez ta „detska sunka“!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19071
8.9.15 20:36
@veronika6913 píše:
Presne tak.
@polokoule Nevim proc bych mela kupovat pro me dite ten blaf, kteremu se rika detska sunka. Koupim proste kvalitni šunku s vysokym obsahem masa. Daleko lepsi nez ta „detska sunka“!

Souhlas…minule jsem pro zajimavost cetla slozeni detskych parku…masa asi 57% :poblion:
Prijde mi uplne do nebe volajici, ze si nekdo muze dovolit nazyvat to detskym… :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9802
8.9.15 20:43
@Pherenike píše:
Souhlas…minule jsem pro zajimavost cetla slozeni detskych parku…masa asi 57% :poblion:
Prijde mi uplne do nebe volajici, ze si nekdo muze dovolit nazyvat to detskym… :cert:

Může, protože žádná oficiální kategorie „dětské jídlo“ neexistuje. Takže se pod tím názvem může prodávat cokoliv, co nejí od 18 let. Jediné co existuje, tak je výživa pro kojence a malé děti (tzn. Do 3 let), tam už jsou stanovené normy. Ale uzeniny nejsou pro děti do 3 let určené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
8.9.15 20:44

Dcerka má nyní 4 roky a jí všechno. Dětské jsem kupovala jednou za čas. Jinak jí i klasickou (vepřová, kuřecí), salám, párek, poslední dobou si oblíbila tlačenku :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
8.9.15 21:02

Dětský sunky jsou hnusný, masa tam taky moc není. Kupuju u reznika 92% sunku, která je opravdu sunkou, případně pražskou nejvyšší jakosti. Tak dvakrát do tydne ma kolečko na chlebu, který stejne cely nesní. Kdyz jdeme nakoupit, chce kolečko do ruky. Takze dohromady muze sníst tak čtyři kolečka tydne, možná pět. Nedávám sladkosti a vařím jinak celkem racionálně, takze tohle mu dopravam…jinak tedy drůbeží sunky nekupuji. Odradila me i pani v reznictvi, kdyz mi řekla, ze pokud to mam pro dítě, at vezmu raději obycejnou. Ze v ta drůbeží žádný zázrak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí