Od kdy luštěniny? (fazole,cizrnu,hrách)

43
11.9.15 08:30

Odkdy luštěniny?(fazole,cizrnu,hrách)

Milé maminky, dcerka má za 4 dny roček. Chtěla bych jí do stravy zavést pravidelně luštěniny. Už vyzkoušela červenou čočku a jednou měla i fazole a zelenou čočku a žádné nadýmání nebylo. Myslíte, že už normálně může třeba fazolovou polévku, nebo hrachovou kaši, čočkovou polévku. Odkdy jste s tím začaly? Na kojení. net píšou už od 9měsíce, ale na jiných webech se luštěniny moc nedoporučují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8959
11.9.15 08:41

Normálně dávej:) Nervala bych ji tím na kila, ale čas od času v pohodě.. hrachová, fazolová nebo čočková polévka naprosto bez problémů… U té hrachové kaše (kde je to vlastně jen samý hrách) bych byla opatrnější, né že by to nemohla, ale dala bych nejdřív jen trochu, aby jsi zjistila, jestli ji to moc nenafoukne..:) jinak v luštěninách jako takových v roce nevidím problém :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
11.9.15 09:44

@lucka0402 červenou čočku jsem dávala cca v 8 měsících, zelený hrášek taky, fazole jsou v příkrmu od ukončeného 5. měsíce (tuším Hami) :-) jinak bych to spíš dávala jako součást jídla, samotná hrachová nebo čočková kaše nebo polévka je teda sada i pro mě :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
166
11.9.15 10:09

@Lizzi Souhlasím, normální hrachovka zabíjí i mě :lol:, zatím ve 14m dávám jen zelený hrášek (propasírovaný) a červenou čočku. Zkusím v brzké době normální, ale trochu a také propasírovanou… pak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
802
11.9.15 10:11

Varit s kminem nebo fenyklem nebo klidne s obojím  :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43
11.9.15 10:52

@Lizzi to od hami jsou zelené fazolky, já mám na myslí klasické fazole, popř. fazole adzuki. Malá teda jak měla tu fazolobou a čočkovou polévku, tak to bylo samá fazole i čočka a v pohodě to snesla, ale byla to vyjíměčná situace a teď právě uvažuju, jestli to bylo vůbec dobře. Luštěniny jsou dost důležité, nejsem moc zastáncem každý den maso, tak jsem jí to tím chtěl i nahradit.
Když už jsme u toho co se může, co už jste daly od roku, aspon přibližně, jestli ještě pořád hodně tu stravu hlídat nebo dávat, to co nám dospělím, samozřejmě bez koření, soli, smažení, uzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
11.9.15 12:12

@lucka0402 v příkrmu od ukončeného 5.měsíce s hovězím masem jsou i bílé fazole ve složení :-) takže já bych byla v pohodě.
Jinak já staršímu nesolila asi do roka a půl, pak jen třeba maso a přílohu ne. koření jen bylinky, max. třeba nějakou sušenou zeleninu, pepř… naučili jsme se tak jíst i s manželem a chutná nám. U mladšího budu postupovat stejně.

• Citovat
  • Upravit
43
11.9.15 12:22

@Lizzi a potraviny? dala jsi třeba ochutnat už pomeranč, kiwi? co třeba datle (já je zbožňuju) nebo zelí, prostě si nejsem jistá, co už může a co jeste ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
11.9.15 12:26

@lucka0402 od roku se obecně říká, že může všechno. já postupovala podle těchto tabulek :-) http://www.kojeni.net/…prikrmu.html

• Citovat
  • Upravit
74217
11.9.15 18:42

V tomhle věku jak pises už normálně jedli lusteniny (to je, ale tím, že jsme příkrmy začali uk.4 měs. brzo měli vse vyzkoušene), používala jsem buď do polévek nebo do jídel, jako přílohu i v době, kdy ještě vse chtěli mixovat na kasi.
Decka jsou po mě luštěniny milují na jakykoliv způsob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
11.9.15 20:38

Zelený hrášek měl asi v 8. měsících, pak červenou čočku a cizrnu (obojí před rokem). Někdy kolem toho roku klasickou čočku a fazole. Nikdy žádné problémy neměl. Na luštěniny byl zvyklý už z kojení.
Zelí měl okolo roku a čtvrt, když už jedl s námi (takřka nesolené a nekořeněné). S exotickými věcmi jsme byla dost opatrná, protože sama jsem atopik. Takže kiwi a citrusy ochutnal až v roce a půl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí